Banner
xiaomi 12s ultra 1

Xiaomi 12S Ultra stiže sa 1″ senzorom

I ne, neće biti cropan kao kod Sonya. Novi Sony IMX989 dijagonale 1" posramit će svekoliku konkurenciju i zasjeti na vrh svih ljestvica kvalitete kamera

I to smo dočekali. Tj budemo, za pet dana: Xiaomi će 4.7. predtaviti osvježenu 12S seriju, s perjanicom 12S ultra. Glavni feature svakako jest 1″ senzor. Pogledajte usporedbu s “normalnim” mobitelskim senzorima:

1inch senzor

Ovakvo čudovište traži i debelu optiku, što primjerice Sony nije uspio – ili htio, zbog debljine – ugurati u svoj top mobitel Xperia Pro-I, pa tamo cropa senzor – i uz osrednje procesiranje fotografije nisu ništa posebno.

No Xiaomi 12S Ultra će biti drugačija zvjerka. Ako je vjerovati glasinama, neće biti cropanja, koristit će se puni senzor.

Xiaomi 12S Ultra
Xiaomi 12S Ultra

Dodajte tome još i potpis Leice, i sasvim je jasno – Xiaomi 12S Ultra će zasjesti na sam vrh DxOMark ljestve, ali i svih ostalih.

NAravno, oi ostatak hardvera će biti vrhunski – osvježeni Snapdragon 8+ Gen 1, obilje RAM / ROM memorije te najfiniji AMOLED QHD+ ekran (Samsung).

Nadajmo samo da će stići u Europu. Prethodnik 11 Ultra realno nije bio dostupan van Kine, a nadam se i da cijena neće biti peteroznamenkasta…

Najčitanije