Banner
tekst2naslovna 2

Xiaomi „korak bliže” dolasku Galaxy Z Flip rivala

Ako je vjerovati dostupnim glasinama tvrtka ima u izradi model telefona koji će imati iste značajke otvaranja i korištenja kao i Galaxy Z Flip telefon.

Da dobro ste pročitali, Kineski Xiaomi želi konkurirati Samsung.

Stiže HONOR MagicOS 7.1

Posebice kada je u pitanju vertikalno sklopivi model pametnog telefona, kao što je dobro nam poznati Samsung Galaxy Z Flip.

Apple iOS 17 (iPadOS 17) ne dolazi na iPhone X i starije tablete – ipak ništa od šest godina podrške

I Dok Samsung vrši zadnje pripreme kako bi 26.07.2023. priredio Galaxy Unpacked događaj i tržištu predstavio novu generaciju Galaxy Z Flip 5 (ali i Galaxy Z Fold 5) sklopivih telefona, Xiaomi mu zaista „puše za vratom”.

tekst2sl1

Ako je vjerovati dostupnim glasinama tvrtka ima u izradi model telefona koji će imati iste značajke otvaranja i korištenja kao i Galaxy Z Flip telefon.

Google Tensor G3 – benchmark i značajke na dlanu

Što je bilo i u jednu ruku za očekivati, jer se na tržištu već udomaćio Xiaomi Mix Fold sklopivi telefon (koji je kopija Galaxy Z Fold modela). Odnosno donosi vodoravni način otvaranja i korištenja telefona.

tekst2sl2

Govori se kako svi oni koji ne žele i ne daju prednost već ustaljenom dizajnu Galaxy Z Flip modela ili Motorola Razr, mogu uskoro očekivati nešto posve novo.

Apple WWDC 2023. – predstavljeni: iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17, MacOS Sonoma i Apple Vision Pro

Odnosno značajno drugačiji način korištenja pametnog telefona. On bi trebao biti mnogo lakši za korištenje i ne bi imao tolika ograničenja kao što to donose Samsung i Motorola, ističe se iz Xiaomi tabora.

tekst1naslovna 6

Naravno mi smo svjesni kako ovdje vrijedi pravilo „svatko svojeg konja za trku ima” i „svatko svojeg konja hvali”. Ali upravo će Xiaomi sklopivi telefon donositi tankoću i jednostavnost korištenja, naravno uz „jače” značajke no što to za sada nudi „ljutita” konkurencija.

Xiaomi 13 Ultra na globalno tržište dolazi 08.06.2023.

Ali ne bi se trebali odmah na „prvu loptu” veseliti jer se zna kako je Xiaomi poprilično „agresivan” kada je u pitanju određivanje cijene, što je imao prilike pokazati već više puta.

Xiaomi Corporation 02

O samom telefonu za sada i nema baš previše značajki ali jedno nas pitanju više brine. Hoće li Xiaomi nadolazeći telefon biti dostupan na globalnoj razini ili samo na domaćem (Kineskom tlu)?

Xiaomi Civi 3 predstavljen – Dimensity 8200 Ultra, 120Hz, 6,55” OLED

S druge pak strane ostavi vidjeti kako će tržište reagirati na nadolazeći Xiaomi Mix Fold 3, jer bi ovo značilo kako će u istom periodu tvrtka tržištu predstaviti dva vrlo slična a opet drugačija sklopiva telefona.

1 2

Baš onako kao što već evo sada petu godinu radi Samsung, sa svojim nadolazećim Galaxy Z Flip 5, odnosno Galaxy Z Fold 5 modelima. Namjerno spominjemo Samsung jer je Xiaomi naveo kako upravo njima želi biti najveći konkurent a hoće li u tome i uspjeti, svakako ostaje za vidjeti.

Xiaomi 14 Pro – dvije verzije telefona s 90W i 120W punjenjem

Ako cjenovno ovi Xiaomi modeli budu povoljniji, onda je svakako pitanje uspjeha zagarantirano. Ali tržište nas kroz godine uči kako nije uvijek jeftinije (povoljnije) i kvalitetnije.

Najčitanije