Banner
Sony A8

Stižu novi Sony 4K HDR televizori HX90 i A8 OLED

Sony HX9000 ima direct LED s lokalnim zatanjenjem (FALD), širok spektar boja i tradicionalno izvrsno procesiranje. To je već godinama jedan od najboljih televizora više srednje klase, koji je jako dobar za gledanje 4K HDR sadržaja.

Za razliku od uvodnih 4K televizora (svih brendova)…

U premium klasi, Sony OLED TV također ima što za ponuditi, štoviše

Najnovija 2020. generacija spomenutih televizora uskoro stiže u trgovine, slijedi podsjetnik što donose.

Sony BRAVIA XH90 4K HDR Full Array LED TV

Sony je najavio svoju novu TV seriju XH90 4K HDR Full Array koja će se u Europi naći u prodaji do kraja svibnja. XH90 mid-range televizor nudi uvjerljiv spoj Sonyjeve kvalitete slike, genijalni dizajn zvuka i jednostavno korištenje te se pokazao kao odličan dodatak igraćim konzola nove generacije.

Sony HX90 1

LED televizor Sony XH90 4K HDR Full Array: Ključne značajke

Veličine zaslona: 85”, 75”, 65” i 55”

 • 4K HDR procesor X1™ reproducira više dubine, tekstura i prirodnih boja pomoću objektne HDR remaster tehnologije
 • Sadrži lokalno pozadinsko osvjetljenje sa zatamnjenjem pomoću X-tended Dynamic Range™
 • Nudi akustični multi-audio s X-Balanced zvučnikom s (model od 65 “i više; zvučnik X-Balanced zvučnik upotrebljavat će se u svim inčnim veličinama)
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby Vision™ i Dolby Atmos™ su kompatibilnost
 • Dijamantno rezan okvir za tanak dizajn
 • Radi s pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brz pristup nizu sadržaja i usluga s Android TV-om
 • 4K 120fps kompatibilnost (putem budućeg ažuriranja softvera) – spremno za sljedeće generacije konzola
 • Netflix kalibrirani način rada osigurava kinematografsku vjernost doživljaju gledanja na Netflixu. Razvijen od strane inženjera za kvalitetu slike Sony u suradnji s Netflixovim znanstvenicima, Netflix kalibrirani način rada pruža kvalitetu slike približenu onoj na glavnom monitoru koji se koristi za standardnu referencu u studijima za izradu filmova
 • Prilagođeni način rada, zajedno s ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca uz istinsko očuvanje namjere autora.

XH90 televizori uključuju Sonyjevu vrhunsku tehnologiju zatamnjivanja i pojačavanja Full-Array Local Dimming and Boosting, koja dinamički mijenja razinu osvjetljenja u dijelovima zaslona, ovisno o sadržaju, što rezultira dramatičnim povećanjem kontrasta i svjetline.

Preciznim balansiranjem izlaza svjetlosti diljem zaslona, tamniji prizori postaju tamniji, a svjetliji prizori svjetliji, baš onako kako je autor zamislio.

Što se tiče zvuka, televizori serije XH90 dolaze opremljeni Acoustic Multi-Audio™ (u modelima od 65 inča i više), koji uključuje dva visokotonca za pozicioniranje zvuka koji omogućuju zvuku da prati radnju na ekranu za doista uranjajuće iskustvo.

Uz to, dizajniran da nadopunjuje kvalitetu zvuka i vitkost televizora svojim jedinstvenim novim oblikom, Sonyjev X-Balanced zvučnik pokreće filmove i glazbu s jasnim zvukom.

Za nadolazeće igraće konzole sljedeće generacije, televizori serije XH90 podržavat će visoku brzinu slike od 4K 120 sličica u sekundi i brzo vrijeme odziva putem HDMI ulaza kako bi pružili svoje maksimalne performanse za vrhunski igraći doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=qxeoMG4Cvnk

Novi XH90 televizori i dalje isporučuju namjere autora pomoću Netflix kalibriranog načina. Ovaj način rada posebno je razvijen kako bi uživali u Netflix izvornicima i reproducirali istu kvalitetu slike na televizoru kao u studiju. S Netflixovim kalibriranim načinom, stvaralačka vizija i namjera vjerno se čuvaju.

Linija XH90 sadrži Android TV™ s ugrađenim Google Assistantom, Google Play Storeom i Chromecastom koji korisnicima nudi jednostavan pristup sadržaju, uslugama i uređajima putem svoje opsežne platforme.

Sonyjevi originalni izbornici korisničkog sučelja i glasovne kontrole također su poboljšani za bolju dnevnu upotrebu.

Cijena i dostupnost

Televizori XH90 4K HDR Full Array u prodaji će se naći u Europi do kraja svibnja. Informacije o cijenama potražite na: https://www.sony.hr/electronics/televizori/xh90-series

Sony BRAVIA A8 4K HDR OLED TV

Sony je najavio maloprodajnu dostupnost svojih najnovijih A8 4K HDR OLED televizora u Europi. Zahvaljujući mnoštvu vrhunskih inovacija tvrtke Sony na polju obrade slike i zvuka, A8 pruža priznatu kvalitetu japanskog proizvođača.

Sony A8

Picture Processor X1™ Ultimate nalazi se u srcu sposobnosti A8 – precizno analizira podatke o slikama kako bi se utvrdio intenzivan kontrast OLED-a s čistim crnim nijansama, najvećom svjetlinom i istinski realističnim slikama.

Televizor također ima Pixel Contrast Booster koji pojačava boju i kontrast u svijetlim područjima, tako da možete uživati u scenama punim prirodnih nijansi i tonova, više dubine, fine teksture i čistog crnog kontrasta koji samo OLED može pružiti.

