Banner
Neo QLED gaming

Top 5 Playstation igri za nove televizore

Imate Plastation 4 i stariji TV? Nije loše, no za puni užitak HDR prikaza treba vam PS4 Pro ili PS5, te neki novi HDR sposoban televizor. Poput Samsunga Neo QLED-a, na kojem će top 5 PS5 igri izgledati perfektno...

Samsung je poslao zanimljivu objavu s top 5 igri koje uskoro stižu na Playstatione, a koje se naravno igraju na velikim televizorima.

Ako imate neki TV niže ili srednje klase, na kojem piše da podržava HDR, reda veličine 3.000 kn ili koju tisućicu više, moram vas razočarati – takvi televizori nemaju niti H od HDR.

Premium gaming iskustvo nažalost traži i premium televizore – ili na sreću? – a tu je Samsung već dvije generacije najbolji. Osim što LCD / QLED tehnologija ne pati od burn ina, znatno je svijetliji i po danu daje daleko bolji HDR efekt od OLED tehnologije, pa je idealan za gaming.

Neo QLED gaming 2

Te osobine Samsung je prije 3 godine začinio niskim input lagom, prošle godine su usavršili i interpolacijski procesor pa se može fino igrati s njime (uz i dalje niski input lag, do 30 ms!) a od ove godine je to sve dignuto na još višu razinu.

Zašto interpolacijski procesor, kad on ipak donese 10 – 15-ak milisekundi kašnjenja?

Prisjetimo se postavki većine novih igri, možete birati između rezolucije / kvalitete slike ali na 30 Hz, ili pak 60 Hz uz nižu vizualnu kvalitetu.Na Samsungu fino odaberete top kvalitetu prikaza i upalite interpolaciju, dobili ste najbolje od oba svijeta – vrhunski izgled i glatkih 60 FPS-a u igri.

Efektivno, na taj načinSsamsung udvostruči grafičke performanse vaše konzole.

Neo QLED gaming 3

Pogledajmo koje su najzanimljivije nove igre koje uskoro stižu:

Svi gejmeri, bez obzira smatraju li se amaterima koji gejmaju u slobodno vrijeme ili pak pravim virtualnim profesionalcima, uvijek prate što se događa na sceni videoigara. Svake godine, po društvenim mrežama i specijaliziranim portalima pratimo vijesti gejming izdavača o nadolazećim naslovima.

Od nastavaka i ekspanzija, bolje grafike, napredne umjetne inteligencije pa sve do priča čije radnje oduzimaju dah, s nestrpljenjem uvijek čekamo – što je sljedeće? Sve su to opravdanja za gejmanje dugo, dugo u noć, kada se sljedeći dan probudimo umorni, ali zato nasmiješeni. 😊

PlayStation5

Tako i ove godine s velikim nestrpljenjem iščekujemo dolazak novih nastavaka vrhunskih videoigara, ili nešto sasvim novo što gejming svijet još nije vidio. Velik dio gejmera, prema onome što nam je najavljeno, moći će se svestrano gejmati upravo na televizorima, koji u 21. stoljeću nisu samo zaslon za gledanje vijesti, serija i filmova.

Naime, suvremeni televizori, osim kućnih asistenata i fitnes savjetnika, služe i kao prave gejming zvijeri za igranje i po nekoliko sati bez prestanka. S odličnim gejming televizorima, poput nove Samsung Neo QLED serije, nema osjećaja krivice kada zbog gejminga zaboravimo na životne obaveze jer sve funkcionira jednostavno – savršeno.

Zato smo za vas izdvojili 5 nadolazećih videoigara koje gejmeri željno iščekuju, a kada budu službeno predstavljeni očekuju sa sobom donijeti nevjerojatno gejming iskustvo. Sigurni smo da ih i vi također jedva čekate! 🎮🔥

Far Cry 6

Far Cry je oduvijek bila i ostala jedna predivna videoigra. Posebno osmišljen gameplay gerilskog ratovanja, gdje igrač samostalno neutralizira neprijateljske baze planiranjem, strateškim razmišljanjem, šuljanjem te brzim reakcijama, urezan je u srce svih gejmera na planeti.

