Banner
tekst2naslovna1

Twitter (uskoro) prodan Elonu Musku – čeka se završna odluka

Elon Musk na korak do kupovine Twitter-a za 46,5 milijardi Američkih dolara. Što je vrijednost dionice od 54,20$ najveće ikada u povijesti ovog popularnog servisa.

Elon Musk vlasnik Tesle i SpaceX programa pred samim je korakom kupovine popularnog servisa (društvene mreže) Twitter.

tekst2naslovna1

Pisali smo već o kupovini dionica Twitter-a od strane najbogatijeg čovjeka na Svijetu, Elona Muska a ne dugo nakon toga Musk je dao ponudu koja se jednostavno ne može odbiti.

Elon Musk želi kupiti Twitter za 41 milijardu Američkih dolara

Musk je ponudio da želi kupiti 100% udjela u Twitter-u za 46,5 milijardi Američkih dolara (prvotno se pričalo o iznosu od 41 milijarde Američkih dolara). Sada kada je sve pred završnom fazom i kada se finalizira ugovor i „peglaju detalji”.

tekst2sl1 8

Zna se i cijena koja će biti za jednu dionicu popularnog Twittera-a po kojoj će Elon Musk isti i kupiti.

Samsung posljednjom nadogradnjom unio bug u Galaxy S20

Ona je 54,20$ po dionici što na kraju izlazi kao 46,5 milijardi Američkih dolara za 100%vlasništvo a ono što Elon Musk planira s Twitterom nakon kupovine to nam tek ostaje za vidjeti.

Elon Musk kupio 9,2% dionica Twittera

Mnogi pričaju i spekuliraju kako Musk želi privatizirati Twitter i „zatvoriti” slobodu govora i brzog informiranja u kratkoj formi, po čemu je Twitter i poznat. Dok pak sam Elon Musk govori kako mu to nije namjera već želi dati dodatnu slobodu Twitter-u jer u njemu vidi još veći potencijal i mogućnosti no što sada ima Twitter pred sobom.

tekst2naslovna 3

Kada pričamo o upravljačkom dijelu Twittera nije poznato odnosno ne zna se hoće li na čelnom mjestu i dalje ostati Parag Agrawal koji je na toj poziciji od studenog 2021. godine ili će Musk postaviti „svojeg čovjeka” na to vodeće mjesto.

Twitter uvodi „dislike” gumb

Ono što nije isključeno je i to da i on sam sjedne na čelno mjesto Twitter-a i uradi to na isti onaj način kao što je slučaj kod Tesle i SpaceX tvrtki. Ipak moramo priznati kako je još uvijek prerano za bilo kakvo spekuliranje i priču „što bi bilo kad bi bilo” dok sve ne bude završeno i Elon Musk ne kupi Twitter.

tekst2sl2 6

Ipak iako mi pišemo kao da je sve već gotovo još se uvijek nisu sastali (trebaju se tek sastati) dioničari Twitter-a i odlučiti dali žele odobriti prodaju Elonu Musku. Ako njegova ponuda bude odbijena nakon kupovine udjela od 9,2% dionica za što je Musk dao „sitan iznos” od 2,89 milijardi Američkih dolara.

108 MP rezolucija u samo 191 grama?

Elon je rekao da će preispitati i svoju odluku oko vlasništva tih 9,2% odnosno ukoliko bude odbijena njegova ponuda da će onda prodati svoje vlasništvo u ovom popularnom servisu (društvenoj mreži).

tekst2sl3 6

Obje strane koje su dobro upućene u razvoj situacije navode kako bi konačan odgovor mogao uslijediti do kraja dana a već bi idući dan, mogli znati dali je Elon Musk postao novi vlasnik Twitter-a?

Najčitanije