Banner
tekst1naslovna 5

Xiaomi je imao prototip sklopivog telefona s mehanizmom otvaranja prema van

Xiaomi je nekada želio sklopivi telefon koji se otvara prema van ali realnost je ipak bila malo drugačija.

Sada će mnogi od vas reći kako to nije bitno, jer kako Xiaomi imao vrhunske preklopne pametne telefone. Iako se ovim člankom u jednu ruku vraćamo u prošlost, točnije u 2019. godinu.

Internet slavi 30. godina dostupnosti u Hrvatskoj

Kada je Xiaomi ima viđenje sklopivog pametnog telefona – znatno drugačijeg ne što to danas imamo prilike vidjeti. Ovime člankom ne želimo reći kako modeli Mi Mix Fold i Mi Mix Fold 2 nisu odlični – svakako jesu.

tekst1sl1 4

Ali te 2019. godine Xiaomi je imao potpuno drugačiju viziju sklopivog (ili preklopnog – kako vam je draže) pametnog telefona no što sada imamo prilike vidjeti na tržištu.

Smart #3 – električni „mali” SUV koji na cestu dolazi 2023. godine

Taj „pokušaj” zapravo je dobro napredovao i stigao je do faze prototipa ali nikada na žalost nije i ostvaren na tržištu. Kada bi ga ukratko morali opisati, najlakše bi nam bilo navesti kako je riječ o modelu sklopivog pametnog telefona koji se otvara prema van, odnosno pripadajući mehanizam (šarka) otvara se prema van.

tekst1sl2 5

A ne prema unutra kao što je to sada slučaj kod Xiaomi modela. Odnosno kod većine sklopivih pametnih telefona. Ipak ako se prisjetimo ipak ima jedan proizvođač koji svoj pametni telefon otvara prema van.

Xiaomi objavio Black Friday cijene

Riječ je o Huawei-u. Upravo takav sličan mehanizam htio je imati i Xiaomi ali čitava je priča „zapela”. A sami razlozi zapinjanja i ne objave takvog modela do danas nisu poznati.

tekst1sl3 4

Da ne bi sve ostalo na običnom pisanju donosimo vam i nekoliko fotografije iz faze prototipa. Na kojima se mogu jasno vidjeti neki detalji poput četiri kamere te LED bljeskalicu.

Xiaomi 13 Pro imati će 1” senzor glavne kamere

Također je tu i tipka za otključavanje ekrana (baš kako to i Huawei posjeduje) na stražnjoj strani pametnog telefona. Spominje se i Snapdragon 855 kao i X50 5G čip.

tekst1sl4 3

Ono što je također bitno je i to kako je ovaj prototip imao dual bateriju kapaciteta 3,500mAh. Sada nam se samo od sebe nameće pitanje dali je Xiaomi ovakav patent „ustupio” odnosno prodao Huawei jer se baš na takvom patentnu zasnivaju Huawei sklopivi pametni telefoni.

Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2

Xiaomi ipak danas ima značajno drugačiji model (patent) za sklopive pametne telefone a svi znamo kako je to metoda presavijanja prema unutra.

tekst2sl7

A ono što je još zanimljivije da nikada više nije spomenuo,niti dao naznaku da će ikada predstaviti model koji se otvara prema van. Ali tko zna možda nas Xiaomi jednom bude zaista iznenadio i predstavio jedna model (sklopivi naravno) za kojeg ćemo svi ostati bez teksta i s općim oduševljenjem.

Snapdragon 8 Gen 2 – top performanse, 200 MP kamera i Wi-Fi 7

Ipak koliko god se tržište trudilo da nam približi sklopive pametne telefone nekako smo mišljenja kako sami korisnici i nisu pretjerano spremni na taj „veliki” korak.

Xiaomi MIX Fold 2 04

Mišljenja smo kako će biti potrebno još nekoliko godina da sklopivi pametni telefoni dođu na jednu razinu gdje će onda biti zastupljeniji šire no što je to sada slučaj.

Najčitanije