Banner
tekst2naslovna 6

Windows 11 22H2 – File Explorer dobiva kartice

Microsoft i dalje neumorno radi na razvoju Windowsa 11. Kao rezultat dobivamo "2H22" nadogradnju - idućeg mjeseca.

Microsoft i dalje neumorno radi kako bi što bolje približio aktualne Windowse 11 što većem broju korisnika. I čini nam se da to polako i uspijeva.

Intel Unison povezuje Windows 11 računala i Android / iOS

Sada (ako još niste čuli) Microsoft radi na novoj velikoj nadogradnji Windowsa 11. Radi se o nadogradnji pod nazivom „22H2” a ista će biti dostupna korisnicima Windowsa 11 u što skorije vrijeme.

tekst2sl1 5

Ipak oni koji su uključeni u „non-security review release” već se koriste 22H2 nadogradnjom. Ipak to nas ne spriječava da malo zavirimo u ono što Windows 11 ovom „22H2” nadogradnjom dobiva a vjerujete nam dobiva jako puno toga.

Huawei ugošćuje HDC.Europe konferenciju

Ako bi ukratko morali opisati što to sve donosi „22H2” nadogradnja onda bi rekli kako se radi o značajkama koje je Microsoft odlučio postaviti (uvesti) ali i o mogućnostima rada i funkcijama koje su korisnici već određeno vrijeme zahjtevali (molili za njih).

tekst2sl2 3

Jedan od veći i svakako dobro došlih noviteta (što smo i istaknuli u naslovu) je ta da File Explorer dobiva kartice, da dobro ste čuli (pročitali). Svima dobro poznati File Explorer dobiva kartice (tabove) baš kao što se oni koriste i na nekom internetskom pregledniku.

Microsoft: „Windows 10 imati će jednu godišnju nadogradnju”

Čak će ih biti moguće otvoriti nekoliko zajedno istovremeno. Čak će postojati opcija da se prikvače „u omiljene” oni koje najviše i najradije koristite.

tekst2sl3 3

Moramo reći kako dolaskom 22H2 nadogradnje dolazi dublja i značajnija interakcija s OneDrive cloud uslugom. Te će kao takvo biti moguće koristiti komentare unutar datoteka koje se dijele.

Renault 4 i Renault 5 – ponovno na tržištu u električnom obliku

Te će i sam Windows 11 predložiti vama radnje i kontakte s kojima najviše stupate u kontakt odnosno koje koristiti unutar OneDrive usluge. Windows 11 novom nadogradnjom bit će sposoban „prepoznati” (pročitati) datume s internetskih stranica (za sada nemamo potvrde da će ova značajka raditi i na fotografijama) te odmah ponuditi otvaranje kalendara za kreiranje nadolazećeg događaja ili vama važnog i bliskog susreta.

tekst2sl4 1

S druge pak strane slično će vam ponuditi i kada se radi o brojevima telefona ili e-mail adresama. Ponudit će vam da kontaktirate putem Skype-a, Teams-a ili Phone Linka.

Fossil Gen 6 dobiva WearOS 3 nadogradnju

A i samo dijeljenje datoteka sada je još jednostavnije čak i ako se neka datoteka nalazi lokalno na vašem računalu. Već smo spomenuli ali i sada kažimo kako će „Fotografije” odnosno aplikacija poznatija kao „preglednik fotografija” doživjeti značajni redizajn.

tekst2sl5

Ponajprije Microsoft ističe jednostavnije pregledavanje odnosno sortiranje fotografija prema lokacijama, datumima, veličinama te upravljanje istima.

Samsung Galaxy S23 rasturio GeekBench 5!

Ovo su samo neke od značajki koje će doživjeti svoj značajan redizajn odnosno poboljšanja s dolaskom Windows 11 22H2 nadogradnje. Ista se očekuje za sve „obične korisnike” početkom sljedećeg mjeseca u sklopu dolaska sigurnosne nadogradnje. Dok oni koji su unutar „non-security” i developer preview tu nadogradnju mogu očekivati i prije.

Najčitanije