Banner
tekst2sl1 2

Xiaomi Mix Fold 3 dolazi u kolovozu – pokreće ga Snapdragon 8 Gen 2

Naredni Xiaomi sklopivi telefon imena "Mix Fold 3" dolazi u kolovozu a biti će pokretan Snapdragon 8 Gen 2 čipom.

Donedavno smo govorili kako nemamo točan datum odnosno vrijeme predstavljanja i dolaska na tržište iduće generacije Xiaomi Mix Fold modela telefona.

Huawei Mate 60 ponosno prikazuje svoju stražnju stranu

Sve do sada, kada se čelnik tvrtke Xiaomi “poigrao” na svojem Twitter / X profilu te nam dao na znanje kako će to biti sada za nekoliko dana, točnije u kolovozu.

tekst1sl2

Prema dostupnim informacijama čini se kako će Xiaomi Mix Fold 3 dijeliti mnogo značajki, odnosno imati dosta dodirnih točaka s aktualnom Xiaomi 13 serijom telefona, posebice s “najjačim” modelom – Xiaomi 13 Pro.

Stigao je Huawei Watch 4 Pro

Xiaomi Mix Fold 3 bit će izuzetno lagan i tanak. Dok osim pripadajućih “identičnih” kamera posuđenih sa Xiaomi 13 Pro modela, Xiaomi Mix Fold 3 imat će i Snapdragon 8 Gen 2 čip.  Ako vam se čini kako je ovo puka slučajno u odnosu na predstavljanje Samsung aktualnih sklopivih modela, vjerujete kako to nije slučaj.

Kako smo i rekli čelnik tvrtke Xiaomi, Lei Jun u svojem Twitter / X postu navodi sve prednosti nadolazećeg modela telefona. Junov tweet naglašava Xiaomijevo partnerstvo s Leicom, koje je bilo uspješno s telefonima poput Xiaomi 13 Ultra i prethodnim sklopivim telefonom, Mix Fold 2.

Estetika i funkcionalnost u vašem domu i vrtu – rasvjeta i sobne pregrade

Posebno ističe zajedničke napore za poboljšanje slike na svim uređajima s otkrićima poput mikro OIS motora, ultra-tankih leća visokog loma i kompaktnih periskopskih modula.

tekst1sl1 3

Zbog toga će sustav s četiri kamere i vrhunsko Leica snimanje biti prisutni u nadolazeći Mix Fold 3. Zadirkivani poster od Juna nagovještava tanak dizajn Mix Fold 3 unatoč tome što je to prvi sklopivi pametni telefon tvrtke koji ima sustav četverostruke kamere sve žarišne duljine, slično onome što smo vidjeli kod Xiaomi 13 Ultra.

Ljeto s Huawei Watch Ultimate

Osim vremenske trake lansiranja, ništa bitno o Mix Fold 3 još nije izašlo. Međutim, prema prijašnjim glasinama i curenju informacija, glasine o specifikacijama sklopivog uređaja uključivat će vanjski zaslon od 6,56 inča i unutarnji sklopivi zaslon od 8,02 inča; očekuje se da oba imaju brzinu osvježavanja od 120Hz.

tekst1sl3

Uređaj će vjerojatno imati Snapdragon 8 Gen 2 ispod i do 16 GB RAM-a. S OnePlus Openom koji je pred vratima i Galaxy Z Fold 5 na policama trgovina za nekoliko tjedana, kolovoz će biti uzbudljiv mjesec za sklopive telefone.

Apple Watch 9 – što očekivati?

Međutim, Mix Fold 3 koji je u pripremi učinit će popis uređaja zanimljivijim, osobito ako se lansira globalno, za razliku od ranijih modela. Iako su nedavne glasine govorile kako ipak Xiaomi Mix Fold 3 neće biti dostupan na globalnoj razini, posljednje glasine to demantiraju.

Apple iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro – 5 ključnih razlika

Naravno sve ovo treba još uvijek uzeti s velikom dozom opreza. Jer se sve ove priče i značajke temelje na glasinama a niti jedna od njih nije i “službeno potvrđena”.

Najčitanije