Banner
tekst2naslovna 2

VW ID.3, ID.4, (ID.6) – u Kini imaju softverski problem

VW se sa svojim ID.3, ID.4 modelima električnih automobila našao u velikim problemima. Glavni "krivac" je obična softverska nadogradnja, što je pošlo po krivu?

VW ID model automobila je „moćni mali” strujić odnosno auto pogonjen na struju. Ako nas redovito pratite zasigurno ste morali vidjeti (ili se nadamo da ste vidjeli) članak „VW ID.3 najavio redizajn”.

FIAT prvi na svijetu otvara „virtualni” prodajni salon

Aktualni VW ID.3 našao se u problemima. Problemi se za sada odnose na Kinesko tržište ali to ne znači kako s vremenom (možda) neće doći na globalnu razinu.

tekst2sl1 1

Problem se odnosni na softversku podršku odnosno softver koji „pokreće” ID.3 model. Prikazivanje sadržaja na ekranu ID.3 automobila, je element koji se našao na meti ove softverske greške.

Sony električni automobil imati će „ugrađeni” PlayStation 5

Od nemogućnosti prikazivanja slike (sadržaja) do učestalog gašenja odnosno neprestanog „uključivanja – isključivanja” računala ovog automobila.

tekst2sl2 2

S nemogućnosti prikazivanja svih potrebnih parametara potrebnih za nesmetanu „uobičajenu” svakodnevnu vožnju. Ne samo da ovdje problemi prestaju već se i ostali elementi potrebni za vožnju „jednostavno iz čista mira izgube”.

Peugeot početkom 2023. godine najavljuje svoj koncept elektrifikacije

Za primjer kažimo kako i kamere na VW ID.3 i VW ID.4 modelima jednostavno otkažu poslušnosti. Velika grupa nezadovoljnih vlasnika VW ID.3 i VW ID.4 modela poslala je otvoreno pismo VW, odnosno Kineskoj podružnici o svim problemima koji su ih zadesili.

tekst2sl3 1

Tvrtka VW još uvijek nije riješila problem koji će biti spriječen izdavanjem softverske nadogradnje koja bi „navodno” trebala popraviti sve probleme i vratiti način vožnje na staro u VW ID.3 i VW ID.4 modelima.

Tesla donosi „Superchargere” za vozila koja nisu Tesla

Ali doznajemo kako je ovaj softverski problem zadesio i VW ID.6. Da dobro ste pročitali, VW na Kineskom tržištu već sada ima ID.6 model. Koji naravno nije dostupan za ostale zemlje odnosno ne može ga se kupiti i pronaći na globalnom tržištu.

tekst2sl4 2

Ipak doznaje se kako je glavni krivac problema jedna obična „mala” softverska nadogradnja koja nije trebala proći sigurnosnu provjeru. Jer da ju je prošla zasigurno do ovog problema ne bi došlo.

Renault i Qualcomm zajedno rade na platformi za električna vozila

Sada je problem prisutan i treba ga što prije otkloniti. Čini se kako VW još uvijek nema rješenje za ovaj problem a mi se nadamo kako „problematična” nadogradnja neće biti dostupna (odaslana) na globalnu razinu za VW ID.3 i VW ID.4 modele električnih automobila.

5

Jer ako se to i učini onda će problem biti posve nezamislivih posljedica a njegovo rješenje trajat će i više nego što sami možemo misliti. Ako vi imate VW ID.3 ili VW ID.4 model dali ste možda primijetili neki od problema pri radu računala vašeg limenog (električnog) ljubimca?

Renault 4 i Renault 5 – ponovno na tržištu u električnom obliku

Slobodno nam svoje mišljenje javite u komentare a ako niste VW ID vlasnik, također nam se javite u komentare i iskažite nam vaše mišljenje.

Najčitanije