Banner
tekst3naslovna 8

YouTube svaki video pretvara u „Shorts”

YouTube ide korak naprijed kada je u pitanju plasman i promocija Shorts oblika video zapisa. Sada donosi i alat koji će na Android i iOS platformama na krajnje jednostavan način od "običnog" videa napraviti Shorts video ili više njih.

Pretvaranje sve više „društvenih mreža” u TikTok, ide dalje. Nakon što je Facebook odnosno Instagram dobio neke „posuđene” elemente i način izgleda od TikToka, sada i planetarno popularni YouTube ide tim korakom.

TikTok vs. YouTube Shorts – borba titana ili za svakog korisnika?

Odnosno ovdje moramo reći kako je YouTube odavno učinio dostupnom jednu svoju uslugu koja se implementirala unutar YouTubea. Riječ je o „Shorts” konceptu video zapisa, odnosno kratkim video zapisima koji su sve popularniji.

tekst3sl1 6

Odmah ih je nakon toga prigrlio i TikTok, da budemo iskreni TikTok je i izrastao zahvaljujući tim video zapisima. A sada YouTube želi dostupnost i postojanje Shorts formata dovesti na novu razinu, podignuti na novi način prikazivanja i dostupnosti.

Android aplikacije koje kradu novac – uklonite ih

To će učiniti plasiranjem novog „alata” čiji će glavni zadatak biti svaki video zapis koji se nalazi na YouTube platformi, na jednostavan i krajnje lak način pretvoriti u Shorts.

Samsung „slučajno” prikazao Galaxy Z Flip 4 / Fold 4

Odnosno video zapis s dužinom od 60 sekundi. Postojeći „obični” video bit će moguće prebaciti u nekoliko manjih Shorts video zapisa ili će baš unutar same aplikacije biti moguće iskoristiti kameru pametnog telefona i odmah (direktno) snimiti Shorts.

tekst3sl2 5

YouTube govori kako je „novi alat” već dostupan za iOS i Android platformu. Ipak ako još nije dostupan na vašoj YouTube aplikaciji ipak je potrebno pričekati još nekoliko dana.

YouTube od sada označuje najzanimljivije dijelove video zapisa

Ono što je također potrebno spomenuti a dotiče se kreiranja manjih „Shorts” video zapisa je to kako će gledatelji moći pogledati i „originalni” video zapis iz kojega je pripadajući „Shorts” video materijal i kreiran.

Facebook vraća „Feed”

Što svakako pozdravljamo i čini nam se izrazito korisnim. Kako smo i nedavno pisali čini se i sasvim je neupitno kako će Shorts video zapisi (video zapisi s dužinom od 60 sekundi) tek zavladati društvenim mrežama, odnosno internetom.

tekst3naslovna 4

Jer njihovo vrijeme (to slobodno možemo reći) tek dolazi. Ako ste ipak na svoji iOS ili Android primili novi YouTube alat za kreiranje „Shorts” video materijala, slobodno nam se možete javiti u komentare i reći nam svoje utiske.

Facebook i Instagram (Reels) postaju sve sličniji TikToku?

Ovo je samo jedan mali dio, jedan „element” onoga što YouTube ima u planu ponuditi korisnicima kako bi i dalje ostao „No1” kada su u pitanju video platforme i samo donošenje sadržaja ka korisnicima.

Androidu je dugo potrebno da stigne na pametni telefon – zašto?

Ne sumnjamo kako će sada i konkurenti „napraviti” isto tako jedan alat za kreiranje što jednostavnijeg Shorts sadržaja po uzoru na TikTok odnosno YouTube.

youtube iconsbkgd 1920

A koji će u tome i uspjeti odnosno biti uvredljiviji odlučit će naravno sami korisnici ovih platformi / društvenih mreža. Koja je po vama najbolje društvena mreža /platforma za kreiranje praćenje sadržaja? Odgovorite nam u našoj anketi.

[Total_Soft_Poll id=”28″]

Najčitanije