Banner
8 8

Nio Phone predstavljen tržištu – duboka integracija sa automobilom

Ne tako davno isticali smo kako po prvi puta pišemo o obrnutoj situaciji. Naravno radi se o Nio proizvođaču električnih automobila koji ulazi na tržište pametnih telefona - modelom Nio Phone.

Ako ste redovan pratitelj tehnoloških novosti, sigurno ste upoznati s nedavnim razgovorima o Nio, proizvođaču električnih automobila, koji je najavio svoje ambicije u ulasku na tržište pametnih telefona.

Samsung Galaxy FE modeli ponovno poziraju i stvaraju zazubice

Danas je Nio predstavio svoj prvi pametni telefon na velikom događaju u Kini, predstavljajući impresivne značajke koje su usmjerene ne samo prema entuzijastima tehnologije, već i prema ljubiteljima automobila.

Nio proizvođač električnih automobila donosi svoj pametni telefon – 21.09.2023.

Kineski proizvođač električnih vozila integrirao je Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 čipset u svoj pametni telefon, pružajući snažne performanse.

Što donose kamere iPhone 15 linije – evo detalja

No, ono što ovaj uređaj izdvaja su tri impresivne kamere od 50 MP na stražnjoj strani. Osim toga, Nio je inovativno uključio funkcionalnost ovog uređaja kao ključa za njihova električna vozila, čak i kada su isključena.

Nio Phone predstavljen tržištu – duboka integracija sa automobilom

Ovo je samo jedna od preko 30 značajki povezanih s vozilima koje su dostupne putem posebne aplikacije.

1 25

Pametni telefon dolazi s 6,81-inčnim LTPO OLED zaslonom visoke rezolucije, pružajući impresivnu brzinu osvježavanja od 120 Hz i vršnu svjetlinu od 1800 nita. Ovaj uređaj dolazi s velikim izborom memorije, omogućujući korisnicima da odaberu između 12 GB ili 16 GB RAM-a te pohrane od 512 GB ili 1 TB.

Finski operateri prestaju prodavati Xiaomi telefone – evo zašto

Dizajn fotoaparata na stražnjoj strani pametnog telefona donosi svježinu u svijetu koji često vidi standardne kružne i pravokutne postavke. Tri kamere i LED bljeskalica elegantno su postavljene u kvadratnu formaciju.

Instagram više ne dozvoljava glazbu – korisnici razočarani

Glavna kamera od 50 MP koristi Sony IMX707 senzor i optičku stabilizaciju slike (OIS), smještena u donjem lijevom kutu. S druge strane, ultraširokokutna kamera s Sony IMX766 senzorom i 110-stupanjskim vidnim poljem smještena je u gornjem lijevom kutu.

Samsung Galaxy Buds FE – cijena poznata

Treća kamera, periskopska telefoto kamera s Sony IMX890 senzorom, 2,8x optičkim zumom i OIS-om, smještena je u donjem desnom kutu.

2 26

Jedna od izuzetno zanimljivih integracija je Nio Link aplikacija, koja omogućuje kontrolu automobila putem pametnog telefona. Uz pomoć Ultra-Wideband (UWB) tehnologije, automobil prepoznaje kada je vlasnikov telefon u blizini i automatski se zaključava ili otključava.

Samsung W24 i W24 Flip – donose više RAM-a (interne memorije) te keramičko kućište

Aplikacija također omogućuje upravljanje klima uređajem, podešavanje sjedala, glazbom te pruža informacije o kapacitetu baterije i predviđenom dosegu.

10 značajki zbog kojih se isplati preći na iOS 17

Nio Phone također može poslužiti kao kontrolni zaslon za glazbu, ambijentalno svjetlo i druge funkcionalnosti u automobilu ES8, transformirajući se automatski u tu svrhu.

Samsung Galaxy Ring bit će ime prstena, potvrđuje Galaxy Wearable aplikacija

Korisnici mogu unaprijed postaviti odredište putem namjenske aplikacije za navigaciju, a ono će se automatski prenijeti u zabavni sustav automobila kada se telefon spoji.

Google Bard AI od sada vam pomaže prilikom korištenja Google servisa – evo kako

Osim toga, pametni telefon može koristiti kamere oko automobila za snimanje videa koji se može urediti i dijeliti. Nio Phone može poslužiti i kao vanjski zaslon za automobile, omogućujući paralelno izvršavanje drugih aplikacija. Veliki zaslon može se koristiti za video pozive, igre i druge aktivnosti.

3 24
Nio Link – Aplikacija kojom Nio Phone “komuncira” sa Nio električnim automobilom !

Sama korisnička sučelja, nazvana Sky UI, osmišljena su s ciljem lakšeg pristupa Nio Linku. Sučelje je lijepo i jednostavno za korištenje, a Nio se posebno ponosi činjenicom da uređaj ne sadrži reklame ni nepotrebne aplikacije koje često opterećuju druge uređaje.

Tesla prelazi na novi način proizvodnje dijelova – 3D pješčane kalupe

Važno je spomenuti i sigurnosne mjere koje Nio Phone nudi zbog svoje povezanosti s automobilom. S obzirom na prošireni pristup automobilima, uređaj ima strože sigurnosne protokole protiv zlonamjernog softvera i pruža bolju enkripciju podataka, kako na samom uređaju tako i u oblaku.

4 16
Nio Link – Aplikacija kojom Nio Phone “komuncira” sa Nio električnim automobilom !

Kapacitet baterije ovog uređaja iznosi impresivnih 5200 mAh, podržan žičnim brzim punjenjem od 66W i bežičnim punjenjem od 50W. Također, ima mogućnost obrnutog bežičnog punjenja. Nio Phone je dobio IP68 certifikat koji ga čini otpornim na vodu i prašinu.

iPad uskoro dobiva WhatsApp aplikaciju

Ovaj inovativni pametni telefon bit će dostupan u sedam različitih boja, uključujući crnu, svijetloplavu, zlatnu, tamnoplavu, zelenu, sivu i ružičasto zlatnu. Neki od modela imaju stakleni dizajn, dok drugi dolaze s teksturama sličnim koži na stražnjoj strani uređaja.

Što se tiče cijene, početna cijena za model s 12 GB RAM-a i 512 GB pohrane iznosi 6499 CNY (oko 900 USD ili 835 €). Model s 12 GB RAM-a i 1 TB pohrane dostupan je po cijeni od 6899 CNY (oko 950 USD ili 900 €), dok će model s 16 GB RAM-a i 1 TB pohrane biti dostupan po cijeni od 7499 CNY (oko 1025 USD ili 965 €).

Najčitanije