Banner
tekst1naslovna 10

Xiaomi pred zidom kada je u pitanju električni automobil

Xiaomi se našao pred problemom kada je u pitanju proizvodnja električnih automobila i njihov plan da do 2024. godine sve bude gotovo. Sada su regulatorne agencije tražile još podataka i papirologije dali je zaista Xiaomi sposoban to ispoštovati te zaista i ostvariti.

Željeli bi se u ovom članku osvrnuti na nedavno pisanje o razvoju prvog električnog automobila od strane Kineskog Xiaomija. Sam projekt vrijedan je kako smo i tada pisali 10 milijardi dolara.

Dongfeng Nano Box električni mališan po cijeni 10.000$

Pripadajući projekt sam po sebi donosi dvije kategorije električnih automobila dok će svaka kategorija ponuditi dva modela (jedan je pristupačniji, drugi je nešto skuplji).

tekst1sl1 9

Više o svemu možete naravno pročitati u članku: „Xiaomi ulazi u automobilsku industriju”. Ipak čini se kako nije sve tako divno i krasno, jer je Xiaomi upravo „pred zidom”.

Bugatti 9.0 – električni romobil u prodaji

Kada je u pitanju birokracija. Da čini se kako i u Kini postoje birokratske zavrzlame gdje se moraju dostaviti „mali milijuni” papira i fali još ovaj uz onaj.

tekst1sl2 8

Šalu na stranu naravno ali zaista je Xiaomi pred zastojem. Regulatorna agencija podnijela je Xiaomiju izvještaj gdje je navedeno kako je potrebno dostaviti još dokumenata iz kojih je vidljivo kako će (koji će tokom) ići razvoj prvog električnog automobila, koji bi na tržište treba doći već 2024. godine.

Android aplikacije koje kradu novac – uklonite ih

Ponajprije dostavljane dodatne dokumentacije želi dokazati kako je Xiaomi sposoban s financijske strane „pogurati” ovaj čitav projekt jer naravno iznos od 10 milijardi Američkih dolara, nije neka mala i beznačajna svota.

Samsung Galaxy A modeli u budućnosti izgubiti će jedan (ne)bitni senzor

Navedeni bi se iznos prema obećanjima glavnog izvršnog direktora Xiaomija uložio u razvoj u razdoblju od narednih 10 godina. Ali ipak agencije žele biti u to ipak sigurne i biti upućene (vrlo dobro) u ono što Xiaomi ima u planu i koja mu je namjera svega toga.

tekst1sl3 7

Sam razvoj (dizajn) i značajke (ako to možemo tako reći) nadolazećeg Xiaomi električnog automobila nije upitna niti će biti upitna. U pogledu da na određeno vrijeme zastane razvoj ili se proizvodni proces zaustavi.

Amerika uklanja Huawei i ZTE opremu

Čelnici tvrtke dostavit će traženu dokumentaciju a s druge strane Xiaomi zapošljava dodatnih 1000 ljudi i kupilo se zemljište na kojem se planira izgraditi proizvodni pogon za stvaranje električnih automobila.

Ducati V21L – električni motocikl u fazi razvoja

Jedina „loša stvar” ove priče i situacije je u tome što će Xiaomi morati uložiti nešto prije jedan dio od tih 10 milijardi Američkih dolara kako bi potvrdio svoje namjere i nastojanje (pa i ozbiljnost) u isto.

Google Play uvodi novi način prikazivanja pojedinosti aplikacija

Ipak sam Xiaomi ostao je dosljedan pri svojim namjerama tako da i dalje tvrdi kako će predstavljanje prototipa električnog automobila biti održano u kolovozu, kako smo i ranije navodili.

tekst1sl4 1

Odnosno 2024. godine ostaje i dalje kao „finalna” kada ćemo imati prilike vidjeti prve Xiaomi električne automobile na cestama kako se zove a mi uživamo i divimo se ovog Xiaomi pothvatu.

Kawasaki Elektrode 2023 – prvi električni bicikl za djecu

Ono s čime smo završili i prethodni članka tako ćemo i ovaj, tko zna možda sada i ostali proizvođači pametnih telefona „dobiju ideju” i razviju svoje viđenje električnog automobila pa s godinama možda budemo u mogućnost uzeti električni automobil kao i pametni telefon uz ugovor na 24 mjeseca, to bi zaista bilo zanimljivo za vidjeti.

Najčitanije