Banner
tekst1naslovna 9

YouTube donosi „1080p Premium” – za one koji žele platiti

YouTube je našao način kako dodatno "obogatiti" Premium značajku - donošenjem "1080p Premium" kvalitete prikaza.

Znali smo da YouTube neće „stati” kada su korisnici negodovali po pitanju donošenja 4K kvalitete samo za „Premium” korisnike. Sada se to postepeno počelo ostvarivati u pogledu testiranja 1080p Premium kvalitete prikaza sadržaja.

Samsung Galaxy S23 serija pametnih telefona – novo doba tehnologije na dlanu

Proces testiranja započeo je, odnosno korisnici na pojedinim tržištima već mogu primijetiti pokraj oznake „1080p” i oznaku „1080p Premium” a iznad navedene i dalje se nalazi 2K odnosno 4K kvaliteta prikaza.

tekst1sl1 6

Ipak vratimo se mi na 1080p Premium i kažimo kako on donosi 1080p odnosno Full-HD rezoluciju pri kvalitetnijem bitrejtu odnosno mogućnost prikaza ka 60fps-a ili 120fps-a.

EMUI 13 tips & tricks

Za sada je ova dostupnost moguća isključivo putem mobilnih platformi Android i iOS ali se očekuje kako će uskoro ista biti dostupan i putem Desktop odnosno prijenosnih računala.

tekst1sl2 6

Naravno ovo je potrebno sagledati sa strane „novog pokušaja” da YouTube dodatno zaradi na Premium korisnicima. Jer onaj „plan” s donošenjem 4K sadržaja isključivo „Premium” pretplatnicima nije prošao (čitaj: Nije dočekan objeručke od strane korisnika) pa je potrebno pronaći novi način kako bi se dodatno zaradilo.

Motorola Razr 4 (2023.) izgledat će opako dobro!

Ovaj YouTube plan za „Premium” sadržaj dolazi u trenutku kada navodno s čelnog mjesta izvršne direktorice odlazi Susan Wijcicki, dok bi (govori se) na njezino mjesto trebao doći Neila Mohana.

tekst2sl1 4

Bit će zanimljivo za vidjeti koji će prvi potez biti novog glavnog izvršnog direktora. Ali nekako smo mišljenja kako će čitava politika poslovanja „YouTube platforme” sve više ići ka Premium sadržaju odnosno uzimanju novčanih sredstava od krajnjih konzumenata sadržaja.

YouTube uvodi „čekanje na reprodukciju” pri Android i iOS platformama

Uostalom to je već sada sve više i više vidljivo. Mada koliko mi to sami sebi ne željeli previše priznati. Govorilo se već prije bilo kako YouTube planira uvesti do pet reklama prilikom reprodukcije sadržaja, naravno govorimo ne „besplatnoj” verziji YouTube platforme, dok će Premium segment ostati zaštićen.

tekst1sl1 9

Što se tiče dolaska pet reklama tijekom reprodukcije sadržaja za sada su to samo puke glasine. Ipak potrebno je imati na umu da će možda dolaskom novog glavnog izvršnog direktora, taj plan doći u realizaciju i prije nego li se to sami nadamo.

YouTube Premium: Kako ga otkazati

Do tada YouTube će poduzeti sve mjere da što kvalitetnije opcije dovedu ka Premium korisnicima, na žaljenje onih koji koriste „besplatno” YouTube.

tekst2naslovna 5

Iako se donedavno mislilo kako ovaj scenarij apsolutno nikada neće za živjeti čini se kako YouTube sve više postaje platforma sa „Premium” sadržajem, odnosno značajkama.

YouTube pruža 4K rezoluciju isključivo za Premium račune

Ako ste i vi na svojem pametnom telefonu, tabletu primijetili novu „1080p Premium” opciju prikaza kvalitete videa, svakako nam javite u komentare.

Najčitanije