Banner
Samsung Nowdigital 96dpi

Samsung predstavio 2024 TV lineup

Samsung je na CES-a predstavio svoj novi lineup televizora za 2024. godinu. Evo što nam donosi najveći svjetski proizvođač u QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle 2024 TV klasama.

Pazite ovo: Samsung je značajno unaprijedio AR filter na svojim OLED televizorima. Koji su u 2023. bili ponajbolji televizori općenito, bez obzira na tehnologiju i cjenovnu klasu… E to će biti zanimljivo testirati, imam osjećaj da me čeka poslastica.

Do tada, detalje potražite u PR objavi:

Tvrtka Samsung najavila je svoje najnovije linije QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle zaslona uoči sajma CES® 2024. Najava označava početak ere AI ekrana putem predstavljanja AI procesora sljedeće generacije, koji ima potencijal preoblikovati percepciju mogućnosti pametnih zaslona.

Osim što donose poboljšanu kvalitetu slike i zvuka, nove linije zaslona korisnicima pružaju značajke pokretane umjetnom inteligencijom i osigurane Samsung Knox sustavom, s fokusom na poticanje i osnaživanje individualnih stilova života.

„Sada kada živimo u eri hiperpovezanosti, više se ne radi samo o pružanju kvalitetnih vizualnih iskustava. Zasloni bi trebali unaprijediti naše živote – kako na ekranu, tako i izvan njega”, istaknuo je SW Yong, predsjednik i voditelj poslovanja s vizualnim zaslonima u tvrtki Samsung. „Samsung AI zasloni, pokretani tehnologijom umjetne inteligencije na uređaju, osmišljeni su da budu središnji dio domova korisnika, povezujući sve kompatibilne uređaje kako bi korisnicima pružili fleksibilniji i raznovrsniji stil života.“ 

OLED Glare freedigital 96dpi

Udvostručene AI performanse na Neo QLED 8K 

Novi Samsung Neo QLED 8K i 4K televizori nude potpuni doživljaj, uključujući sliku visoke kvalitete, premium audio tehnologiju i bogat niz aplikacija i usluga. Jezgra 2024 Neo QLED 8K najnoviji je i najinovativniji Samsung TV procesor do sada: NQ8 AI Gen3, koji ima jedinicu za obradu neuronske mreže (NPU) dvostruko bržu od one na svom prethodniku.

Količina neuronskih mreža također se povećala osam puta s 64 na 512, omogućujući prikaz jasnih detalja na zaslonu. Zahvaljujući ovom naprednom procesoru, linija 2024 opremljena je neviđenim unaprjeđenim performansama. Neo QLED linija također donosi skup značajki za poboljšanu kvalitetu slike i dizajna, uključujući: 

 • 8K AI Upscaling Pro1: Koristi NQ8 AI Gen3 za poboljšano povećanje 8K rezolucije i izoštravanje sadržaja niske rezolucije kako bi se prikazao u ultra visokoj razlučivosti. 
 • AI Motion Enhancer Pro: Rješava uobičajene probleme u sportskim sadržajima poput distorzije lopte, emitirajući sportske utakmice visoke rezolucije pomoću ove značajke2 koju pokreće NQ8 AI Gen3. Značajka automatski prepoznaje vrstu sporta i koristi duboko učenje za primjenu odgovarajućeg modela detekcije lopte. 
 • Real Depth Enhancer Pro: Naglašava detalje u brzopokretnim scenama, koristeći AI za precizno upravljanje mini LED diodama. Prepoznavanjem dijela scene na koji bi se ljudsko oko prirodno fokusiralo i stavljanjem u prvi plan, slike izgledaju realističnije i trodimenzionalno. 
 • Infinity Air Design: Nadopunjuje besprijekornu kvalitetu slike Neo QLED 8K sa zaslonom dubine svega 12,9 mm3, omogućavajući impresivno iskustvo gledanja koje se fokusira na visoku rezoluciju i izvanrednu kvalitetu zvuka. Također nudi jedinstveni efekt ogledala zahvaljujući kojem televizor izgleda kao da lebdi u svojoj okolini. 

Performanse Neo QLED 8K zaokružuje besprijekorna audio kvaliteta, usporediva sa zadivljujućom 8K kvalitetom slike na ekranu. 

 • 2024 Q-Symphony: Omogućuje korisnicima povezivanje više bežičnih i Soundbar zvučnika s televizorom ili projektorom za savršenu sinkronizaciju zvuka tijekom emisija, filmova i glazbe. To je tehnologija koja savršeno usklađuje televizor s bežičnim zvučnicima i Soundbarom. 
 • Active Voice Amplifier Pro: Patentirani AI pojačivač dijaloga koji koristi jedinstvenu tehnologiju dubokog učenja za značajno poboljšanje dijaloga i glasova na ekranu. Razdvaja glasove od miješanog zvuka, poboljšavajući zvuk glasa kako bi korisnici lako pratili razgovor na ekranu pri bilo kojoj glasnoći.” 

