Banner
naslovna

YouTube Premium podiže cijene na određenim tržištima

Jučer smo pisali kako YouTube želi svim silama stati na kraj ad-blockerima te kao jedino rješenje donosi Premium pretplatu - danas pišemo o podizanju cijene te iste pretplate.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

YouTube poduzima korake kako bi se suočio s korisnicima koji koriste ad-blockere, a istovremeno potiče ljude da pređu na Premium razine kako bi uživali u bezreklamnom iskustvu.

Vivo X100 i Vivo Watch 3 na tržište dolaze 13.11.2023.

Ova platforma za dijeljenje video sadržaja pokrenula je masovnu kampanju protiv blokatora reklama, čime se pokušava ograničiti pristup onima koji ih koriste.

1 1

Kao rezultat toga, korisnici koji žele uživati u YouTube-u bez oglasa pozivaju se da se presele na Premium razine, koje nude mnoge druge prednosti osim isključenih oglasa.

Vivo OriginOS 4 predstavljen – donosimo značajke i datum dolaska [lista uređaja]

Ova kampanja izazvala je različite reakcije širom svijeta, dok su mnogi korisnici podijeljeni u vezi ovih promjena. S druge strane, tvrtka YouTube tvrdi da je ova mjera nužna kako bi podržala kreatore i umjetnike čiji sadržaj ljudi gledaju na platformi.

2

Osim ograničavanja pristupa onima koji koriste blokatore reklama, YouTube je također najavio povećanje mjesečne naknade za svoje Premium usluge u nekoliko zemalja.

YouTube svim silama želi stati na kraj ad-blockerima – rješenje je Premium pretplata

Od 1. studenog, cijene Premium i Music Premium usluga bit će više u Argentini, Australiji, Austriji, Čileu, Njemačkoj, Poljskoj i Turskoj. Ovo će se odnositi na nove korisnike, dok će postojeći korisnici imati “najmanje tri dodatna mjeseca” prije nego što vide promjenu na svojim računima.

3

U e-poruci koju su poslali korisnicima, YouTube je naglasio da ova odluka nije donesena olako i da će povećanje cijena pomoći u poboljšanju Premium usluga i podršci kreatorima i umjetnicima na platformi. Ovo je potez kojim se želi održati kvaliteta usluge i osigurati da kreativci koji stvaraju sadržaj na YouTube-u imaju adekvatnu potporu.

Huawei slavi 100 milijuna uređaja na HarmonyOS 4

YouTube Premium nudi brojne prednosti, uključujući iskustvo bez oglasa, mogućnost reprodukcije samo sa zvukom, reprodukciju u pozadini i mogućnost preuzimanja sadržaja za offline gledanje u punoj kvaliteti.

4 1

Osim toga, korisnici mogu uživati u boljoj kvaliteti videa zahvaljujući opciji 1080p s poboljšanom brzinom prijenosa, što rezultira manjom kompresijom i oštrijim slikama. Sve ove prednosti čine YouTube Premium privlačnim izborom za one koji žele poboljšati svoje iskustvo gledanja na ovoj popularnoj platformi.

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

No, povećanje cijena pretplata nije uvijek dočekano s odobravanjem. Neki korisnici su izrazili nezadovoljstvo zbog ovih promjena, tvrdeći da su već plaćali visoke naknade i da dodatno povećanje nije opravdano.

naslovna

YouTube se suočava s izazovom da zadrži korisnike zadovoljnima dok istovremeno podržava svoje kreatore i umjetnike. Očito je da se platforma trudi pronaći ravnotežu između ovih ciljeva.

Xiaomi u 2040. godini? – korisnici raspravljaju a CEO im odgovara

Korisnici u zemljama gdje će se povećati cijene YouTube Premium usluga morat će odlučiti hoće li ostati na ovoj platformi i prihvatiti povećanje troškova ili razmotriti druge opcije.

tekst2naslovna 3

U međuvremenu, YouTube se trudi da pruži bolje iskustvo gledanja i podršku svojim kreatorima kako bi zadržao svoju poziciju kao vodeća platforma za dijeljenje video sadržaja.

Samsung Galaxy S23 modeli dobili One UI 6.0 (Android 14) – nadogradite

Kako bi privukao korisnike da pređu na Premium razine, YouTube će morati osigurati da prednosti tih razine nadmaše troškove. Bezreklamno iskustvo, reprodukcija sa samo zvukom, reprodukcija u pozadini i offline preuzimanje u punoj kvaliteti nude značajne prednosti koje mnogi korisnici cijene. No, svakako će biti važno za YouTube da nastavi poboljšavati Premium usluge kako bi opravdao povećanje cijena i zadržao svoje korisnike sretne.

tekst3naslovna

I dok će se mnogi korisnici suočiti s povećanjem cijena, postoji i ona svijetla strana priče. Povećane prihode od Premium usluga mogu pomoći podršci kreatorima i umjetnicima na platformi, što bi moglo rezultirati boljim sadržajem za sve korisnike.

Tesla promovira novu boju svojih automobila – Stealth Grey

Kreativci koji zarađuju na YouTube-u također će biti zainteresirani za ovu promjenu, jer bi mogla značiti veću podršku njihovim kanalima i projektima.

tekst2sl1 4

U konačnici, ovo povećanje cijena YouTube Premium usluga predstavlja složen potez s različitim reakcijama i posljedicama. YouTube se nada da će ovim potezom poboljšati svoju platformu i podržati svoje kreatore, dok korisnicima pruža bolje iskustvo gledanja. Kako će ove promjene utjecati na korisnike i kreatore, te kako će YouTube dalje razvijati svoje usluge, ostaje vidjeti u budućnosti.

Xiaomi 14 i 14 Pro predstavljeni u Kini – Snapdragon 8 Gen 3, Leica kamera i HyperOS

Nije isključeno da povećanje cijene s vremenom dođe i na ostala tržišta, pa tako i na naše Hrvatsko – odnosno prostore Balkana!

Najčitanije