Banner

Android Oreo za LG G6 tek u lipnju, V30 dobiva slatkiš u ožujku?

LG je obećao Android Oreo za LG G6, ali nadogradnja za ovaj uređaj namijenjena europski korisnicima predviđena je tek u Q2 2018., odnosno u nekom trenutku između travnja i lipnja.

To znači, Android Oreo za LG G6 distribucija bi mogla početi i zadnji dan lipnja. Ova vijest je objavljena na Twitter računu LG Italia @LG_Italia). Dodatno je potvrđena na talijanskoj stranici podrške proizvođača.LGdPokažu li se ove informacije točne, a ne sumnjamo u njihovu vjerodostojnost, u trenutku nadogradnje Android Oreo sustav bit će star gotovo godinu dana. LG G6 godinu i pol dana. Podsjetimo, LG G6 je najavljen prošle veljače na Svjetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barceloni.

Eto, LG koji je bio dobar s nadogradnjama Android OS-a u posljednja 2-3 godine, sada se čini kao da više nije zainteresiran maziti svoje kupce.

Nešto malo bolje vijesti dolaze za sadašnje i buduće vlasnike LG V30 modela. Nadogradnja na Android 8 inačicu trebala bi OTA (ili ”Over The Air”) metodom stići do kraja ožujka. Ali osjećaj je malo neugodan kada ste se nadali izdanju između studenog 2017. godine do siječnja 2018. Isto tako korisnici će moći nadograditi uređaje putem programa LG’s Bridge na računalu.P1015517Kao što smo već napisali u recenziji ovog odličnog modela, korisnici u Koreji već su se osladili novom inačicom sustava koja teži od oko 1,4 GB.  Također je 14. siječnja  stiglo Android 8.0 Oreo ažuriranje za LG V30 kao OTA u SAD-u.  Verzija softvera je US99818F .

Android Oreo za LG  opisan je na stranici za podršku

Jedan od noviteta Android Oreo za LG je značajka slike u slici. Ako je ova značajka omogućena i pritisnete tipku Home, operativni sustav smanjuje video na kompaktnu veličinu. Tu su i poboljšane postavke obavijesti, odabir pametnog teksta koji nudi više mogućnosti nego standardni način kopiranja i lijepljenja kada se odabere tekst itd. Također je poboljšana cjelokupna stabilnost operacijskog sustava i vijek trajanja baterije dodatno je optimizirana.Untitqqqqled

Na kraju moramo napisati da nam se sve manje sviđa odnos LG-ja prema kupcima. Što vi mislite? Ima li LG pomalo maćehinski odnos prema potrošačima u Europi?

Najčitanije