Banner
tekst1naslovna 7

Tecno Camon 20 – drugačiji modul kamere, telefona koji neće kod nas

Tecno Camon jesu "flagship" telefoni kojih nema na našem tržištu. Pa su nam upravo zbog toga izuzetno zanimljivi.

Kada smo vidjeli ove dostupne fotografije, jednostavno smo sami sebi rekli: „moramo o ovome pisati”. Iako znamo kako ovakav pametni telefon neće doći na naše tržište, „za oko nam je zapeo” njegov modul kamere.

Samsung razvija telefon sa četiri načina korištenja

Tvrtka „Tecno” (punog imena: Tecno Company) iz Kine je, točnije grada Shenzen. Osnovana je „davne” 2006. godine te ju je osnovao George Zhu (ovo su podatci sa Wikipedije).

tekst1sl1 9

Svake godine tvrtka Tecno predstavi „flagship” seriju svojih pametnih telefona pod nazivom Camon. Prošle 2022. godine bio je to Camon 19, dok će ove 2023. biti Camon 20.

Microsoft: Windows 10 je „neslužbeno mrtav” – prijeđite na 11

Dakle Tecno Camon 20 osim krajnje drugačijeg (i nadasve zanimljivog modula kamere) donosi i specifikacije koje se zaista mogu usporediti s konkurencijom.

tekst1sl2 8

Kako to obično biva s flagship telefonima (za primjerom uzmimo iPhone, Samsung Galaxy S, Xiaomi modele) i Tecno Camon svake godine predstavi nekoliko modela.

Nokia XR30 – vrhunska otpornost i dalje prisutna

Ove će godine to biti: Camon 20, Camon 20 Pro i Camon 20 Premier 5G. Osnovni model odnosno Tecno Camon 20 imat će 8GB radne te 256GB interne memorije.

https://www.youtube.com/watch?v=7d3mBrMqhP8

Dok će oni „jači” modeli te specifikacije podignuti na višu ljestvicu.

Stigle Huawei FreeBuds 5 slušalice

Tako se govori kako će Camon Premier 5G kao najjači model biti pokretan MediaTek Dimensity 1200 čipom uz 16GB radne te 256/512GB interne memorije.

Je li Huawei Watch Ultimate ultimativni pametni sat?

Kako smo i rekli ne samo da je jedna od posebnost stražnji modul kamere već se „moć” krije i unutar samih leća. Tako će glavna kamera pri Tecno Camon 20 Premier 5G telefonu donositi 108MP, dok će ultraširoka imati 13MP ali tu će dakako biti i makro kamera.

Tecno Camon Premier 5G imat će AMOLED zaslon sa stopom osvježenja prikaza od 120Hz. Kao najjači model među navedenima, dolazimo do Camom 20 Pro modela.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – donosi istu selfie kameru

On će sa sobom donositi LCD zaslon veličine 6,7” te će biti pokretan MediaTek Helio G99 čipom. Glavna kamera Camon 20 Pro modela donosit će 64MP, dok će prednja (selfie) kamera imati 32MP.

Opera One – budućnost je umjetna inteligencija

Govoreći o autonomiji Camon 20 Pro pametnog telefona govori se o kapacitetu baterije od 5,000mAh. Ne samo da su ovi telefoni zanimljivi značajkama, već i kao što se može vidjeti na fotografijama zanimljiva je i stražnja strana ovih uređaja.

Vivo Pad2 – Dimensity 9200 i baterija od 10,000mAh

Odnosno materijal od kojih je ona napravljena. Do sada smo na tržištu veći imali prilike vidjeti kako su stražnje strane telefona prekrivene kožom (kao što je to Xiaomi 13 Ultra) a čini se kako i Tecno Camon dolazi (kada se govori o flagship modelima) sa sličnom praksom.

HAKOM testirao: najbolja mobilna mreža je…

Iako još nema službenih navoda kada će Tecno Camon 20 telefoni na tržište (iako se ne očekuje kako će biti dostupni izvan Kineskih granica).

Idealna prilika: Crucial P3 Plus 4TB SSD za 225$

Svakako ćemo nastaviti pratiti priču u vezi ovih modela ali još jednom navodimo kako ovo za sada nisu sve značajke i specifikacije navedene. Kada budemo ponovno nešto više znali, svakako ćemo opet pisati o Tecno Camon 20 modelima pametnih telefona jer se zaista doimaju zanimljivim.

Najčitanije