Banner
tekst1naslovna 2

Xiaomi predstavlja „Pilot tehnologiju” autonomne vožnje

Xiaomi razvija Pilot tehnologiju a sve u cilju autonomne vožnje.

Više nije nepoznanica kako je Xiaomi ušao na tržište električnih automobila. Prema aktualnom planu sve bi trebalo zaživjeti i prvi električni automobili doći na cestu 2024. godine.

Stigao je Huawei Mate Xs 2

Dodatnim ulaganjem 10 milijardi Američkih dolara u narednih deset godina, Xiaomi se obvezuje da će električne automobile i njihov „sustav kretanja” dovesti do značajnih razina kako bi mogli biti pravi i žestoki konkurent ostalima.

tekst1sl1 4

Jer znamo kako osim Tesla automobila i sve više ostalih proizvođača „običnih” automobila (automobila s unutarnjim izgaranjem) postepeno prelaze na „struju” odnosno električni pogon.

Samih razloga je više nego dovoljno i kada bi pisali samo o razlozima, bilo bi nam potrebno i nekoliko tekstova i onda ne bi sve naveli i rekli. No okrenimo se mi ponovno Xiaomiju i ovoga ćemo ga puta spomenuti u kontekstu proizvođača električnih automobila.

Xiaomi četvrtu godinu za redom napreduje na Fortune Global 500

Odnosno osvrnuti se na predstavljanje „Pilot tehnologije” autonomne vožnje. Čime je još jednom postao „prvi” od svih proizvođača potrošačke elektronike (ponajprije pametnih telefona) koji ovim potezom ide korak dalje.

tekst1sl2 5

Pilot tehnologija je u potpunosti interno Xiaomijevo rješenje, što znači kako mu nitko nije pomogao u razvoju niti jednog dijela navedene tehnologije.

Xiaomi Mijia Glass – pametne naočale sa Snapdragon 8 čipom

Kako iz samog naziva možete zaključiti riječ je o tehnologiju (mogućnosti) da Xiaomi električni automobil može u potpunosti sam upravljati, voziti bez ikakve potrebe za interakcijom vozača ili uz one male (potrebne) radnje.

Xiaomi je zaposlio više od 500 stručnjaka koji će raditi samo na Pilot tehnologiji kako bi se ista dovela do savršenstva razvoja. Xiaomi do kraja godine planira zaposliti još djelatnika i pustiti ih da rade ono u čemu su najbolji uz neograničeni broj resursa.

Xiaomi pred zidom kada je u pitanju električni automobil

Čelnik Xiaomija Lei Jun govori kako je tvrtka završila niz akvizicija i radnji kako bi „Pilot tehnologija” do 2024. godine doživjela završne faze i kako bi sve bilo spremno za početak proizvodnje odnosno dolazak tehnologije u korištenje pri Xiaomi električnim automobilima.

tekst1sl3 4

Jedna od glavnih (i boljih) rješenja za kreiranje Pilot tehnologije je akvizicija (kupnja) startupa za autonomnu vožnju, Shendong Technology.

Xiaomi ima patent kamera za električni automobil

Ista je akvizicija omogućila pristup već dostupnim rješenjima samog startupa a uz ulaganje od dodatnih 300 milijuna Američkih dolara i daljnji rad i razvoj Pilot tehnologije, dolazi se do zaključka kako će (ovako na papiru) Xiaomijeva tehnologija autonomne vožnje biti najkompletnije i najkvalitetnije rješenje koje će se moći pronaći na tržištu električnih automobila.

tekst1sl4 1

Xiaomi već sada radi na prvih 140 vozila za testiranje Pilot Tehnologije a kako znamo da sve mora biti „gotovo” do 2024. godine, vremena je zaista sve manje i manje.

Dongfeng Nano Box električni mališan po cijeni 10.000$

Neka od rješenja koja će Pilot Tehnologija sa sobom donijeti je potpuno autonomno parkiranje vozila i ostale značajke za koje konkurencija još nije sprema odnosno ne može izvesti.

tekst1sl2 3

Upravo se tu Xiaomi želi dodatno dokazati i pokazati svoje znanje, vještinu i upornost kao što to radi i kada je proizvodnja pametnih telefona u pitanju.

Najčitanije