Mobilne aplikacije zdravlje i financije daleko od sigurnih [infografika]

Arxan Technologies, tvrtka koja pruža rješenja za zaštitu aplikacija, testirala je popularne mobilne aplikacije vezane uz zdravlja i fincije. Podaci ukazuju da stanje sigurnosti mobilnih aplikacija zapravo nije optimistično.

 

Istraživanje mobilnih aplikacija  Arxan Technologies, temelji se na analizi 126 mobilnih aplikacija. Dio su zdravstvene aplikacije odobrene od Food and Drug Administration (FDA) ili National Health Service (NHS) , a dio najčešće korištene za mobilno bankarstvo i elektroničko plaćanje iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke i Japana.

Pokazalo se da iz percepcije korisnika, njih 84 % vjeruje testiranim mobilnim aplikacijama, ali 90% njih su osjetljive na najmanje dva od 10 kritičnih sigurnosnih rizika. Da preciziramo, u 98 % mobilnim aplikacijam nedostaje binarna zaštita dok u 83 % je detektirana nedovoljna zaštita prijenosnog sloja.

Navedene ranjivosti mogu dovesti do kršenja privatnosti , krađe podataka, preusmjeriti prijenos novca ili omogućiti reprogramiranje određivanja doze lijekova što može bit smrtonosno. Zanimljivo je da su se iOS dinancijske aplikacije pokazala jednako ranjivim kao Android aplikacije. Sve detalje pogledajte u infografici koja slijedi:

Mobilne aplikacije zdravlje i financije daleko od sigurnih [infografika]

 

Najčitanije