Banner
Xiaomi12#

Xiaomi 12 snimljen u rukama testera – što donosi

Značajke i možebitni izgled Xiaomi 12 pametnog telefona

Xiaomi kao i svi (neki već i jesu) priprema se za predstavljanje naredne generacije flagship modela pametnog telefona. Xiaomi 12 ime je za naredni flagship model ovog proizvođača. Upravo je navedeni pametni telefon „uhvaćen” u podzemnoj željeznici na nekoliko fotografije (koje vam donosimo). Same fotografije ne prikazuju previše jer je Xiaomi 12 vješto umotan u maskicu ali bez obzira na to jasno se vide neki nama vrlo zanimljivi detalji. Recimo i ako je vjerovati tim glasinama izgledno je kako će Xiaomi 12 dolaziti u unibody kermaičkom kućištu. Jedna od njih je svakako i zaslon koji po fotografijama izgleda kao da se radi o zaslonu od ruba do ruba.

Twitter: „Premium Twitter Blue u fokusu ima korisnika”

Premda još značajke nisu procurjele onako kako smo naviknuli kod ostalih ipak su se internetom počele pojavljivati informacije koje nam makar na papiru pobliže donose Xiaomi 12 pametni telefon. 6,52” AMOLED zaslon rezolucije Quad HD+ (1400x3200pix) gustoće piksela od 514ppi (omjer stranice 20:9). Gornji lijevi kut rezerviran je za izrez selfie kamere. Čitav zaslon odnosno prednja strana Xiaomi 12 prekrivena je Corning Gorilla Glass Victus zaštitnim slojem.

Apple Music od sada dostupan na PlayStation 5 konzoli

Na fotografijama se jasno može vidjeti poprilično veliki zaslon a da budemo precizniji on prekriva 86% prednje strane Xiaomi 12 pametnog telefona. Iako se nalazi u maskici, glasine govore kako se na desnom bridu nalaze tipke za uključivanje/isključivanje te isto tako i tipke za pojačavati i smanjivati zvuk. Kada smo se već dotaknuli (nepotvrđenih) značajki kažimo i to kako će Xiaomi 12 imati čitač otiska prsta (ispod zaslona) i značajku otključavanje skeniranjem lica.

tekst1 23

Osim fotografija koje vam donosimo u tekstu nažalost nemamo ostalih prikaza dizajna pa se moramo zadovoljiti makar značajkama onakvima kakve one zvuče na papiru. Xiaomi 12 donosit će četverostruku stražnju (glavnu) kameru. Primarni senozor dolazit će s rezolucijom od 108MP, Ultraširoki će imati 13MP.

Android 12L – aktualni Android za preklopne i tablet uređaje

Tu se naravno i telefoto rezolucije od 8MP te sezor dubine od 5MP. Govoreći o kamerama kažimo kako će ona sekundarna (selfie) dolaziti s rezolucijom od 32MP. Što se tiče softverske strane riječ će naravno biti i dalje o MIUI 12 korisničkom sučelju koji će se temeljiti na Androidu 11 (naravno s naknadnom podrškom Androida 12).

tekst2 19

Pitanje chipseta u jednu ruku je riješeno te je navedeni Qualcomm Snapdragon 888 iako neki navodi govore kako će Qualcomm u prosincu predstaviti novu flagship liniju chipseta naziva Snapdragon 898 a upravo bi on trebao pokretati Xiaomi 12 pametni telefon. Osmo-jezgreni procesor krasit će Xiaomi 12 pametni telefon, točnije kažimo kako je riječ o 2.84GHz, Jedna jezgra, Kryo 680 + 2.42GHz, Tri jezgre, Kryo 680 + 1.8GHz, četiri jezgre, Kryo 680.

Xiaomi 11T Pro recenzija

Grafičke radnje obavljat će Adreno 660 grafički procesor. Pitanje interne memorije i radne memorije riješeno je s brojkom 120GB za internu a 8GB za radnu memoriju, naravno kažimo kako Xiaomi 12 nema utora za microSD karticu odnosno postavljanje eksterne memorije.

tekst31

Ovakvog gorostasa od pametnog telefona treba nešto i napajati a tu se dovodi Li-Po baterija kapacitetom 5000mAh (Xiaomi 12 imat će i brzo i bežično punjenje no neće imat reverzibilno).

Naredni Xiaomi flagship dolazi sa 4K zaslonom i 120Hz osvježenjem

Po pitanju povezivanja i sinkronizacije Xiaomi 12 koristit će USB Type-C a imat će i 5G povezivanje na internet. Naravno uz prisustvo WiFi i Bluetooth tehnologija. Kako smo i rekli na početku sam dizajn nam i nije odveć otkriven ali se nadamo kako će nešto više riječi biti o tome u narednom razdoblju koje je pred nama.

Xiaomi dolazi s 3 godine nadogradnji Androida!

Sada što se tiče dolaska na tržište odnosno predstavljanja i to nije navedeno i potvrđeno službeno. Izvori govore kako će predstavljanje biti u prosincu (oko blagdana) a početak prodaje tek iduće godine u siječnju. Naravno ovo uzmimo ipak s dozom rezerve jer je sve to podložno promjenama.

Najčitanije