huawei
tekst1sl1 6

TikTok daje obećanje EU u borbi protiv promoviranja terorizma

Gotovo dva tjedna nakon tragičnih događaja u Izraelu i Palestini, EU kreće u rat – rat u online prostoru.

Xiaomi 13T, 13T Pro i lepoglavska čipka

Čini se kako su ovoga puta i društvene mreže na “udaru”. Prva društvena mreža na tom popisu je TikTok, i odnosno EU ima glavnu riječ u ovoj priči.

HONOR proglasio pobjednike natječaja HONOR Magic Moments Awards 2023

EU inzistira na potrebi za odlučnom borbom protiv govora mržnje i terorizma na online platformama. U protivnom će TikTok i Meta, tvrtka koja stoji iza Facebooka i Instagrama, snositi visoke novčane posljedice.

tekst2naslovna

Gotovo dva tjedna nakon tragičnih događaja u Izraelu i Palestini, EU kreće u rat – rat u online prostoru, hvala bogu. Europska komisija daje TikToku i Meti tjedan dana da pruže objašnjenja i detalje o mjerama poduzetim za suzbijanje širenja terorističkog, nasilnog sadržaja i govora mržnje na svojim platformama.

Meta je danas objavila novu komunikacijski kanal koji dolazi na Facebook i Messenger

Komisija je poslala službeni zahtjev tim dvjema tvrtkama zbog zabrinutosti istraživača koji ukazuju na širenje dezinformacija nakon Hamasovog napada na Izrael.

tekst2naslovna

Ako tvrtke ne pruže zadovoljavajuća objašnjenja i ne mogu uvjerljivo argumentirati kako se takvi događaji neće ponoviti u budućnosti, izvršno tijelo EU-a može pokrenuti istrage koje bi brzo mogle rezultirati kaznama.

Samsung Galaxy S24 – detalji zaslona te nove boje

Korijeni ovih zahtjeva leže u sve većoj zabrinutosti zbog širenja govora mržnje i terorističkog sadržaja na društvenim mrežama, posebno nakon događaja u Izraelu i Palestini koji su izazvali kontroverzne reakcije na tim platformama.

tekst2sl1

EU je odlučila poduzeti korake kako bi prisilila te platforme da preuzmu veću odgovornost za kontrolu i uklanjanje takvih sadržaja.

Philips TAH8506WT/00 recenzija

Novi Zakon o digitalnim uslugama (DSA), koji je nedavno stupio na snagu, predstavlja značajno oružje koje EU koristi kako bi postigla svoje ciljeve u borbi protiv nezakonitog i štetnog online sadržaja.

tekst3naslovna 4

Ovim zakonom se stavlja dodatan pritisak na velike internetske platforme poput TikToka i Metinih Facebooka i Instagrama. Prema DSA-u, ove platforme sada moraju učiniti više kako bi uklonile takav sadržaj ili riskiraju ozbiljne kazne, čak do 6% svog globalnog prometa.

Xiaomi HyperOS na dostupnim fotografijama

Meta i TikTok su sada suočeni s rokovima za dostavu traženih informacija Europskoj komisiji. Moraju pružiti objašnjenja o načinima na koje će se nositi s krizama poput onih u Izraelu i kako će zaštititi integritet izbora.

tekst1naslovna 22

Fokus je jasan – EU želi osigurati da ovakav sadržaj neće imati mjesta na njihovim platformama i da će se poduzeti konkretni koraci kako bi se to postiglo.

U Kini predstavljen HONOR Magic Vs2 – najlakši preklopni pametni telefon na svijetu

No, postavlja se pitanje – dok EU traži takvu strogu regulaciju online prostora, što se događa u stvarnom svijetu? Teroristički i nasilni činovi, prosvjedi i nemiri često se događaju na ulicama velikih europskih gradova.

TikTok Stories #1

Kome će se izreći kazna od 6% za takve događaje? Ovo pitanje otvara širu debatu o ravnoteži između regulacije online i offline svijeta, jer se izgleda da je pažnja sve više usmjerena prema digitalnom prostoru, dok se slični problemi i dalje javljaju u stvarnom životu.

Xiaomi pozdravlja MIUI i donosi HyperOS – prvi na redu je Xiaomi 14

Iako su napori za suzbijanje online govora mržnje i terorizma važni, neki kritičari se pitaju o granicama slobode izražavanja i pravu na privatnost.

TikTok Security #6

Stavljanje velikih novčanih kazni na platforme može potaknuti strah od cenzure i autocenzure, a to može imati ozbiljne posljedice po demokratske vrijednosti.

TikTok se prilagođava pravilima EU – nepersolizirani “For you feed” prvi je korak

Svaka društvena mreža i online platforma ima izazove u upravljanju sadržajem koji se pojavljuje na njihovim stranicama. No, kako se svijet sve više okreće online komunikaciji i interakciji, važno je osigurati da se takvi izazovi tretiraju na odgovoran i uravnotežen način.

tekst1sl1 6

Regulacija je važna, ali mora se provoditi pažljivo kako bi se očuvala sloboda izražavanja i istovremeno osigurala sigurnost i odgovornost na internetu.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Europska komisija jasno stavlja do znanja da neće tolerirati širenje terorizma i govora mržnje na društvenim mrežama, ali izazov će biti osigurati da regulacija ne ide predaleko i da se poštuju temeljna ljudska prava.

tekst2naslovna 4

Kako se TikTok i Meta pripremaju za odgovor na zahtjeve Europske unije, cijeli svijet pažljivo promatra kako će se ovaj sukob između online i offline svijeta razvijati i koje će posljedice imati za budućnost digitalnih komunikacija.

Najčitanije