huawei
tekst1naslovna 4

Tesla prima narudžbe za električni kamion

Tesla električni kamion (ili kako to oni vole nazivati Tesla Semi) započeo je proces prednarudžbe.

Tesla vodeći proizvođač električnih automobila ide korak dalje. Upravo je ova Američka kompanija objavila kako započinje s primanjem narudžbi za prve električne kamione (Tesla Semi truck).

Samsung Galaxy Z Fold 4 imati će S-Pen i bolje kamere od Galaxy S22 Ultre

Riječ je o modelu kamiona ne samo što ga pokreće struja (kao što je to slučaj i kod Tesla automobila) već je i sam dizajn krajnje je minimalistički. Slično imamo prilike gledati u raznim modelima Tesla automobila.

tekst1sl1 4

Nekoliko fotografija potrudit će nam se dočarati kako će to Teslini kamioni izgledati a mi se bacamo na neke značajke odnosno specifikacije. U prvom redu Teslini električni kamioni na tržištu će biti predstavljeni u dvije verzija.

Elon Musk pauzirao kupovinu Twitter-a?

Prva je ona koja donosi kapacitet kilometara za prelazak od 483km i njegova cijena iznosit će 150,000$ dok će drugi biti nešto snažniji odnosno donosit će kapacitet prelaska od 804km i njegova će cijena iznositi 180,000$.

tekst1sl2 4

Oba modela imat će nosivost od 36 tona dok će ubrzanje od 97km/h za 20 sekundi, čak i ako je kamion pod potpunim opterećenjem tereta. Što je za jedan kamion svakako vrlo vrijedno pažnje, spomena i divljenja.

Koliko „napuštene aplikacije” na iOS i Android platformama mogu biti opasne – mete hakera

Nadalje Tesla električni kamion donosi krajnje neuobičajen dizajn što je vidljivo i po fotografijama u nastavku no ipak moramo reći kako se centralno središte upravljanja kamiona nalazi sredinom kabine.

S lijeve i desne strane vozača smještena su dva zaslona (računala) putem kojih je moguće pratiti sve parametre u vožnji i stanju kamiona. Za sada su na fotografijama vidljivi plavi i crveni model kamiona ali se očekuje kako će kada Tesla električni kamion bude na tržištu, paleta boja biti značajno šira i dostupnija.

Aplikacije koje su promijenile našu svakodnevicu

Moramo reći kako Tesla zahtjeva ako postoje oni koji su zainteresirani za kupovinu da moraju sudjelovati sa 20,000$ učešća koji će biti oduzet od ukupnog iznosa kamiona kada se isti pojavi na tržištu, odnosno bude korisniku isporučen.

tekst1sl3 2

Za sada nam nije poznato koji je datum planiran za lansiranje, dostupnost prodaje ali smo sigurni kako na isto i nećemo još mnogo čekati pošto su otvorene prednarudžbe, predbilježbe ovisno kako je kome draže za reći.

Apple iPhone 15 usvojiti će USB Type-C, 2023. godine

Kao jedna od prednosti prelaska na Teslin električni kamion u odnosu na „obične” kamione jesu i značajne uštede u pogledu troškova. Predviđa se kako na godišnjoj bazi taj bi iznos mogao biti 100,000$ a i više.

tekst1sl4 2

Naravno kada se pribroje troškovi goriva, održavanja i ostalih davanja koju autoprijevoznici imaju na svakodnevnoj razini. Mišljenja smo kako Teslini električni kamioni i neće ubrzo tako zaživjeti uostalom slično je bilo i s Tesla automobilima.

Apple Watch SE 2022 – značajke, dostupnost i cijena

Trebale su proći godine i godine da se sami konzumenti, kupci naviknu da je tržište dobilo jedne nove modele za korištenje i priliku na stjecanje navike korištenja struje kao „pogonskog goriva”.

Najčitanije