Najnoviji nastavak kojeg prema najavama možemo očekivati 7. listopada 2021. vraća se u tropsko okruženje karipskog otoka Yara, baš onako kako poznajemo ovu igru. U Far Cry igrama općenito, pa tako i u najnovijoj inačici, važno je imati dobro ozvučenje upravo zato kako bi se čulo šuškanje zaštitara dok im se približavate.

Možda razmisliti o nabavi jednog Samsung soundbara, koji u kombinaciji s Neo QLED televizorima stvara poseban Q-symphony osjećaj?

Gran Turismo 7

Tko je imao PlayStation u svojem životu, sigurno zna za ovu igru. Noviji igrači fascinirani su razinom realizma te osjećam adrenalina po kojima su trkače igre poznate, dok oni iskusniji igrači znaju da ova igra okuplja generacije.

Koliko puta ste se kao prijatelji skupili i igrali Gran Turismo jedan protiv drugoga? 🏁 Sigurno, hrpu puta, i zato ova igra donosi toliko nostalgije. Nadolazeći Gran Turismo 7 bit će eksluzivan za PlayStation 5, a njegovo iščekivanje do 2022. je uzbudljivo jer nas ček pravo iskustvo vožnje nove generacije.

Horizon Forbidden West

Prošlu generaciju PlayStation igri obilježile su igre otvorenih svjetova. Gejmeri znaju zašto je to tako – u takvim igrama igrač ima gotovo neograničene mogućnosti gdje se kretati i koje zadatke i misije će prvo obaviti, a tu je i prikupljanje materijala, oružja i slično.

U takvom stilu nas čeka i Horizon Forbidden West kojeg možemo očekivati krajem ove godine, gdje u igri možemo vidjeti borbu protiv mehaničkih zvijeri, a priču prati prijetnja crvene kuge koja se pojavila na teritoriju bivše Kalifornije.

Moderna igra zahtjeva i moderan uređaj za igranje, zbog čega će te uživati istražujući ovaj nevjerojatni svijet u visokoj 8K rezoluciji koju omogućavaju suvremeni Neo QLED televizori.

God of War: Ragnarok

„A Choice From The Gods Is As Useless As The Gods Themselves“… ⚔️ God of War oduvijek je bio, ostao i ostat će kultni gejmerski naslov, kao i njegov protagonist Kratos.

https://www.youtube.com/watch?v=W7YyMFZMVsQ

Vjerojatno ga zato najviše i iščekujemo, ali zapravo puno o njemu ne znamo osim da se planira za 2020. godinu. Možda je čak tako i bolje, jer kada ga konačno možemo pokrenuti na svojim televizorima, sigurni smo da se sljedećih nekoliko dana nećemo moći ustati od svojih televizora

Battlefield 2042

Onaj tko voli pucačine te masivne multiplayer mape za ratovanje, Battlefield je upravo za to krema industrije. Nakon što se vratio „svojim korijenima“ u prijašnjem naslovu gdje se radnja odvija u Drugom svjetskog ratu, novi Battlefield događat će se u budućnosti.

Ne zna se još puno o novom nastavku kao i s God of War, ali se zna da će podržavati bitke do 128 igrača odjednom, kao i priču koja će se bazirati na jednom velikom, dinamičnom konfliktu. Jedva čekamo 22. listopada ove godine kada je najavljen njegov dolazak!

Samsung Neo QLED televizori savršene su gejmer zvijeri koji svojim bogatstvom tehnologija čine svaki sat igranja najvećim užitkom. Zato će ovi nadolazeći gejming naslovi na njima biti prava gejmerska poslastica za svakog igrača, bez obzira bavi li se gejmingom kompetitivno ili koristi videoigre kao način relaksacije poslije posla.

Spremni dočekajte nadolazeće gejming naslove uz Samsung Neo QLED televizore, a više informacija o dostupnim modelima proučite na https://www.samsung.com/hr/tvs/qled-tv/highlights/

Najčitanije