huawei
1 10

Tesla donosi očekivanu integraciju s Grok AI

Nedavno smo spominjali kako je Elon Musk tržištu ponudio svoje viđenje AI chatboot-a pod imenom Grok. Sada taj isti Grok udružuje snage s Tesla automobilima - očekivano?

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Tesla, kompanija koja je sinonim za inovaciju u svijetu električnih vozila, priprema se za revoluciju u načinu na koji korisnici komuniciraju sa svojim automobilima.

1 10

Elon Musk, vizionar i osnivač Tesle, nedavno je predstavio Grok AI, umjetnu inteligenciju stvorenu u okviru svog novog startupa, xAI. Ova integracija označava značajan korak u Teslinom naporu da stvori vozila koja su ne samo ekološki prihvatljiva, već i intuitivna i interaktivna u svojoj upotrebi.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

xAI, projekt koji je Elon Musk pokrenuo ranije ove godine, ima ambicioznu misiju istraživanja složenosti svemira, no njegov trenutni fokus je razvoj chatbota ili AI pomoćnika, sličnog ChatGPT-u. Grok AI je jedan od prvih projekata koji je xAI predstavio svijetu.

2 8

Ovaj AI asistent reklamira se kao umjetna inteligencija “Vodiča kroz galaksiju za autostopere” – ekscentrična i inteligentna. Ime “Grok” dolazi iz znanstveno-fantastičnog filma “Stranac u čudnoj zemlji” Roberta A. Heinleina, gdje izraz “grokking” označava najdublju empatiju koja rezultira stapanjem s drugima. Ovaj izbor imena sugerira da Grok AI nije običan AI, već entitet sposoban za dublje razumijevanje i interakciju s ljudima.

Tesla promovira novu boju svojih automobila – Stealth Grey

Najnovije vijesti sugeriraju da će Grok AI biti integriran u Teslina električna vozila, koristeći obilje podataka prikupljenih iz xAI-ja kako bi unaprijedio korisničko iskustvo u vožnji.

4 2

Ova integracija neće biti samo za korisnike Teslinih vozila, već će biti dostupna putem vrhunske usluge pretplate na platformama društvenih medija, šireći svoj utjecaj izvan Teslinog ekosustava.

Tesla Model 3 Performance Highland – na tržištu sredinom 2024.

Teslina posvećenost tehnologiji glasovnog upravljanja postavlja čvrste temelje za integraciju Grok AI-a. Tvrtka je kontinuirano unaprjeđivala značajke glasovnog upravljanja u svojim vozilima, prateći Muskovu viziju automobila koji predviđaju i ispunjavaju potrebe vlasnika bez potrebe za ručnim unosom. Integracija Grok AI-a obećava daljnje pojednostavljenje korisničkog iskustva i čini vožnju Teslinih vozila još intuitivnijom.

1 5

Beta testiranje Grok AI-a u Teslinim vozilima trenutačno koristi lokalnu računalnu snagu, stvarajući manju kvantiziranu verziju AI asistenta koja funkcionira bez potrebe za stalnom internet vezom.

Tesla prelazi na novi način proizvodnje dijelova – 3D pješčane kalupe

Elon Musk vidi budućnost svojih vozila ne samo kao prijevozna sredstva, već kao distribuirane računalne platforme. U svijetu gdje će Tesline robotaksije biti stvarnost, vozila će imati dvostruku svrhu – transport i distribuirano računalstvo, otvarajući vrata različitim aplikacijama, uključujući one kao što je Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI).

3 24

Iako još nema konkretnog datuma za integraciju Grok AI-a u Tesline automobile, dostupnost beta verzije AI asistenta za neke xAI korisnike signalizira šire uvođenje u budućnosti. Tesla želi poboljšati iskustvo vožnje i istovremeno mijenjati način na koji ljudi percipiraju svoja vozila.

Xiaomi električni automobili imati će mogućnost automatskog slanja SOS poruke

Kroz ovu tehnološku inovaciju, Tesla otvara put prema novoj eri inteligentnih, interaktivnih i intuitivnih vozila. No, s ovim napretkom dolazi i odgovornost za razumijevanje kako će tehnologija oblikovati naš odnos s automobilima.

cc1 1

Dok se radujemo mogućnostima koje Grok AI donosi, također bismo trebali razmotriti implikacije ovog razvoja za budućnost prometa i našu interakciju s vozilima.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

Tesla i Musk ponovno su na čelu tehnološke revolucije, a pitanje koje se postavlja je – kako će se promijeniti naša vožnja u svijetu gdje su vozila postala znatno više od običnih prijevoznih sredstava? Možda ćemo se radovati tim promjenama ili ćemo ih prihvatiti s određenom dozom opreza, ali jedno je sigurno – Tesla ne prestaje iznenađivati i poticati razmišljanje o budućnosti mobilnosti.

Najčitanije