Banner
tekst4naslovna

Suzuki radi na prvom električnom vozilu uz pomoć Toyote

Suzuki Futuro-E bit će prvi električni automobil ove tvrtke, razvijen uz pomoć Toyote.

Nije ništa neobično i posebno u svijetu auto industrije da sve dva proizvođača udruže. Još kada je to udruživanje potvrđeno i nekim dijelom vlasništva kao što Toyota posjeduje 5% Suzukija, onda su stvari poprilično jasne.

Dongfeng Nano Box električni mališan po cijeni 10.000$

Nakon pisanja o nekim „No-name” modeli i naravno prodoru Xiaomija na tržište električnih automobila sada bismo željeli spomenuti dva poznata proizvođača automobila.

tekst4sl1 1

Oni su se (napokon) odlučili na izlet u područje električnih vozila, riječ je o Suzukiju i Toyoti. Da ispravimo sami sebe Toyota već ima jedna model u potpunosti pokretan električnom energijom, radi se o Toyoti bZ3X koji je električni automobila ali nije na globalnoj razini dostupan za kupnju, stoga nam je i manje poznat.

Xiaomi pred zidom kada je u pitanju električni automobil

Upravo će se na modelu (šasiji) Toyote bZ3X razvijati prvi električni automobil tvrtke Suzuki. Suzuki u narednom razdoblju planira uložiti milijardu dolara u daljnji razvoj električnih automobila i započeti proces gradnje tvornice u Indiji.

Xiaomi predstavlja „Pilot tehnologiju” autonomne vožnje

Ako se pitate zašto je baš Indija „pala” kao odabir onda vam moramo reći kako su prodajne brojke Suzuki automobila izrazito velike i uspiješne na Indijskom tlu.

tekst4sl2 3

Čak 44% proizvedenih odnosno prodanih automobila je u Indiji pa je stoga i odabir bio izuzetno lagan i jednostavan da se na Indijskom tlu napravi prva tvornica Suzuki električnih automobila.

Suzuki će tako svoj prvi električni automobil čiji će naziv biti Suzuki Futuro-E u potpunosti bazirati na već spomenutoj Toyoti bZ3X. Koja je ustvari električna izvedenica poznatog nam CHR-a.

Ducati V21L – električni motocikl u fazi razvoja

Da se ovo sve ne temelji na glasinama dokazuje i činjenica kako je Suzuki još 2020. godine najavio svoj ulazak na tržište električnih automobila i prikazao koncept Futuro-E električnog automobila.

Kawasaki Elektrode 2023 – prvi električni bicikl za djecu

A kada se Suzuki i Toyota modeli usporede „jedan pokraj drugoga” sama težina na glasinama postaje još značajnija.

tekst4sl5

Svakako ćemo na našim stranicama nastaviti pratiti razvoj ove priče i veselimo se što se nakon potvrde Xiaomija i ostali proizvođači odlučuju na ulazak (sve brži) kada je u pitanje tržište električnih automobila – to smo i u jednu ruku potvrdili, zar ne?

tekst4sl3 1

Uostalom hoće li prvi Suzuki električni automobil imati i neke elemente SUV vozila, svakako ćemo čekati da se obznani. Jer kada bi (ali je u to teško za vjerovati) Suzuki Futuro-E imao i elemente 4×4 vozila to bi svakako bio vrhunac elektrifikacije automobila.

tekst4sl4

Bilo kako bilo mišljenja smo kako će nas Suzuki Futuro-E iznenaditi svojim izgledom, značajkama i snagom ali o svemu naravno još treba pričekati jer za same detalje još nije došlo vrijeme.

Najčitanije