Banner
tekst1sl2 7

Samsung Galaxy S24 Ultra jedini sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom

Premda smo prije nekoliko dana govorili kako će Galaxy S24 serija ponovno doći podijeljena na Exynos te Snapdragon, to neće važiti za Ultra model.

Prije nekoliko dana, na našim stranicama smo pisali o ponovnoj podjeli između Exynosa i Snapdragona u kontekstu nadolazeće Samsung Galaxy S24 serije telefona.

Samsung Galaxy Z Fold 6 donosi S Pen – [foto]

Tada smo izrazili mišljenje kako bi ova podjela mogla biti nepovoljna za Samsung te da bi jedini opravdan razlog za takvu odluku mogla biti potreba da se isprazne zalihe Exynos čipova tvrtke Samsung. Međutim, brzo je internet ponudio drugu perspektivu ove priče koja tvrdi suprotno.

tekst1sl1 15

Prema novim informacijama izvorenom od Setsuna Digital, tvrdnje koje smo iznijeli nisu potpuno točne. Prema njihovom izvješću, samo modeli Galaxy S24 i S24 Plus će koristiti čip koji je razvio sam Samsung, dok će najmoćniji model, Galaxy S24 Ultra, globalno biti dostupan s nadolazećim Snapdragon 8 Gen 3 čipom.

Samsung Galaxy S24 serija koristiti će Exynos 2400

Ovo izvješće dodatno tvrdi da će Galaxy S24 Ultra koristiti Snapdragon 8 Gen 3 na svim tržištima, što znači da neće biti razlike u čipovima među različitim regijama. Ovime će se razlika između Ultra modela i njegovih manjih varijanti dodatno istaknuti.

tekst1sl4 1
Modul kamere nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Nadalje, drugo izvješće iz jučerašnjeg dana sugerira da će Galaxy S24 Ultra imati osnovnu konfiguraciju s 8 GB RAM-a i 128 GB pohrane, pri čemu će maksimalni kapacitet pohrane biti povećan na 2 TB.

Samsung Electronics osvojio je 50 priznanja na International Design Excellence Awards 2023.

U usporedbi, prethodni S23 Ultra je imao maksimalni kapacitet pohrane od 1 TB, dok je osnovna konfiguracija imala 256 GB umjesto 128 GB. Očekuje se također da će osnovni modeli, Galaxy S24 i S24 Plus, preći na LTPO zaslone, no vjerojatno neće dosegnuti svjetlinu od 2200 nita koja će biti karakteristična za Ultra model.

tekst3sl1 6

Osim toga, spekulira se i o nadogradnjama kamera, uključujući mogućnost 3x telefoto kamere s senzorom od 50 MP te bržeg punjenja od 65 W za Galaxy S24 Ultra, čime će se dodatno poboljšati njegove karakteristike u usporedbi s druga dva modela.

Apple najavio događaj “Wonderlust.” za 12.09.2023. – stižu iPhone, iPad te Apple Watch

Što se tiče Exynosa 2400, očekuje se da će imati 10-jezgreni CPU sa snažnim Cortex-X4 jezgrama, prateći klaster s Cortex-A720 jezgrama i četiri A520 jezgre za manje opterećene zadatke. Grafika će biti povjerena Xclipse 940 GPU-u razvijenom u suradnji s AMD-om, temeljenom na RDNA 2 arhitekturi.

tekst1sl3 3
Render nadolazećeg Samsung Galaxy S24 Ultra modela !

Sve ove informacije, međutim, treba uzeti s rezervom dok ne dobijemo službenu potvrdu od Samsunga. Ono što je evidentno jest da se kompanija trudi diversificirati svoju ponudu i privući širok spektar korisnika.

Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi

Te će budući prodajni rezultati pokazati kako su ove odluke utjecale na tržište. Nastavit ćemo pažljivo pratiti situaciju i pravovremeno vas obavještavati o svim nadolazećim informacijama na našoj stranici.

tekst3sl2 4

Dali vi mislite hoće li Snapdragon 8 Gen 3 biti isključivo dostupan na Galaxy S24 Ultra modelu telefona, ili će biti ipak dostupan za sve tri inačice, odnosno preostale dvije. Svoje mišljenje slobodno nam pišite u komentare.

Najčitanije