OLED televizor Sony A8 4K: ključne značajke

Veličine zaslona: 65 ”i 55”

 • Sadrži Picture Processor X1™ Ultimate, koji pruža vrhunski doživljaj gledanja 4K HDR sa sljedećim tehnologijama: Super-rezolucija koja se temelji na objektima, HDR remaster na osnovi objekta, Super Bit Mapping™ 4K HDR i dvostruka obrada baze podataka
 • Sadrži Pixel Contrast Booster, osam milijuna samoosvjetljavajućih piksela i Sony originalni upravljački panel za OLED koji donosi značajno obogaćeno vizualno iskustvo s neviđenom crnom, autentičnom bojom i širokim kutom gledanja
 • Jasnost X-Motion za OLED: Ova revolucionarna, visoko cijenjena Sonyjeva najbolja tehnologija u klasi sada će biti dostupna za OLED, pročišćavajući radnju na ekranu u stvarnom vremenu kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sporta
 • Dva subwoofera poboljšavaju i unaprjeđuju Acoustic Surface Audio™
 • Dolby Vision™ i Dolby Atmos™ kompatibilnost
 • Nova optimizacija ambijenta optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući u tamnim prostorijama za savršen pogled
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Radi s pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Brz pristup nizu sadržaja i usluga s Android TV-om
 • Netflix kalibrirani način rada osigurava kinematografsku vjernost doživljaju gledanja na Netflixu. Razvijen od strane inženjera za kvalitetu slike Sony u suradnji s Netflixovim znanstvenicima, Netflix kalibrirani način rada pruža kvalitetu slike približenu onoj na glavnom monitoru koji se koristi za standardnu referencu u studijima za izradu filmova
 • IMAX® Enhanced™ proizvod spreman je isporučiti visokokvalitetnu boju, kontrast, jasnoću i zvuk. Udobno se smjestite uvjereni da ćete uživati na potpuno uranjajućem kućnom zabavnom doživljaju na ovom televizoru koji u potpunosti iskorištava IMAX poboljšani sadržaj.
 • Prilagođeni način rada, zajedno s ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca uz istinsko očuvanje namjere autora.

Također, po prvi put na OLED televizoru, A8 uključuje Sonyjevu X-Motion Clarity™ tehnologiju, osiguravajući da čak i brza akcija ostane glatka i jasna.

Pomične slike precizno se kontroliraju kako bi se smanjila zamućenja tako da slike ostanu istinite s manjim gubitkom svjetline tijekom scena velike brzine.

Televizori A8 nastavljaju sa Sonyjevim naslijeđem pružanja zaista uranjajućeg audio-vizualnog doživljaja uz upotrebu Acoustic Surface Audio tehnologije, koji TV ekran pretvara u zvučnik.

Inovativni pokretač iza zaslona diskretno vibrira za stvaranje zvuka, tako da ono što čujete dolazi iz mjesta u sceni u kojoj se događa radnja – dijalog s likovima, šum motora iz automobila.

To je povezano sa Sonyjevim vrlo tankim dizajnom, gdje se zaslon susreće s rubom televizora, uvodeći vas u sliku bez ometanja. Za dodatni udarac, dva subwoofera su diskretno integrirana u stražnji dio televizora kako bi stvorili dinamičniji, teški bas zvuk – idealan za akcijske filmove i glazbu.

Novi A8 televizori i dalje isporučuju namjere tvorca pomoću Netflix kalibriranog načina. Ovaj način rada posebno je razvijen kako bi uživali u Netflix izvornicima i reproducirali istu kvalitetu slike na televizoru kao u studiju.

S Netflixovim kalibriranim načinom, stvaralačka vizija i namjera vjerno se čuvaju. Nadalje, A8 je IMAX® Enhanced™ proizvod, spreman za susret visokokvalitetnih boja, kontrasta, jasnoće i zvuka, omogućavajući uživanje u potpuno uranjajućem doživljaju zabave kod kuće koji u potpunosti iskorištava IMAX poboljšani sadržaj.

Sonyjevi A8 4K HDR OLED televizori sadrže Ambient Optimization, novu tehnologiju koja optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem okruženju korisnika.

Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući u tamnim prostorijama za savršen pogled. Otkriva čak i predmete u sobi, poput zavjesa i namještaja koji mogu apsorbirati ili reflektirati zvuk, precizno prilagođavajući akustiku kako zvuk ne bi bio ugrožen.

U liniji A8 nalazi se Android TV™ s ugrađenim Google Assistantom, Google Play prodavaonicom i Chromecastom, koji korisnicima nudi jednostavan pristup sadržaju, uslugama i uređajima putem svoje opsežne platforme. Sonyjevi originalni izbornici korisničkog sučelja i glasovne kontrole također su poboljšani za bolju dnevnu upotrebu.

S uređajima koji omogućuju Google Assistant i Amazon Alexa možete emitirati i kontrolirati videozapise s YouTubea s Google Home ili mijenjati kanal ili glasnoću s uređajima koji omogućuju Amazon Alexa. Korisnici Apple® AirPlay® 2 mogu emitirati filmove, glazbu, igre i fotografije putem televizora izravno sa svojih iPhone®, iPad® ili Mac® uređaja. Apple HomeKit™ tehnologija korisnicima pruža jednostavan, siguran način kontrole televizije s iPhone®, iPad® ili Mac® uređaja.

Cijene i dostupnost

A8 4K HDR OLED televizori dostupni su po PMC od 17.206,50 HRK. Dodatne informacije pronađite na:

https://www.sony.hr/electronics/televizori/a8-series

Najčitanije