2024 Tizen OS unaprjeđuje iskustvo kućnog televizora 

Samsung Nowdigital 96dpi

Platforma 2024 Tizen OS postavlja sadržaj u središte Neo QLED 8K linije. Nudi personalizirano iskustvo sadržaja i usluga temeljeno na različitim računima postavljenim na pametnim televizorima. Sada različiti članovi svakog kućanstva sa Samsung pametnim televizorom mogu postaviti profil za personalizirane preporuke i prilagođeno cjelokupno iskustvo. 

 • Samsung TV Plus: Ažurirano korisničko sučelje (UI) uključuje novi početni zaslon s pregledom dostupnog sadržaja, s dodanim kategorijama za brže otkrivanje sadržaja. Usluga će se također povezati sa Samsung računima za lakši pristup omiljenim kanalima i sadržajem korisnika, nudeći personalizirane prijedloge sadržaja na temelju povijesti gledanja. 
 • Designed for Samsung Gaming Hub kontroler: Samsung se udružio s pružateljem gejming dodataka, Performance Designed Products (PDP), kako bi razvio prvi Designed for Samsung Gaming Hub kontroler, koji će biti predstavljen na sajmu CES 2024. Novi bežični kontroler tvrtke PDP uključuje ugrađenu, punjivu bateriju koja omogućuje do 40 sati igranja po punjenju, zatim 30-stopni Bluetooth bežični prijenos s niskom latencijom, Samsung Gaming Hub gumb za pokretanje Gaming Huba, lako upravljivi gumb za kontrolu glasnoće televizora i još mnogo toga. 

Povezana, inkluzivna iskustva Samsung ekosustava 

Uz Samsung televizore u središtu doma, korisnici mogu iskoristiti prednosti najnovijih inovacija i uživati ​​u besprijekornoj povezanosti uređaja u svakodnevnom životu. U 2024, Samsung će značajno poboljšati povezano iskustvo sa Samsung Daily+4, središtem za aktivnosti unutar doma. Pruža širok raspon usluga i značajki — od osobnih treninga i telezdravstva, do video poziva i rješenja za daljinsko upravljanje računalom – sve u jednom sučelju. Nove značajke uključuju sljedeće: 

 • Praćenje vježbanja5: Ova besplatna usluga prikazuje podatke o vježbanju u stvarnom vremenu – poput trajanja vježbanja i otkucaja srca s nosivih uređaja – uz sadržaj na Samsung zaslonima kako bi ih zabavljala i informirala tijekom vježbanja kod kuće. 
 • TechnoGym: Unaprijedite svoje vježbanje kod kuće s visokokvalitetnim fitness i wellness videozapisima vrhunskih svjetskih instruktora iz TechnoGyma. Otkrijte odabrane sadržaje za maksimalne performanse, samo na Samsung televizorima. 
 • F45: Korisnici mogu vježbati i pridružiti se intenzivnim treninzima u studiju u jednom od 3.000+ F45 studija diljem svijeta. 
 • FlexIt: Održavanje individualnih sesija s vrhunskim fitness i wellness stručnjacima. 
 • Dr.Tail: Pruža video konzultacije u stvarnom vremenu s veterinarom u udobnosti domova korisnika. Od osnovnih savjeta za njegu do onih naprednih, Dr.Tail ima odgovore na niz pitanja. Korisnici se mogu povezati s veterinarskim stručnjacima u stvarnom vremenu kad god im to zatreba. 
 • Multi Control: Omogućuje učinkovitiji rad od kuće pružajući korisnicima kontrolu nad svim zaslonima – uključujući televizore, pametne telefone i monitore – pomoću Bluetooth tipkovnice ili miša. Korisnici mogu doživjeti drugačiji način rada kopiranjem i lijepljenjem, čitanjem dokumenata i još mnogo toga na različitim uređajima. 

AI Motion Enhancer Adigital 96dpi

Najnovija linija Samsung televizora i zaslona također dolazi s većom kompatibilnošću različitih uređaja unutar jednog ekosustava, omogućavajući integriraniju vezu između televizora i pametnih telefona ili nosivih uređaja za još veći stupanj prilagodbe, dostupnosti i praktičnosti. 

