Banner
tekst3naslovna1

Android 13 dostupan za preuzimanje?

Google nas je iznenadio. Sada u kolovozu učinio je (napokon) dostupnim Android 13. Iznenadili smo se kada smo ugledali i shvatili kako je Android 13 dostupan za preuzimanje.

Google nas je iznenadio. Sada u kolovozu učinio je (napokon) dostupnim Android 13. Iznenadili smo se kada smo ugledali i shvatili kako je Android 13 dostupan za preuzimanje.

tekst3naslovna 3

Riječ je o modelima Google Pixel pametnih telefona. Sve ono o čemu smo pisali, donosili značajke, fotografije napokon je dostupno. Ipak za sada samo za vlasnike Google Pixel pametnih telefona (i to samo kompatibilnih modela).

Android 13 Beta program dostupan je od strane 12 proizvođača

Ovo je potpuno finalna (čitava) verzija Androida 13 i moguće ju je preuzeti samo ako ste uključeni u Android 13 beta program. Recimo za primjer kako na Pixel 6 Pro modelu koji kao aktualnu betu koristi Android 13 odnosno brojčanu oznaku iste: 4.1, prelazak na finalni Android 13 „teži samo” 31,96MB.

tekst3sl2 8

No ako i dalje iz nekog vama poznatog razloga želite ostati u beta programu i primati sve nadolazeće nadogradnje to možete i učiniti tako da ne instalirate Android 13 (finalni).

Xiaomi 12T Pro imati će 200MP kameru

Ako ipak želite izaći iz beta programa jednostavno preuzmite i instalirajte Android 13 i vašim svim mukama na brz i bezbolan način doći će kraj. Moramo vam reći kako je prije postupka instalacije Androida 13 na Google Pixel pametne telefone, potrebno pažljivo pročitati sve upute koji se nalaze unutar „Android 13 / Beta” jer ako iste ne pročitate do kraja i pažljivo mogli bi ste imati problema.

I da, ne moramo vam posebno naglašavati kako ovo sve radite na vlastitu odgovornost i kako vam baterije mora biti iznad 51% te spojena na Wi-Fi.

Apple iOS 16 u radu sa iPhone 14 Pro – kako bi to izgledalo

Ne na 3G,4G (LTE),5G kako bi se izbjegnuli dodatni troškovi internetskog prometa vašeg pružatelja mobilne usluge. Kompatibilni Google Pixel modeli jesu:

  • Pixel 4
  • Pixel 4 XL
  • Pixel 4a
  • Pixel 4a 5G
  • Pixel 5
  • Pixel 5a
  • Pixel 6
  • Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a

Dok će nadolazeći Google Pixel 7 i Pixel 7 Pro doći s predinstaliranim Androidom 13.

tekst3sl3 3

Sve se više govori i „šupka” kako će Google umjesto Pixel 7 Ultra modela izdati Pixel Fold (nešto nalik popularnim sklopivim pametnim telefonima) ali onda bi on na tržište došao s posebnost inačicom Android platforme, Android 12L.

Google koristi umjetnu inteligenciju (AI) za bolje pretraživanje

Dok jednostavno Android 13 ne bi dovoljno bio nadograđen i na toj razini da se može tržištu predstaviti Android 13L. Verzija Android mobilne platforma koja je isključivo napravljena (s posebnim značajkama) za sklopive pametne telefone.

Xiaomi predstavlja „Pilot tehnologiju” autonomne vožnje

Stoga ako i vi imate neki od kompatibilnih (podržanih) Google Pixel pametnih telefona, odmah otiđite u „Postavke”, „Sustav” i „Ažuriranje sustava”.

tekst1sl1 3

Ako za sada nije dostupan Android 13 za preuzimanje ne brinite. Potrebno je da prođe neko vrijeme i da se serveri malo „smire” kako bi nadogradnja došla i na vaš primjerak Google Pixel pametnog telefona.

Najčitanije