Banner
Google Pixel

UWB povezivanja u razvoju Google-a za nadolazeće Pixel 6 modele

Krajem godine možemo očekivati nove Google Pixel 6 modele

Na početku odmah želimo kazati što je to UWB tehnologija?

Riječ je o tehnologiji koja radi na principu radio valova koje pripadajući hardver odašilje kao nekom drugom hardveru koji posjeduje UWB značajku.

Važno je za naglasiti kako UWB ima kratki domet te je samim time pogodan za recimo prepoznavanje te spajanje pametnog telefona i nekog hardvera.

Takav primjer imamo u slučaju Apple iPhone 12 pametnog telefona te HomePod Mini osobnog asistenta, gdje kada korisnik s Apple iPhone 12 pametnim telefonom dođe u neposrednu blizinu HomePod Mini uređaja, on ga automatski prepoznaje (bez ikakve dodatne potrebe za autentifikacijom ili povezivanjem).

Uskoro stiže Samsung Galaxy F52 5G, ali ne i kod nas. Šteta…

Drugi pak primjer navedene tehnologije nalazi se u svima dobro nam poznatim Samsung Galaxy S20/S21 te Note pametnih telefona i SmartTag gadgetima.

Dakle kada se korisnik približi sa Samsungom, SmartTag ga automatski odašiljući radio valove prepoznate te daje signal (zvučni i vizualni na zaslonu pametnog telefona gdje se točno nalazi).

Vratimo se mi ipak na naslov ovog teksta te kažimo kako Google planira navedenu tehnologiju implementirati unutar nadolazećih Pixel 6 modela pametnih telefona.

Za sada prema neslužbenim informacija riječ je o dva „uređaja” (pametna telefona) čija kodna imena glase: „Raven” i „Oriole”.

Google Home

Potvrdu ovih navoda može se pronaći i unutar samog koda za nadolazeći Android 12 (što kazuje i na to kako će Pixel 6 pokretati Android 12 – što je svakako i za očekivati).

Odmah nam na um dolazi pitanje, čemu će služiti UWB povezivanje na Pixel 6 modelima pošto znamo kako Google nema za sada hardver koji to podržava? Jedino što je za zaključiti kako će Google u naredno vrijeme predstaviti hardver s UWB povezivanjem odnosno mogućnošću istog.

Kamera mobitela uz Android 12 mijenja način fotografiranja i snimanja video-zapisa

Hoće li to biti gadget kao što ima Samsung za pronalazak stvari ili će Google Home u nadolazećim generacijama imati navedenu, vrijeme će pokazati.

Bez obzira na sve potencijala za UWB tehnologijom svakako ima te se višestruki potencijal u njemu vrlo jednostavno da prepoznati.

Najčitanije