Banner
kune 2

Top 5 najboljih metoda za online plaćanje na Internetu

Kupujete nešto preko interneta, ali baš i ne bi ste ostavili broj vaše kartice? Pogledajte pet najboljih, sigurnih alternativa za online plaćanje

U današnje vrijeme na Internetu možemo pronaći mnogo različitih online trgovina iz kojih robu možemo naručiti na naš kućni prag. Isto tako se novci mogu uplaćivati za razne donacije, online usluge i nadogradnje putem Interneta, a za takvo nešto je potrebno imati jedan od online novčanika. Postoji mnogo online novčanika, a neki su ipak bolji od drugih.

Pokušat ćemo predstaviti kojih je top 5 najboljih metoda za plaćanje putem Interneta danas.

novcanik

PayPal

PayPal je servis koji ne treba posebno predstavljati jer se radi o najrasprostranjenijoj metodi plaćanja na Internetu danas. PayPal ima oko 254 milijuna korisnika diljem svijeta, a karakterizira ga jednostavnost od načina kako napraviti PayPal račun, do samog korištenja usluge. Usluga se može pohvaliti i da je trenutno koristi više od 17 milijuna tvrtki što je zaista fascinantan doseg.

Možemo reći i da je velik broj današnjih online metoda plaćanja i novčanika zapravo nastao po uzoru na PayPal.

Skrill

Skrill je mrežni sustav plaćanja sa sjedištem u Velikoj Britaniji koji omogućuje međunarodni prijenos novca drugoj osobi. Skrill se također može koristiti za kupnju putem interneta i uplate na različite račune kao što su kladionice ili kockarnice. Upravo ova opcija uplaćivanja sredstava koja će se koristiti za kockanje daje mu čak i malu prednost nad PayPalom, jer PayPal tu opciju zasad još uvijek nema.

Skrill svojim korisnicima nudi i mogućnost posjedovanja kartice. Skrill kartica može se koristiti za svakodnevne kupovine, a sredstva se skidaju direktno sa Skrill računa.

Aircash

Aircash je prvi hrvatski online novčanik, a korisnicima omogućuje da uplaćuju stvarna sredstva na njega te ih koriste na Internetu. Za uplatu na Aircash mogu se koristiti kreditne kartice, ali se na njega može uplatiti i u banci, na kiosku te benzinskim crpkama. Kada korisnik ima određen iznos na svom Aircash računu, može plaćati račune, slati novce drugim korisnicima, koristiti ih za uplatu na kladionice ili casina, a pruža mu se mogućnost i kupovine različitih bonova (za mobitele, PlayStation itd.).

Neteller

Neteller je još jedan vrlo popularni online novčanik koji pruža tvrtkama i pojedincima brz, jednostavan i siguran način za prijenos novca putem Interneta. Kao jedno od najvećih svjetskih neovisnih poduzeća za prijenos novca, svake godine obrađuju transakcije vrijedne milijarde dolara.

Vjeruju im trgovci i potrošači, a njihove financijske usluge obuhvaćaju više od 200 zemalja u širokom spektru industrija i poduzeća. Novac se na Neteller račun može uplatiti iz banke, kreditnom karticom ili putem raznih drugih metoda.  Novac s Neteller računa može se koristiti u raznim trgovinama ili u kladionicama, casinima te trgovinama dionicama.

Bitcoin

Iako Bitcoin ne možemo baš ubrojati u kategoriju online novčanika budući da se radi o kriptovaluti, jedna je od glavnih metoda plaćanja putem Interneta danas. Bitcoin je zapravo digitalna valuta koja je stvorena u siječnju 2009. godine. Zadnjih je nekoliko godina vrijednost Bitcoina vrtoglavo porasla i svi koji su posjedovali Bitcoine prije tog rasta vrlo vjerojatno su se obogatili.

S Bitcoinom se danas može plaćati na velikom broju online trgovina i različitih stranica, a pri tome se može čitavo vrijeme ostati anoniman te se iz tog razloga ova metoda plaćanja ponekad koristi čak i za plaćanje nekih ilegalnih kupovina.

Najčitanije