Banner
MeanIT e65 romobil 8

Vozili smo zanimljivu igračku električni romobil MeanIT e65

MeanIT e65 potegnut će brzinom većom od 20 km/h, a ovaj električni romobil ima doseg s jednim punjenjem oko 20 kilometara.

Uz električne automobile trend vozila na struju širi se i na romobile – nekada su ove zanimljive igračke bile omiljena zabava za djecu, a danas ih sve više koriste i odrasli. Ali, ne za zabavu nego za prijevoz do posla, u trgovinu po namirnice itd.

Isprobali smo električni romobil MeanIT e65, inače hrvatskog proizvođača pametnih Android telefona i dodatne opreme. Nakon punjenja baterije od 144 Wh, što traje oko četiri sata, odmah nas je zanimalo koliko maksimalno može „potegnuti” ovo vozilo mase 10 kilograma. Uspjeli smo na ravnoj površini postići brzinu od čak 28 km/h. Naša masa je 76 kilograma, a upravo je taj podatak najbitniji i za doseg s jednim punjenjem baterije, ali i za neke druge performanse kao što je ubrzavanje. Najveće opterećenje za romobil je start, to je jasno jer motor u tom trenutku mora pokrenuti našu masu.

MeanIT e65 romobil 5

Želimo li povećati doseg baterije, najbolje je startati s odgurivanjem nogom, kao da se vozimo s klasičnim romobilom. Isto tako, ako imamo „lakšu” ruku pri dodavanju gasa putem ručice na desnoj strani, imat ćemo veći doseg jer električni motor snage 250 W zaista nudi dobre performanse i snažno nas ubrzava. Praktično je i što postoje tri brzine odnosno tri stupnja maksimalne brzine vožnje. Na taj način ne samo da ćemo povećati doseg baterije nego ćemo si i ograničiti maksimalnu brzinu kojom se vozimo, što je zgodno kad romobil vozi manje dijete. Naravno, ako dijete tijekom vožnje ne promijeni to ograničenje.

MeanIT e65 romobil 6
David je oduševljen s MeanIT-ovim romobilom u kojeg se doslovce zaljubio. Ako na kraju školske godine kući donese odlične ocjene, već zna što će dobiti za sljedeće ljeto 🙂

MeanIT e65 romobil 7

U svakom slučaju, ograničenje je zgodno i zbog možebitnih problematičnih situacija kao što su rupe na stazi kojom se vozimo, izdignuti šahtovi preko kojih bi romobil s kotačima promjera 6,5 inča mogao imati problema. Ipak, mi se niti jednom nismo našli u takvoj situaciji tako da smo i preko različitih prepreka prelazili bez problema. Sad je zimsko godišnje doba pa i niže temperature utječu na trajanje baterije. Ali, kad se sve zbroji i oduzme, jedno punjenje baterije nam je omogućilo nekoliko dana vožnje do udaljenijih lokacija. Kočenje je moguće na dva načina – električnom kočnicom i nožnim kočenjem koje se ipak više preporučuje.

Putem ekrana možemo nadzirati nekoliko parametara u vožnji – brzinu vožnje u km/h, koliko crtica baterije imamo, broj okretaja u minuti, koliki je napon baterije, koliku smo udaljenost prevalili.

MeanIT e65 romobil 9

U Intelkomu, zastupniku branda MeanIT u ponudi je još jedan romobil e50 s kotačima promjera 5 inča (12,5 cm) tako da imate izbor. Veći model s kotačima promjera 6,5 inča (16,5 cm) mogu voziti i manja djeca – naš testni vozač David Ravnjak iz Slavonskog Broda ima 8 godina i bez problema je vozio veći model. I nije se skidao s romobila, oduševljen je performansama i zabavom koju pruža vožnja, a pratila su ga i druga djeca na klasičnim romobilima. Praktično je i preklapanje romobila tako da se može bez problema nositi u ruci, a masa od 10 kilograma nije ništa strašno. Ukoliko je potrebno, romobil možete puniti i na poslu ukoliko sa sobom ponesete punjač.

MeanIT e65 romobil 23

Cijena za romobil MeanIT e65 u Intelkomu je 2499 kuna (prosinac 2017.) dok manji model e50 košta 1999 kuna. Cijene su vrlo prihvatljive i povoljne, punjenje baterije ne traje dugo tako da kupnjom romobila možete znatno uštedjeti na gorivu ukoliko svoj automobil ne koristite za vožnju do posla. Ne morate niti tražiti parking, romobil odlaskom u trgovački centar možete spremiti u odlagalište za stvari jer nije velik kad se sklopi. Prednosti je puno, a uz vožnju na struju uvijek se možemo i rekreirati guranjem romobila nogom, čime ćemo doprinijeti svojem zdravlju i pokretljivosti te manjem zagađenju u gradovima. Više na www.meanit.hr

MeanIT e65 romobil 28
U srazu s klasičnim romobilima, električni romobil je uvijek bio najbrži
Najčitanije