Banner
tekst1sl1 8

WhatsApp donosi mogućnost slanja fotografije “više rezolucije”

Čini se kako je pred nama ponovno jedan vrhunski update.

WhatsApp nas povremeno iznenađuje vrhunskim nadogradnjama, a jedna od najnovijih je sposobnost slanja fotografija u višoj rezoluciji. To je promjena koja će svakako biti dobrodošla među korisnicima. Dugotrajni problem slanja fotografija putem WhatsAppa bio je taj što se smanjivala njihova kvaliteta tijekom obrade, čime su gubile na veličini, rezoluciji i oštrini.

WhatsApp donosi pejzažni način rada i još toga

Međutim, sada će taj problem postati stvar prošlosti, barem što se tiče niske rezolucije. WhatsApp je konačno uveo “HD fotografije”, što znači da će slike zadržati svoju punu rezoluciju.

tekst1sl1 2

Osim toga, opcija “Standard” omogućuje korisnicima da odaberu manju kvalitetu kako bi uštedjeli prostor za pohranu i ubrzali prijenos, ali to će rezultirati smanjenjem razlučivosti.

WhatsApp pruža mogućnost prijenosa povijest razgovora putem QR koda

Kvaliteta slike ne sastoji se samo od broja piksela već i od načina kompresije, no WhatsApp nije detaljno objasnio kako će se ta kompresija primijeniti na “HD” fotografije.

tekst1sl2 1

Bez obzira na to, veća rezolucija će značiti bolji izgled slika. Nova HD ikona pojavit će se na sučelju, a odabirom iste, korisnici će moći birati između “Standard” i “HD” postavki kvalitete. Bitno je napomenuti da će sve slike i dalje biti end-to-end enkriptirane, bez obzira na njihovu kvalitetu.

WhatsApp novim ažuriranjem skriva „neželjene” pozive

Ova nova značajka već je dostupna svim korisnicima diljem svijeta, no može potrajati nekoliko tjedana dok se potpuno implementira za sve korisnike. Nakon toga, podrška za “HD” videozapise bit će sljedeći korak. WhatsApp se posljednjih vremena trudi ne samo održati svoju konkurentnost na tržištu, već i premašiti očekivanja korisnika.

tekst1sl3 1

Iako se možda ne može nositi s “Kineskom konkurencijom” poput WeChata, koji ima vodeću poziciju prema broju aktivnih korisnika u Kini, WhatsApp je odlučan da ostane konkurentan. Njihov niz novih funkcija i poboljšanja pokazuje da daju sve od sebe kako bi se istaknuli među konkurentima.

Hrvatski Telekom ukinuo internet na Krku!

Na tržištu aplikacija i softverskih rješenja, primjećuje se trend kopiranja ideja i funkcionalnosti među različitim konkurentima. WhatsApp nije iznimka, ali ova praksa je već dugo prisutna.

tekst3sl1 2

Očekujemo da će i drugi konkurenti, kao što je Viber, slijediti ovu inovaciju u bliskoj budućnosti. Kako god bilo, WhatsApp zaslužuje pohvalu za ovu “HD fotografiju” nadogradnju, te s nestrpljenjem iščekujemo buduće veće inovacije koje će donijeti korisnicima. Nadamo se da će ove promjene zaista biti od velike koristi za sve nas.

NAVEE N65 – električni romobil od 500W po odličnoj cijeni

Dali je netko od vas već dobio novu nadogradnju s navedenim mogućnostima? Jeste li isprobali i kako vam se čini? Svoje komentare i utiske svakako nam pišite u komentare a mi ćemo nakon nekog vremena ponovno pisati o ovoj značajki, jer nam se čini kako će promijeniti značajno način korištenja i komunikacije putem WhatsApp servisa.

Najčitanije