Banner
tekst2naslovna 2

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Da, dobro ste pročitali. Ulicama (naravno Amerike) nedavno je primijećeno novo Tesla vozila. Čini se kako je to Model 2. Što bi u jednu ruku bilo i logično jer nakon redizajna Tesla Modela 3, red je na tržište električnih vozila dobije još jedan model koji će u stvari biti manji crossover.

Velimotor VMX08 – električni motocikl prikladan za neprikladne terene

To bi onda svakako bio Tesla Model 2 ali upravo tu počinju zaista neke od nelogičnih stvari odnosno detalja. U prvom redu kada gledamo s prednje strane, nema sumnje kako se ovdje radi o nekom nadolazećem Tesla modelu (jer je čitav automobila prekriven maskirnom folijom).

tekst2sl1 2

Kada se pogled „baci”na kotače jasno dolaze do izražaja kotači kakve imamo prilike vidjeti pri Model Y automobilu ali tu jeda detalj svakako „bode” oči.

Winnebago eRV2 – električni kamper temeljen na Fordu e-Transit

Naime riječ je o obojenim čeljustima kočnica u crveno. Zašto bi Tesla obojima čeljusti kočnica u crveno ako je riječ tek o prototipu nadolazećeg modela i još k tome, na čeljustima se jasno vidi logotip “Tesla“?

tekst2sl2 2

Ovo je samo jedna od nejasnoća a s druge strane ako se malo bolje pogleda lijeva (vozačeva) strana mali prije stražnjeg fara dolazimo do jasno vidljivog „spremnika za gorivo” odnosno pripadajućeg otvora.

Xiaomi Modena prolazi faze testiranja i postaje stvaran proizvod

Nekako nam se čini kako se ovdje (ako je ovo Tesla Model 2) Tesla malo zaigrala (namjerno ili ne) jer znamo kako Tesla svoj „spremnik” odnosno priključak za punjenje pozicionira unutar samog fara.

tekst2sl3 2

Sada dolazimo do najzanimljivijeg dijela. Dijela koji nam jasno govori kako je ovdje možda riječ o „šali” odnosno kako je ovaj model nadolazeći redizajn Mazde CX-30.

Tesla Model 3 donosi redizajn – uočen na cestama

Sada se većina vas pita: „Zašto tako mislite”? Odgovor je i više nego jednostavan. Kada se gleda stražnja strana ovog maskirnog modela, ona i više nego dobro podsjeća na aktualnu Mazdu CX-30.

tekst2sl4

Hoće li zaista ovo biti redizajn Mazde CX-30 ili je Elon Musk „posudio” neke dizajnerske obrise za nadolazeći Model 2, svakako ćemo uskoro imati prilike vidjeti.

Mercedes planira izgraditi mrežu „punionica” do 2030.

Jer se 01.03.2023. održava „Dan Investitora” gdje zasigurno možemo očekivati kako će biti riječ (ali samo riječi) o nadolazećem Tesla Modelu 2.

Dok prve (prave) fotografije ovog nadolazećeg modela, možemo očekivati sredinom ove godine. Do tada uživati u fotografijama unutar članka i kažite nam u komentarima vaše mišljenje, dali je ovo Tesla Model 2 ili je samo riječ o redizajnu Mazde CX-30?

CES 2023: Sony i Honda predstavili brend „Afeela” – koncept električnog automobila

Da ovdje nije riječ o samim glasinama i ne potvrđenim informacijama, govori i činjenica kako je i sam Elon Musk potvrdio „dolazak” Tesla Modela 2.

tekst3sl6
Redizajn Tesla Modela 3

Koji će biti manji crossover i imat će više dodirnih točaka između Modela Y te Modela 3. A kada će Tesla Model 2 na tržište, to nam svakako ostaje za vidjeti u narednom periodu koji je za nama.

Najčitanije