huawei
tekst3sl1

WhatsApp Channels je isto što i Feed na Twitter-u

WhatsApp "kopira" Twitter Feed i donosi "Channels".... hoće li korisnici biti zadovoljni?

WhatsApp ponovno je aktualan, no ovoga puta po pitanju „kopiranja” (tako bi mi to rekli) jedne dobro poznate značajke s Twitter društvene mreže.

OnePlus Fold na tržište dolazi u kolovozu – donosimo značajke

Od kada je Elon Musk preuzeo Twitter, mnoge su aplikacije započele s donošenjem alternativnih rješenja u nadi kako će Twitter neslavno propasti.

tekst2sl6

No kao što i sami znate to se još uvijek nije desilo a alternativna rješenja, niču kao gljive poslije kiše. Čini se kako ni popularni WhatsApp nije ostao imun na ta događanja te je predstavio novi „dodatak” svojeg servisa.

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Radi se o sekciji odnosno kartici „Channels” koja nije ništa drugo nego obična kopija, Twitter Feed značajke koju tržište i nije baš tako dobro prihvatilo.

tekst3sl1 3

Channels bi trebao biti dostupan korisnicima WhatsApp servisa vrlo uskoro odnosno čak već nakon iduće dostupne nadogradnje. No treba imati na umu kako će nova značajka prvo biti dostupna u Kolumbiji i Singapuru dok će tek onda krenuti ka globalnom tržištu.

Huawei 5G oprema na meti Europske Unije – zabrana na vidiku!

Kako smo i rekli „Channels” će donositi sve one značajke koje posjeduje i Twitter Feed. Odnosno unutar njega bit će moguće pratiti (i upisivati) statuse, moguće je pratiti korisnike WhatsApp servisa koje nemamo u našim kontaktima te moguće će biti praćenje različitih interesa: sportske novosti, novosti vezane uz lokalno područje te tome slično.

tekst1naslovna

Također je WhatsApp najavio kako će povijest pretraživanja „Channels” čuvati do 30 dana, iako bi se u budućnosti moglo dodati da brže te pretraga nestane – ali o tome ćemo neki drugi put.

WhatsApp za Android ima grešku koja ruši aplikaciju – pripazite

Također one osobe koje budu zadužene kao „administratori” kanala bit će u mogućnosti blokirati snimke zaslona te prosljeđivanje kanala ako smatraju da je to neprikladno, odnosno da nije poželjno.

tekst2naslovna 4

U globalu kada pogledamo ovu novinu odnosno nadogradnju koja nam slijedi – ona nije ništa drugo nego „kopiranje” značajke koja je već dobro poznata na Twitter-u.

WhatsApp uvodi korisničko ime umjesto broja telefona

A sada hoće li ta značajka zaživjeti i na WhatsApp servisu, svakako ostaje za vidjeti. Jer kako smo već istaknuli već mnoge aplikacije pokušavaju svojim značajkama „uzeti dio kolača” Twitter platformi.

tekst2sl5

Kome će to uspjeti, svakako će pokazati vrijeme. Jer kako to obično i biva na kraju „glavnu riječ” imaju sami korisnici i oni jednostavno odlučuju što će biti prikladno, odnosno što neće biti poželjno za korištenje.

Twitter: Elon Musk odlazi i imenuje novog izvršnog direktora Twitter-a

Ne bi nas začudilo da „Channels” nakon nekog vremena jednostavno bude povučen od korištenja te time više ne bude dio WhatsApp servisa za komunikaciju. Ali o tome ćemo neki drugi put jer smo sada definitivno otišli previše u budućnost.

Najčitanije