huawei
tekst3naslovna

YouTube blokira „blokatore” oglasa i nudi svoje rješenje

YouTube ponovno pokušava "progurati" Premium odnosno navesti korisnike da plate za gledanje. Ovoga puta meta su im blokatori oglasa.

YouTube je svoje korisnike „iznenadio” porukom kako više blokatori oglasa nije aktualni odnosno ne rade na pripadajućoj platformi. Što to sad znači?

eSimpa – najbolja ponuda za korisnike bonova u Hrvatskoj

Naime već duže se vrijeme ističe kako YouTube odnosno Google želi naći neko rješenje koje će doskočiti mogućnosti blokiranja oglasa na YouTube ali da ipak ti oglasi ne budu toliko naporni – kao što je to sada slučaj.

tekst3sl1 2

Tek što je Google I/O 2023. konferencija završila, Google je u javnost i službeno pustio ovu vijest. Ne samo da „blokatori oglasa” više neće biti aktualni u smislu da će svaki oglas sada biti vidljiv, već posve suprotno.

Prilika: uz Honor Magic 5 Pro poklon Watch GS 3

YouTube ide toliko „oštro” s ovime da svima onima koji koriste „blokiranje oglasa”jednostavno onemogućava daljnje korištenje i praćenje YouTube sadržaja.

tekst2sl1 4

Već im kao „rješenje” nudi (možete i sami vrlo jednostavno zaključiti što) prelazak na YouTube Premium. Koji uz gledanje YouTube sadržaja bez oglasa donosi i nekoliko „premium” značajki.

Dimensity 9200+ – veći CPU i GPU taktovi uz manju potrošnju energije

Naravno ne treba posebno isticati kako je ovaj „korak” razljutio mnoge korisnike YouTube platforme. Internetska mreža se odmah užarila te započeo je niz negativnih komentara na račun navedene odluke.

nn1

Ipak oni malo upućeniji u čitavu priču ističu kako je ovo samo „eksperimentalna faza”. I kako za sada ipak neće biti prikazana svima na globalnoj razini.

Google predstavio Pixel 7a, Pixel Fold i Pixel Tablet – predstavljeni

Ono što se nama čini da je ovo samo još jedna pokušaj da se „progura” Premium značajka. Prisjetite se kako je bilo nedavno (listopad – prosinac 2022.) kada je YouTube svim silama želio da Premium korisnici budu više „obožavani” od onih „običnih”.

tekst1naslovna 9

Sve je započelo donošenjem odnosno pričama kako će 4K rezolucija video sadržaja biti isključivo dostupna za Premium korisnike. Potom se kao i sada internetska zajednica digla na noge te je YouTube pod „pritiskom” jednostavno morao popustiti.

Sony Xperia 1 V – Exmor T senzor i 4K OLED zaslon

Ali smo i tada rekli kako je ovo tek početak „problema” vezanih uz plaćanja odnosno neplaćanje YouTube platforme. YouTube tada je samo na neko vrijeme stao i ponovno u veljači ove godine došao sa „planom” da donosi 1080p Premium rezoluciju za svoje „Premium” poklonike.

tekst1naslovna

Naravno glavna bi razlika bila u tome što donosi kvalitetniji bitrejt kao i mogućnost prikaza u 60fps-a odnosno u 120fps-a. Pripadajuća mogućnost u početku je bila dostupna za Android i iOS da bi se već sada proširila i na računala.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 biti će dostupni idući tjedan

Kako smo i tada govorili (a sada ćemo ponoviti). Navedena se (1080p Premium) pozicionirala iznad 1080p rezolucije. Dok se iznad nje (1080p Premium) nalaze i 2K te 4K rezolucije.

tekst1sl1 9

Za one koji ne žele plaćati Premium oni će i dalje biti osuđeni na reklame i bez mogućnosti korištenja 1080p Premium rezolucije prikaza. Dok za one koji ne žele više plaćati YouTube Premium – donosimo način odnosno „korake” kako ukloniti YouTube Premium pretplatu.

Najčitanije