 • Mobile Smart Connect: Lako upravljanje novim značajkama aplikacija i usluga putem SmartThings Mobile Plugin, koji pametni telefon pretvara u višefunkcionalni daljinski upravljač koji korisnicima pruža veću kontrolu nad njihovim zaslonima. S jednostavnim i prilagodljivim korisničkim sučeljem, aplikacija pruža praktičnost i pristupačnost. 
 • 360 Audio: Značajka zvuka koja je prethodno bila dostupna na Galaxy uređajima, proširila se i na Samsung televizore. Sada se Samsung Galaxy Buds slušalice bez problema povezuju s televizorom kako bi pružile prostorni zvuk za filmove, emisije i videoigre, omogućujući korisnicima potpuno uranjanje u vizualni sadržaj. 
 • Vibrary: Uživajte u visokokvalitetnim slikama svojih omiljenih umjetnika putem velikog ekrana Samsung televizora. S ambijentalnim načinom rada svaki dan vas može dočekati djelo vašeg omiljenog umjetnika. Također možete uživati u fotografijama i glazbi televizora i mobilnih uređaja putem Castinga uz besprijekorno vizualno iskustvo. 

Najnovija linija televizora i zaslona također se može pohvaliti poboljšanim mogućnostima pristupačnosti, omogućujući većem broju korisnika da uživaju u svom omiljenom sadržaju na Samsung Neo QLED nego ikad prije. 

 • Audio titlovi: Prva TV značajka na svijetu koja koristi umjetnu inteligenciju i tehnologiju optičkog prepoznavanja znakova (OCR) za pružanje glasovnog vodiča za ugrađene titlove u stvarnom vremenu. 
 • Remote for Barrier Free: Aplikacija dizajnirana za korisnike s vizualnim, slušnim ili fizičkim nedostacima omogućava promišljeno upravljanje televizorom putem pametnog telefona. Visoko prilagodljiva aplikacija uključuje poboljšanja korisničkog sučelja poput intuitivnog rasporeda gumba, različitih boja i taktilnih povratnih informacija, istovremeno integrirajući najnovije značajke pristupačnosti tvrtke Samsung, poput glasovnog vodiča za jednostavan pristup izravno s pametnog telefona. 
 • Relumino Together način rada: Relumino je značajka koja slabovidnim osobama omogućuje uživanje u omiljenim TV emisijama, filmovima i videoigrama bez potrebe za dodatnom opremom. Uz tehnologiju umjetne inteligencije koja dinamički ocrtava rubove elemenata na zaslonu i izjednačava boje, značajka omogućuje slabovidnim korisnicima da jasnije vide ljude i predmete. Relumino Together način rada nudi standardne zaslone i Relumino zaslone jedan pored drugog, tako da slabovidne osobe i njihove obitelji mogu zajedno uživati ​​u TV-u. 

MICRO LED: Pomicanje granica tehnologije zaslona 

S novim prozirnim MICRO LED zaslonom, Samsung korisnicima donosi beskrajne mogućnosti. Zaslon, koji izgleda poput prozirnog stakla, ističe se iznimno malim MICRO LED čipom te preciznim procesom proizvodnje koji eliminira spojeve i lom svjetlosti. To omogućava prozirnom MICRO LED zaslonu da stvori jasnu, neometanu sliku za različite primjene, kako u domovima tako i u poslovnim okruženjima. 

NQ8 AI Gen3 Processordigital 96dpi

S modularnim dizajnom koji korisnicima omogućuje prilagodbu oblika, veličine i omjera zaslona prema potrebi, MICRO LED predstavlja zaista inovativnu tehnologiju zaslona. Godine istraživanja i razvoja tvrtke Samsung — koje proizlaze iz njene stručnosti u poluvodičima — dovele su do izuzetno učinkovitog procesa, omogućujući da se radni krugovi LED čipa izravno polože na staklo i time umanje gubitak svjetline koji korisnici mogu doživjeti na konvencionalnim zaslonima. 

Proširena ponuda OLED linije u skladu s preferencijama korisnika 

Samsung OLED 2024 televizori nastavljaju tradiciju prošlogodišnjih modela. S95D nudi ultra veliki zaslon od 77” za detaljni, visokofrekventni i izuzetno živopisan video. Zaslon je 20% svjetliji od prethodnih modela, s dubokom i bogatom crnom bojom i Pantone Validated™ preciznošću boja poboljšanom umjetnom inteligencijom. Samsung je također predstavio modele S90D i S85D u različitim veličinama, od 42” do 83”66 

Nova OLED Glare Free tehnologija7, posebno dizajnirana za OLED 2024 ekrane, čuva preciznost boja i smanjuje refleksije, istovremeno održavajući oštrinu slike kako bi osigurala uzbudljivo iskustvo gledanja čak i pri dnevnom svjetlu. Premaz niske refleksije, optimiziran za OLED, nadilazi kompromis između sjaja i refleksije zahvaljujući novom specijaliziranom sloju tvrdog premaza i uzorku površinskog premaza. 

