Banner
tekst2naslovna

Xiaomi Modena prolazi faze testiranja i postaje stvaran proizvod

Xiaomi testira svoj električni automobil - naziva "Modena". Na tržište će 2024. godine.

Kada god smo pisali o razvoju prvog električnog automobila kojega će Xiaomi predstaviti uvijek nam se čini kako je to „daleko” i kako sve to „nije istina”.

Velimotor VMX08 – električni motocikl prikladan za neprikladne terene

Ali današnji članak i nas same je dosta iznenadio odnosno dao nam do znanja da se Xiaomi zaista „ne šali” i da uistinu radi na prvom električnom automobilu.

tekst2sl1 5

Xiaomi Modena (kako je tvornički naziv) doći će na tržište 2024. godine ali to ne sprječava ovog Kineskog proizvođača da već sada testira svoj automobil na cestama.

Winnebago eRV2 – električni kamper temeljen na Fordu e-Transit

Nedavno se na internetu imalo prilike vidjeti kako to izgleda kada Xiaomi svoju Modenu odvede u jednu „vožnju” Kineskim cestama a sada donosimo fotografije Xiaomi Modene u pravim zimskim uvjetima.

tekst2sl2 2

Iako se možda na fotografijama to ne vidi baš najjasnije, donosimo prvi pogled „skice” prednje i stražnje strane (branika) Xiaomi Modene. Osim dostupnih skica branika za pogled, zna se i popis dobavljača i za ostale dijelove od kojih će Xiaomi Modena biti sastavljena.

Tesla Model 3 donosi redizajn – uočen na cestama

Gotovo u 100% dijelu to su Kineske tvrtke (što se i očekivalo) a osim tvrtke „BYD” koja će biti zadužena za isporuku baterija, sada se „popisu pridružila” i tvrtka „BAIC”.

tekst2sl3 3

Iako Xiaomi nema iskustva u radu električnih automobila ova tvrtka je u blagoj prednosti (u odnosu na ostale) kada se govori o „pametnim” sustavima koji će biti implementirani unutar Xiaomi Modene.

Mercedes planira izgraditi mrežu „punionica” do 2030.

U prvom redu tvrtka već dugi niz godina radi na pametnim telefonima, pametnim kućama kao i pametnim uređajima (sustavima) za upotrebu unutar doma, kućanstva.

tekst2sl4 2

Upravo u tome mi vidimo veliku prednosti Xiaomi proizvođača u odnosu na ostale, primjera kažimo tvrtke Apple za koju se dugi niz godina priča da razvija svoj „Apple Car”.

CES 2023: Verge TS Ultra – električni motocikl koji je došao iz budućnosti

Dok se priča oko Apple električnog automobila i dalje bude vukla po internetu, Xiaomi će svoju Modenu predstaviti globalno te će se model kao takav moći kupiti i voziti.

tekst2sl5 3

A kada smo zadnji puta pisali o tome rekli smo dali to znači da ćemo za godinu, dvije moći „ušetati” kod pružatelja mobilne usluge i umjesto Xiaomi telefona, uzeti Xiaomi električni auto?

CES 2023: Sony i Honda predstavili brend „Afeela” – koncept električnog automobila

Tada na naše pitanje nismo dobili odgovor a ako vi znate odgovor, slobodno nam se javite u komentare i kažite nam vaše mišljenje. Mi smo mišljenja kako će nakon dolaska Xiaomi električnog automobila na tržište i ostali proizvođači pametnih telefona slijediti primjer i krenuti s razvojem svojim modela automobila.

A kako će na to reagirati auto industrija, svakako ostaje za vidjeti. Tih potezom na „dobiti” će biti samo potencijalni kupci, to nemojte zaboraviti.

Najčitanije