Banner
tekst3naslovna 1

Xiaomi MIUI 14 biti će temeljen na Androidu 13 [Šališ se]?

Xiaomi će MIUI 14 predstaviti već u kolovozu. Na prve Xiaomi pametne telefone mogao bi u studenom, kada se na tržištu predstavi Xiaomi 13 linija pametnih telefona. Svoje korijene MIUI 14 temeljiti će na Androidu 13, što je i očekivano.

Sasvim je već sad ustaljena praksa kada dolazi nova brojčana oznaka Android mobilne platforme, da na tržište izlaze i nove (brojčane oznake) korisničkih sučelja.

A1 dobio milijunska kaznu, zbog posljedica Cyber napada

Tako već i vrapci na grani znaju kako će Samsung predstavljanjem Androida 13, predstaviti One UI 5.0 a Xiaomi će dolaskom Androida 13, tržištu predstaviti MIUI 14.

tekst3sl1 3

Android 13 (kako već i znamo) bit će predstavljen sljedećeg mjeseca odnosno u kolovozu, a nedugo nakon toga trebao bi biti predstavljen i MIUI 14.

DXOMARK nagradio bateriju HONOR Magic4 Lite 5G mobitela

Xiaomi već uvelike radi na novim modelima flagship pametnih telefona, Xiaomi 13. Iako nam to zvuči dosta nestvarno jer smo nedavno pisali o aktualnim (baš, baš posljednjim) modelima Xiaomi 12S linije.

Xiaomi ulazi u automobilsku industriju – predstavlja prvi prototip

Ipak nema se vremena previše za odmaranje i razbibrigu a Xiaomi kao i uvijek to i sam po sebi dokazuje. Da se ne bi sve baziralo na glasinama, dokazuje nam i jedna „linija koda” unutar posljednje brojčane oznake (verzije) MIUI 13 grafičkog sučelja ili mobilne platforma kako mnogi vole Xiaomi MIUI nazivati.

tekst3sl2 4

Navedena linija donosi (potvrđuje) naziv MIUI 14 za narednu verziju i kako će ona prvo biti dostupna (doći zajedno) na Xiaomi 13 modelima flagship pametnih telefona.

Xiaomi Summer Sale s popustima i do 50%

Od nekih značajki za sada nema previše govora osim da se zna da je sam razvoj u uznapredovaloj fazi, odnosno kako bi MIUI 14 mogao biti predstavljen također u kolovozu, zajedno sa Android 13 mobilnom platformom.

sl2

Ako uzmemo u obzir malo kronologiju, odnosno vratimo se u prošlost. Vrlo se jednostavno možemo prisjetiti kako je MIUI 13 došao na tržište zajedno sa Xiaomi 12 modelima u prosincu 2021. godine, pa zašto bi sada bilo nešto drugačije.

Amerika uklanja Huawei i ZTE opremu

Također k tome potrebno je navesti kako se unutar „linije koda” nalaze i kodni nazivi za dva modela Xiaomi 13 pametnih telefona, „nuwa” i „fuxi” a samo možemo nagađati dali se radi o „početnim” ili „samom vrhu ponude” kada se priča o Xiaomi 13 liniji pametnih telefona.

Qualcomm predstavlja Snapdragon W5 Gen 1 i W5+ Gen 1 – čipove za pametne satove

Ovo nam sada dokazuje dolazak i postojanje dva modela a iskreno se nadamo kako će tržište dobiti i trećeg člana, baš kako to ima i Xiaomi 12 serija u svojoj „običnoj” izvedbi i ono sa „S” oznakom.

tekst2sl2 8

Nažalost po uzoru na Apple, MIUI 14 zaustavit će softversku podršku (i neće biti dostupan) za Xiaomi Mi 10 pametni telefon kada jednom ova verzija mobilne platforme bude dostupna. Baš kao što je to učinio MIUI 13 svojim dolaskom, odnosno prekinuo softversku podršku za Xiaomi Mi 9 pametni telefon.

Najčitanije