OLED Glare freedigital 96dpi

Zaslon modela S95D osvojit će korisnike vlastitim naprednim mehanizmima kvalitete slike koji čuvaju savršene bijele, dublje crne i jasne boje. Osim što je do sada najsvjetliji Samsung OLED zaslon, također ima visoke stope osvježavanja do 144 Hz, tako da ljubitelji sporta i igrači videoigara mogu uživati ​​u besprijekornom pokretu i kristalno jasnoj akciji na svojim zaslonima. 

Novi Lifestyle uređaji pružaju prilagođena Bespoke rješenja

Osim nagrađivane Lifestyle kolekcije koja uključuje The Frame, The Serif i The Terrace, Samsung ponovno potvrđuje svoju predanost „Zasloni svuda, zasloni za sve“ raznim novim uređajima u svojoj najnovijoj Lifestyle liniji. Novi dodaci pružaju novu razinu prilagodbe i personalizacije: 

 • The Frame: najprodavaniji Lifestyle televizor dolazi s novim poboljšanjima koja unaprjeđuju umjetničko iskustvo. Sada s više od 2.500 umjetničkih djela iz svjetski poznatih muzeja i galerija u Art Store trgovini, korisnici mogu uživati u još boljem Art Store iskustvu. Nova značajka produciranja umjetnosti korisnicima The Frame televizora daje uvid u raznoliku kolekciju Art Store trgovine, pružajući odabrana umjetnička djela besplatno svaki mjesec. Osim toga, The Frame 2024 pomaže smanjiti troškove energije do 10% s mogućnošću prilagodbe varijabilne stope osvježavanja dostupne u Art Mode načinu rada8. 
 • The Premiere 8K projektor: The Premiere 8K je prvi projektor na svijetu koji nudi bežično povezivanje. Eliminirajući potrebu za kabelima, ovo rješenje omogućuje korisnicima da svoj životni prostor održavaju urednim i organiziranim. Projektor ultra-kratkog dometa dolazi s brojnim pametnim značajkama — poput vrhunskog zvuka kod isključenog ekrana, gejminga u oblaku, uvijek uključenog glasa s mikrofonom dalekog polja i četiri podijeljena zaslona – za proširenu upotreboljivost. Projektor uključuje patentiranu Samsung tehnologiju „Sound-on-Screen“, integrirajući modul gornjeg zvučnika i softverske algoritme za impresivno iskustvo zvuka. 
 • The Freestyle 2nd Gen: Unaprjeđena verzija prijenosnog projektora donosi Smart Edge Blending koji podržava jednostavno spajanje projekcija s dva The Freestyle uređaja kako bi se stvorio veliki zaslon za projekciju slika i videozapisa. Omogućuje dvama uređajima projiciranje slike veličine do 160” s omjerom zaslona 21:9, bez potrebe za ručnim podešavanjem. 

2024 Hand Raiser KV QN900D OOH H

Novi Soundbar zvučnici

Za potpuni doživljaj ekosustava kućne zabave, Soundbar 2024 linija zvučnika donosi unaprjeđene modele za još bolje audio doživljaje, posebno poboljšane naprednim AI algoritmima. 

 • Music Frame:  Ovaj prilagodljivi zvučnik kompatibilan je sa SmartThings platformom i pruža prostorni zvuk kada se upari sa Samsung televizorima i Soundbar zvučnicima. Music Frame može raditi kao samostalan bežični zvučnik ili se može upariti sa Samsung televizorom i Soundbar zvučnikom putem Q-Symphony za poboljšanje basa i prostornog zvuka. Besprijekorno se stapajući s okolinom kamufliranjem u moderne okvire slika, Music Frame pruža visokokvalitetan zvuk bez ugrožavanja estetike. 
 • HW-Q990D: Ovaj Soundbar donosi 11.1.4-kanalnu konfiguraciju. 
 • HW-S800D: Ovaj ultra tanki Soundbar zvučnik od 1.6”, dizajniran je kako bi se neprimjetno uklopio u svaki prostor i pružao bogat i imerzivan zvuk. S čak 10 zvučnika, uključujući zvučnike iznad glave i središnji kanal za kristalno jasne vokale, S800D ima samo trećinu dubine konvencionalnog Soundbar zvučnika. Kombinacija subwoofera s dubokim basom i pasivnog radijatora također poboljšava iskustvo zvuka dubokim basom bez izobličenja, u kompaktnom obliku. 

Linija Samsung televizora za 2024. godinu donosi besprijekorno spajanje najnaprednije tehnologije i korisnički orijentiranog dizajna, donoseći eru personaliziranih, uzbudljivih iskustava koja redefiniraju način na koji ljudi žive i komuniciraju sa svojim uređajima. 

Najčitanije