Banner
tekst2naslovna

TikTok razvija streaming platformu – TikTok Music

Iako bi svi htjeli biti kao TikTok, TikTok bio htio biti kao Spotify, Deezer, Tidal i Apple Music.

Da, dobro ste pročitali. Dok svi drugi (Facebook, Instagram, YouTube) žele slijediti TikTok i biti kao „ON”, TikTok ide korak dalje. I razmišlja o novog segmentu poslovanja gdje bi velikodušno mogao „ušećeriti” koji dolar (naravno Američki).

TikTok vs. YouTube Shorts – borba titana ili za svakog korisnika?

TikTok razmišlja o ulasku u streaming „vode” i to ne bilo kakve, već one glazbene. Što bi značilo da bi uskoro Deezer, Spotify i Tidal mnogi dobiti ljutitog konkurenta, rivala kojega bi se svi trebalo navodno bojati.

tekst2sl1

Za sada se sve bazira na glasinama no daje nam se na sugestiju kako TikTok ozbiljno razmišlja o razvoju aplikacija za streaming glazbe, odnosno donošenju glazbene platforme.

Apple App Store uvodi oglase – korisnici u nevjerici

Ako je suditi prema sadašnjim pokazateljima uopće ne bi bilo strano i nepoznato da TikTok elemente glazbene streaming platforme uvode i unutar svojih elemenata društvene platforme, kakvu za sada poznajemo a dolazi pod nazivom „TikTok.

tekst1sl1 6

Čelnici ove platforme odnosno tvrtke dali su da se uvede i zaštiti ime „TikTok Music” što nam samo daje za potvrdu kako je razvoj nove usluge postepeno i započeo.

Sve što trebate znati o TikToku

Ali nemojte misliti kako će TikTok na jednostavan i krajnje lak način doći do komada kolača, bit će tu velike borbe ponajprije misleći na Spotify koji je jednostavno „prvak u ovome poslu”.

Samsung: „Flex je bolji od Flata”

Razlog ulaska na streaming scenu može biti i u tome što TikTok na svakakve načine želi svoj utjecaj i prepoznatljivost (svoje zvučno ime) proširi i izvan same platforme i kratkih video zapisa.

TikTok Stories #1

Naravno kao što znamo i svi internet pruža veliki i široki spektar djelovanja. Za sada se govori kako će TikTok Music (kada jednom bude dostupan) biti moguće pokretati i koristiti na pametnim telefonima i tabletima gdje će korisnici moći kupovati (plaćati pretplatu) glazbu, slušati je i pohranjivati je na internu memoriju svojih uređaja (pametnih telefona i tableta).

TikTok uvodi „Live Subscription” – mogućnost pretplate na omiljene kreatore

Nemojte misliti da je ovo prvi put kako TikTok ulazi na tržište glazbe. On je već pojedinim tržištima: Brazil, Indiju, Indoneziju donio sličnu aplikaciju koja se naziva „Resso”.

tekst1naslovna 19

Samo je nama ista dosta nepoznata jer nije dostupna za naše tržište. Naravno sve ovo još uvijek treba uzeti s velikom dozom rezerve ali ako se pokaže ovo točnim, TikTok Music će osim Spotify konkurenta borbu voditi i s YouTube Music, Apple Musicu a upravo se ovi „konkurenti” neće tek tako odreći svojeg tržišnog udjela.

Popularni Spotify dobio omanji ali ne beznačajni „makeover”

Stoga sretno ti bilo TikTok, odnosno dobro nam došao TikTok Music. Korištenje elemenata TikTok (aktualne) platforme unutar TikTok Music streaming platforme i obratno čini nam se ovako na papiru kao zanimljiva ideja.

Apple iPhone 14 – RAM memorija činiti će značajnu razliku

Posebice ako se budu mogli dijeliti tekstovi pjesama i same pjesme a ona naravno i ostavljati svoje komentare. Naravno na kraju će konačan sud i odluku donijeti sami korisnici kojih TikTok broji na milijune u današnje vrijeme kada je internet svuda oko nas.

Najčitanije