Banner
tekst1naslovna 3

[Uradi sam]: Samsung dijeljenje zaslona – kako ga uključiti na Android Tv / Chromecast

Samsung telefoni podržavaju zrcaljenje zaslona i emitiranje na druge uređaje, baš kao i svi Android telefoni, ali uz ograničenu podršku.

Jeste li ikada poželjeli podijeliti neki sadržaj s vašeg Samsung pametnog telefona na pametni televizor, odnosno na veći ekran? Mi vam danas donosimo način i upute kako to napraviti, jer zaista je krajnje jednostavno.

Sony Xperia Flip – Nevjerojatnih 7″ zaslon u 4K rezoluciji!

Samsung telefoni podržavaju zrcaljenje zaslona i emitiranje na druge uređaje, baš kao i svi Android telefoni, ali uz ograničenu podršku. Zaslon svog telefona možete emitirati samo na pametnim televizorima putem Miracasta pomoću značajke Smart View, i to je oduvijek bilo tako.

tekst1sl1 11

Samsung i LG TV, na primjer, podržavaju Miracast. Međutim, uređaji poput Chromecasta ili drugih Android TV-a neće moći prikazati zaslon vašeg Samsunga. Čini se da se sve to mijenja.

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Portal Android Police otkrio je vrlo zamršen način za omogućavanje emitiranja zaslona na svim uređajima. Potvrdili su da radi na One UI 5.1 uređajima, ali bi mogao biti dostupan i starijima.

tekst1sl2 6

Da biste to učinili, otvorite Smart View, dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu, dodirnite Postavke i uđite u izbornik O Smart Viewu. Pritisnite 10 puta na Smart View i kada se od vas zatraži lozinka, unesite #00rtsp00. Otvorit će se izbornik opcija za razvojne programere gdje trebate omogućiti Google Cast.

Sony PlayStation 5 Pro više nije samo ‘priča’, evo kada stiže!

Kada se vratite na izbornik Smart View, vidjet ćete televizore koji nisu Miracast i Chromecast dostupne za zrcaljenje zaslona.

tekst1sl3 6

Isti su koraci potrebni za omogućavanje značajke Start Second Screen koja vam omogućuje proširenje okruženja radne površine vašeg Windows 10 ili 11 računala. Tipka Windows + K brzi je prečac za povezivanje s vašim Samsung telefonom.

[Uradi sam]: Dosadile su vam Android ikone – promijenite ih!

Lijepo je konačno dobiti podršku za ovo, ali skrivanje značajke u tajnim izbornicima kao što je to medvjeđa usluga za sve korisnike. Možda ju Samsung još uvijek testira prije pružanja službene podrške u nadolazećim verzijama One UI.

tekst1sl4 2

Nadamo se kako smo vam ovim „koracima” makar malo olakšali način donošenja sadržaja s pametnog telefona na veliki ekran.

Šokantno! Pogledajte što je YouTube Premium učinio – Cijena skače za 2$, korisnici ogorčeni!

Naravno, dolaskom nove inačice Android 14 platforme odnosno One UI 6.0 grafičkog korisničkog sučelja, bit će dostupne i nove značajke/mogućnosti dijeljenja zaslona.

tekst1sl5 2

O tome ćemo pisati, naravno, kada za to dođe vrijeme. Ono što je svakako potrebno znati je to kako je ovaj način dijeljenja zaslona krajnje jednostavan i brz za realizirati.

[Isprobaj sam]: Top 3 evergreen Android igre

Svakako pokušajte i sami (ako posjedujete Samsung telefon te Android TV/Chromecast uređaj) ove korake te nam javite vaše dojmove.

tekst1sl6

Jer jednom kada započnete s dijeljenjem sadržaja, jednostavno više nećete moći prestati. Zaista je zarazno, vidjet ćete to i sami.

Najčitanije