Banner
3 16

Honda predstavlja koncepte: Saloon i Space-Hub

Honda je na CES-u 2024. predstavila dva nova koncepta pod imenima: Saloon i Space-Hub.

Na ovogodišnjem CES-u, Honda je predstavila dva inovativna koncepta električnih vozila s hrabrim dizajnerskim jezikom, postavljajući temelje za buduće Honda električne automobile.

Sony na CES-u 2024. predstavlja prototip Afeele

Ova dva koncepta, nazvana Saloon i Space-Hub, ne samo da predstavljaju viziju električne mobilnosti, već i prikazuju smjer u kojem Honda planira evoluirati svoj dizajn i tehnološki pristup u budućnosti.

2 20

Prvi u nizu je koncept Saloon, sportskog izgleda automobila s futurističkim dizajnom koji privlači pažnju. Prednji dio vozila definiran je klinastim oblikom s pravokutnim LED svjetlima koja stvaraju dojam dubine i sofisticiranosti.

Xiaomi SU7 neće na globalno tržište

Sličan dizajn nastavlja se i na stražnjem dijelu vozila, gdje su također prisutne pravokutne LED diode. Ovaj koncept jasno pokazuje novi identitet marke s uvođenjem potpuno novog Hondinog logotipa, koji će biti ekskluzivno korišten za električna vozila.

1 21

Unutrašnjost koncepta Saloon odiše modernim minimalizmom. Dominira je jedan zaslon koji se proteže preko cijele prednje ploče, stvarajući futuristički dojam i integrirajući sučelje vozača s naprednim informacijskim sustavom.

Unaprijeđeni Citroen e-SpaceTourer: Inovativnost, domet i praktičnost električnog minivana

Sportski oblikovana sjedala pridonose osjećaju visokokvalitetne izvedbe, a stražnji putnici imaju koristi od dva zakrivljena zaslona, pružajući im vlastiti prostor za zabavu i informacije.

Goodyear predstavio ElectricDrive 2 – guma za električne automobile

Najuzbudljiviji dio vijesti je planirani dolazak prvog električnog vozila temeljenog na konceptu Saloon na tržište Sjeverne Amerike 2026. godine.

Ova inovacija predstavlja korak prema elektrifikaciji Hondine ponude, pružajući potrošačima mogućnost da dožive električnu mobilnost uz dojmljiv dizajn i vrhunske performanse.

Volkswagen implementira ChatGPT

Drugi koncept, Space-Hub, predstavlja minivan s naglaskom na praktičnosti. Ovaj model dijeli sličan prednji dizajn s Saloonom, uključujući isti LED koncept, ali se fokusira na prostranu kabinu i funkcionalnost. Prednja maska vozila naglašava robusnost i modernost, dok unutrašnjost naglašava prostor i preglednost.

Iako Honda nije otkrila informacije o proizvodnji Space-Hub modela, ova konceptualna ideja ukazuje na potencijalno uzbudljivu budućnost u segmentu minivana. Njegova kabina je pažljivo oblikovana s ciljem pružanja optimalnog prostora za putnike i korisnu funkcionalnost. Nadamo se da će Honda prepoznati potrebu za ovakvim vozilom na tržištu i da će uskoro otkriti planove za njegovu proizvodnju.

Tesla za modele X,Y, i S smanjuje procjenu dometa

Ova dva koncepta čine prvi val vozila iz Honda “Serije 0”. Neki od ključnih elemenata dizajnerskog jezika uključuju uglate linije i vrhunske tehnologije poput umjetne inteligencije i naprednih sigurnosnih značajki. Serija 0 predstavlja ozbiljan korak prema budućnosti, pokazujući da Honda nije samo usmjerena na elektrifikaciju svoje ponude, već i na unapređenje dizajna i tehnoloških inovacija.

Hondini koncepti Saloon i Space-Hub na ovogodišnjem CES-u ostavljaju snažan dojam i anticipiraju budućnost japanskog proizvođača automobila.

VinFast na CES-u 2024: Vijetnamski automobilski div korača prema Američkom tržištu električnih vozila

Njihov hrabar dizajn i fokus na električnoj mobilnosti sugeriraju da Honda ozbiljno razmatra svoju ulogu u budućnosti autoindustrije.

8 3

S nestrpljenjem iščekujemo dolazak ovih inovativnih vozila na tržište te pratimo razvoj Hondine “Serije 0” koja obećava unapređenja u električnoj mobilnosti i tehnologiji.

Najčitanije