Banner
tekst2sl2 2

Twitter uvodi „dislike” gumb

Twitter razmišlja o uvođenju "dislike" gumba sve je još u beta (testnoj) fazi.

„Sviđa mi se, Ne sviđa mi se – Like, Dislike” to su dvije značajke koje su postale sinonim za društvenu mrežu Facebook (sada imena Meta). Možemo reći da se „palac gore, palac dolje”, uvukao “svima pod kožu”.

Samsung Galaxy Unpacked 2022 – ispratite zajedno sa nama

Ne samo da Facebook posjeduje te gumbove već i ostale popularne mreže na internetu ili posjeduju već ili razmišljaju o uvođenju navedenih „gumbova” izražavanja stava.

Telegram novom nadogradnjom dobio video stikere i reakcije

Jedan od njih je i Twitter koji je još u 2021, godini počeo s testiranjem „Dislike” gumba na svojim stranicama za iOS mobilnu platformu. Kako joj i samo ime govori radi se o značajki (mogućnosti) izražavanja mišljenja na određene komentare odnosno postove društvene mreže Twitter.

tekst2sl1

Ako se i implementacije „Dislike” gumba desi, iz Twittera navode kako broj „Dislike” gumba neće biti javno vidljiv, nešto slično je nedavno napravio i YouTube. Za sada Twitter proširuje bazu testiranja odnosno podržanih platformi što je nakon iOS platforme odlučio podršku proširiti i na Android pa i Web verziju Twittera.

Oppo radi na konkurentu Samsung Galaxy S22 Ultra – imena Find X5 Pro

Ovo neće značiti kako će ova društvena mreža „srce” gumb ukloniti, dapače njoj će samo biti pridružen „Dislike” ali „srce” gumb i dalje ostaje kao glavna i primarna funkcija izražavanja mišljenja.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1489355689554333710?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1489355689554333710%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.androidcentral.com%2Ftwitter-expands-downvote-globally

Ovo su male značajke koje će dati potpuno novi pregled i doživljaj Twittera. Naravno ne može si Twitter dozvoliti neke velike preinake i novitete sa obzirom na koncept rada.

Twitter: „Premium Twitter Blue u fokusu ima korisnika”

Twitter i dalje ostaje kao sinonim kratkih a značajnih vijesti odnosno pisanje sadržaja pri malom broju znakova, Twitter od svojih početaka posjeduje različitost u odnosu na ostale (slične) društvene mreže.

Evo cijena Galaxy S22 modela, S22 Ultra ima manje RAM-a

Konkurencija je velika pa i Twitter treba razmišljati o uvođenju novih značajki i mogućnost bile one u vidu emotikona ili nekih manjih noviteta to tek ostaje za vidjeti.

tekst2sl2

S druge pak strane čelnici Twittera govore kako „Dislike” gumb ima i zadaću odbijanja odnosno negodovanja ako je riječ o neumjesnim ili uvjerljivim komentarima. Za sada nije poznato hoće li u bližoj budućnosti Twitter upravo takve komentare (i same autore) dodatno na neki način sankcionirati.

Mobile Outfitters sada štiti i zakrivljene ekrane

Kako će korisnici reagirati na ovu novinu vidjet ćemo, naravno prvi sve treba izaći iz testne (beta) fazom a to razdoblje čelnici Twittera još nisu naveli. Ovaj način predstavlja borbu i ostanak (zastupljenosti) na tržištu koji sa obzirom na veliki broj konkurencija i Twitter stavlja u isti „koš” s ostalima a koja se naziva – „borba za svakog korisnika”.

Google Drive upozorava kada otvarate „sumnjivu” datoteku

Bez obzira na sve Twitter i dalje ostaje kao „broj 1” kada je riječ o donošenju kratkih i sadržajnih vijesti na ovaj ili onaj način. Ako još niste isprobali (nemate Twitter) slobodno ga iskušajte na svojoj mobilnoj platformi bilo da se radi o Androidu ili iOS platformi, (za HarmonyOS, Twitter još nije podržan).

Najčitanije