Banner
tekst1naslovna 10

WhatsApp testira prijenos povijest razgovora sa Androida na iOS

WhatsApp donosi mogućnost kopiranja razgovora i kontakata s Androida na iOS i obratno, dobro je znati da postoji i ta opcija.

Još krajem prošle godine WhatsApp je testirao i pustio u opticaj značajku koja će biti od koristi onima koji se sele s iOS platforme na Android.

Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Samsung Galaxy Z Fold 4

Da bi danas došla vijest kako WhatsApp sada testira sličnu značajku odnosno prijenos razgovora s Androida na iOS.

Zašto je iPhone bolji od Android konkurencije – presudan je jedan detalj

Ova značajka bit će dostupna odnosno i je dostupna za sada isključivo za Android 12 a možemo se samo nadati kako će s vremenom biti dostupna i na Androidu 11.

tekst1sl1 7

Ono što želimo reći ovim tekstom je to da WhatsApp unutar testiranja pruža mogućnost prijenosa razgovora i svih kontakata s Androida na iOS.

Xiaomi 12S na Benchmark testu – pokazuje ponosno Snapdragon 8+ Gen 1

Za sada je prijenos isključivo moguć pomoću Appleove aplikacije „Move to iOS” koja će od uskoro imati značajku prikupljanja i WhatsApp značajki i razgovora.

tekst1sl2 4

Za potrebe samog beta testiranja potrebno je udovoljiti nekim od uvjeta. U prvom redu potrebno je imati minimalno Android 5.0 (Lollipop) kao i WhatsApp verziju aplikacije pri brojčanoj oznaci 2.22.7.74 kada govorimo o Android platformi.

ZTE Axon 40 Ultra – u fokusu su kamere i inovativnost

Dok za iOS WhatsApp minimalno mora zadovoljavati brojčanu oznaku 2.22.10.70 i potrebno je imati iOS 15.5. Na starijim iOS verzijama testiranje ove WhatsApp značajke nažalost neće biti moguće.

Nothing Phone (1) prikazan uz dvije papige

S druge pak strane sam proces prijenosa WhatsApp razgovora i kontakata s Androida na iOS vrlo je lagano. Potrebno je da oba pametna telefone (Android i iOS) budu spojena na istu Wi-Fi mrežu i da oba uređaja budu spojena na punjač.

tekst1sl3 3

Nakon toga potrebno je samo pričekati (naravno tipkom na „start”) da se čitav proces završi. Znamo i svjesni smo kako ovu značajku nećemo ni mi a niti vi koristiti učestalo ali je ipak dobro znati da je „tu” i da je prisutna „ako ne daj bože” nekada bude zatrebala zar ne?

Kawasaki Elektrode 2023 – prvi električni bicikl za djecu

Ono što moramo napomenuti je da ovaj prijenos važi isključivo kada se koristi isti telefonski broj i moguće ga je postaviti isključivo na početku, odnosno prilikom prvog postavljanja iOS iPhone pametnog telefona.

Vodootporan Huawei GT 3 Pro je idealan za ljetni odmor

Slična pravila vrijeme i za način kada se sa iOSa prelazi na Android platformu. Kada se podatci prenesu na WhatsAppu na Androidu oni će ostati i dalje vidljivi.

tekst1sl4

Neće se automatski obrisati (ukloniti) već će za njihovo uklanjanje biti potrebno napraviti ručno brisanje. Imajte na umu da prije početka prijenosa potrebno je pročitati još neke detalje koji se nalaze na WhatsApp službenoj stranici, kako bi sam prijenos prošao bez ikakvih problema.

Apple Watch 7 je najprodavaniji pametni sat u Q1 2022.

Jer ako što krene po krivu kasnije nažalost nema povratna na staro.

tekst1sl5

Ipak kako smo i rekli dobro je za vidjeti da i ovakva značajka dolazi na WhatsApp i jednostavno „ulijeva tu dozu sigurnosti” kada je u pitanju prijenos WhatsApp kontakata i razgovora s Android na iOS i s iOS na Android mobilnu platformu.

Najčitanije