Banner
tekst2naslovna 6

TikTok zabranjen u Montani – dali je ovo kraj TikToka?

Sama zabrana kreće od 01.01.2024. godine.

Ono o čemu smo pisali čini se kako se i obistinilo. Iako zadnje glasine to nisu govorili ipak je jedna Američka Savezna Država (Montana) zabranila TikTok.

Lenovo predstavio stolicu (Xiaoxin Ergonomic Chair C5 Air) i postolje za prijenosnike (Xiaoxin Aluminium Alloy Cooling Bracket Z2)

Ovo znači kako je TikTok sada „zabranjen u Americi” jer će nakon Montane i ostale Savezne Države „slijepo” slijediti ovaj primjer – uostalom to je bilo i najavljivano.

O čitavoj priči oko zabrane „rada” i kako je došlo do toga, ovdje sada nećemo pisati. O navedemo smo govorili već više puta na našim stranicama.

Motorola 01.06.2023. predstavlja Razr 40 Ultra i Razr 40

Sve je počelo kada je Amerika „optužila” TikTok za špijunažu svojih novinara i korisnika ove popularne društvene mreže. Te kako se svi podatci prikupljanju i šalju Kineskoj vlasti.

tekst2sl1 4

TikTok je to pokušao opovrgnuti te je čak CEO TikTok platforme bio na „ispitivanju” pred Američkim Kongresom. Čitava se priča tada nekako bila smirila, no čini se kako je guverner Montane (Greg Gianforte ) ipak na zakon (SB 419 ) o zabrani rada (i korištenja) TikTok platforme, dao svoj potpis.

TikTok se želi pozicionirati kao tražilica

Sama zabrana kreće od 01.01.2024. godine. Što znači kako od tog datuma sve trgovine (mobilnih platformi) ne smiju imati TikTok na popisu za preuzimanje, odnosno TikTok ne smije biti dostupan korisnicima u Saveznoj Državi „Montani”.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 dostupni su za preuzimanje

Ako se to dogodi sam TikTok bit će kažnjen novčanom kaznom u visini od 10,000$ za svaki dan što TikTok bude dostupan od tada 01.01.2024. (dana uvođenja zabrane).

TikTok – na rubu zabrane u Americi

Za sada nije rečeno hoće li neki oblik kazne dobiti i vlasnici trgovina odnosno same mobilne platforme ali teško je za povjerovati kako bi se takav scenarij zaista mogao i ostvariti.

tekst2naslovna 4

Stoga će kazne biti isključivo upućene ka TikTok platformi odnosno njezinom „matičnoj tvrtki” ByteDance.

Ono što je ovdje osobito zanimljivo za istaknuti je to kako će korisnici nakon 01.01.2024. i dalje moći koristiti TikTok na svojim pametnim telefonima.

TikTok na udaru državnih istražitelja – razlog je sigurnost podataka korisnika

Ali naravno neće moći dobivati nove nadogradnje, odnosno sve nadolazeće aktualnosti kao i ostatak globalnog Svijeta, gdje je TikTok dostupan.

tekst3naslovna 4

TikTok je dao svoj „odgovor” na ovu zabranu rekavši: „Ovo je protu ustavno i koji se s pravima stanovnika Savezne Države „Montana”. Navedena zabrana protivi se Prvom Amandmanu te ćemo se svakako žaliti na ovu odluku”.

EU – nema više programiranog kvarenja mobitela i televizora

Kako smo već bili isticali na našim stranicama za očekivati je kako će nakon „Montane” ovakav primjer zabrane slijediti i ostale Američke Savezne Države.

tekst1naslovna 22

Bilo kako bilo, TikTok se nalazi u još većim problemima. I bit će sada „pravo čudo” ako se iz njih što prije izvuče bez većih posljedica, u što iskreno sumnjamo.

Najčitanije