huawei

Android tajne za početnike ili manje iskusne korisnike

Ako ste tek postali korisnik Android pametnog telefona ili ne ulazite u skupinu naprednih korisnika, vjerojatno još niste istražili i isprobali sve značajke koje sustav nudi. Danas vam donosimo nekoliko korisnih savjeta uglavnom vezanih uz postavke za bolju iskoristivost uređaja.

 

Aktivirajte Android Device Manager za daljinsko lociranje uređaja ako vam bude ukraden ili izgubljen. Da biste aktivirali tu značajku, idite na Postavke> Sigurnost> Administratori uređaja i provjerite opciju Upravitelj Android uređaja. Označite!

Screenshot_2015-11-30-15-22-55

 

Sada još trebate posjetite web stranicu Android Device Manager, prijavite se na svoj račun i to bi bilo sve.

 

Postavite sigurnosno zaključavanje zaslona: Ova značajka neće samo spriječiti da netko nepozvani pretražuje vaš uređaj već lopov neće imati pristup svim izvornim tvorničkim postavkama pametnog telefona. Postavke> Sigurnost> Zaključavanje zaslona i odaberite neki oblik  za siguran pristup u uređaj.

Optimizirajte potrošnju energije u bateriji

Svi noviji uređaji imaju u postavkama barem jedan ili više način rada za uštedu baterije. Uključuje se kada razina napunjenosti baterije dosegne 10,15 ili 20% i automatski prilagođava razne postavke uređaja. Na primjer, ograničava aplikacije koje rade u pozadini (obavijesti), isključuje lokacijske usluge, vibracije, sinkronizaciju za aplikacije, smanjuje rad nekih performansi i svjetlinu zaslona kako bi se lakše uštedjela energija baterije.

Screenshot_2015-11-30-15-22-34

 

Bilo bi dobro da sami dodatno prilagodite još dvije opcije: podesite kraće vrijeme za isključivanje zaslona na 15 sekundi ili 30 sekundi i isključite geste ako ih vaš uređaj podržava. Uporabom gesti troši se dodatno energija, a nisu vam neophodne za rad.

Postavke> Zaslon > geste

Osim toga, trebali biste odvojiti malo vremena za istraživanje mogućnosti načina rada koji štede energiju za bolju prilagodbu uređaja.

 

“Štedite” bateriju dok koristite WiFi

Ostavite WiFi značajku uvijek uključenu za vrijeme mirovanja uređaja.

Screenshot 2015 11 30 15 21 56 e1448896605932

 

Možda zvuči bez veze, ali je prednost da se uvijek mogu skinuti velike datoteke dok je zaslon isključen, što štedi bateriju jer nije potrebno imati aktivno osvjetljenje zaslona.

Postavke> WiFi> Napredne postavke> Zadrži WiFi tijekom mirovanja

 

 

 

Dozvole pristupa aplikacijama

Jedan od nedostataka Android sustava je što često prilikom instalacije aplikacija je potrebno prihvatiti hrpu dopuštenja da bi aplikacija radila.  Ako imate uređaj koji vrti Android 6.0, imajte na umu da je Google dodao licenciranje aplikacija, tako da korisnik može upravljati i prilagoditi dozvole kojima aplikacija želi pristupiti. Postavke> Aplikacije> Prilagodi ovlasti dozvole i kliknite “Mogućnosti”
Preuzmite i instalirajte aplikaciju Pushbullet
Ova aplikacija omogućava da upravljate porukama i pozivima iz pametnog telefona na računalu. Za ispravan rad potrebno je da imate istoimenu aplikaciju instaliranu na računalu. Možete je preuzeti na ovoj poveznici.

Screenshot_2015-11-30-12-16-26

 

 

Najčitanije