Banner
CAT 28

Stigao je robusni pametni telefon Cat S61

Zoološki vrt grada Zagreba bio je poprište druženja predstavnika medija, predstavnika CAT mobilnih uređaja te primatelja donacija – Hrvatske gorske službe spašavanja i samog Zoološkog vrta, a sve u povodu predstavljanja pametnog telefona Cat® S61, novog vodećeg uređaja iz ponude CAT robusnih pametnih telefona i njihovog dosad najnaprednijeg predstavnika koji pomaže u izvršavanju raznih poslovnih zadataka i koji je od 4. srpnja 2018. i službeno dostupan u prodaji na području Hrvatske.

CAT 12

Najznačajnije funkcionalnosti koje donosi Cat S61 prezentirane su kroz zabavno-edukativan program i šetnju kroz Zoološki vrt grada Zagreba. Cat® S61 opremljen je alatima za različite vrste zanata, a razvijen je kao nasljednik izrazito nagrađivanog modela S60 te je nadograđen unaprjeđenom FLIR® termalnom kamerom, ugrađenim mjerenjem udaljenosti uz pomoć lasera te senzorom za detekciju kvalitete zraka.

CAT 14

Cat® S61 dostupan je kod operatera te u maloprodaji diljem Hrvatske uz preporučenu cijenu od 7.399,00 kn, prilikom čega konkretni uvjeti kupnje ovise o pojedinom prodajnom mjestu.

Integrirana FLIR kamera s toplinskim snimanjem uključuje poboljšani softver za veći kontrast slike, prošireni raspon temperature do čak 400 Celzijevih stupnjeva, kao i nadogradnju razlučivosti kamere koja je sa dosadašnje VGA povećana na HD razlučivost. Nova inačica MyFlir aplikacije sada omogućava i prijenos videa uživo s termalne kamere.

CAT 27

Navedene nove značajke pridonose mogućnostima mnogobrojnijih područja upotrebe u kojima su potrebni prenosivost, povezivost i veća kvaliteta slike. Dijagnostika na vozilima, nadzor asfalta i nadzor opreme veće temperature sada su mogući uz inovacije uređaja Cat S61, uz već od ranijeg modela dostupne klasične, no ipak napredne i jedinstvene opcije koje uključuju detekciju gubitka topline oko prozora i vrata, detekciju vlage i nedostatka izolacije, identifikaciju pregrijanih električnih uređaja i preopterećenih strujnih krugova te gledanje u potpunoj tami ili kroz pojave kao što su svjetlosna magla ili dim.

  CAT 28

Donacije HGSS-u i Zoološkom vrtu grada Zagreba

Službeno predstavljanje pametnog telefona Cat S61 domaćoj javnosti, kao i početak prodaje ovog uređaja na hrvatskom tržištu, obilježeni su između ostalog i dvjema donacijama Bullitt Grupe i partnera Hrvatskog Telekoma. Već tradicionalno, donacija Cat uređaja uručena je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) i to u vrijednosti od 40.000 kuna, a ove godine novitet je donacija Zoološkom vrtu grada Zagreba, također kroz Cat uređaje i to u vrijednosti od 20.000 kn.

Treba li napominjati, da HGSS radi u najtežim uvjetimam i da često izvlače neoprezne turiste iz nepristupačnih gudura i planina, gdje je CAT S61S jednako važan komad opreme kao i planinarske spojnice (carabineri)?

  CAT 20

Integrirana FLIR toplinska kamera

Neovisno o tomu koristi li se kao alat za praćenje, dijagnostiku ili poboljšanje učinkovitosti, Cat S61 omogućava brz pristup toplinskoj snimci putem mobilnog uređaja u vašem džepu. Skenirajte situaciju kroz potpuno drukčiju perspektivu i pronađite izvor topline i do 400 ºC, čak i u potpunom mraku.

CAT 2

Cat S61 pruža još više detalja ukoliko trebate pronaći područja vlage, nedostatke izolacije, različita curenja, propuste u materijalima i spojevima, ili jednostavno želite toplinski snimiti nešto iz svoje okoline, te zapis obrađivati i dijeliti. Uštedite vrijeme, podijelite uživo snimke s kolegama ili klijentima te odmah evaluirajte rezultate. Dijagnosticirajte problem i pokažite vizualni dokaz za instant komentare, te dogovorite potreban način rada i korekcija, sve putem FLIR app aplikacije na CAT S61 uređaju.

CAT 30

Mjerenje udaljenosti pomoću lasera

Briljantan za procjenu potrebnih materijala i koraka pri odrađivanju posla. S obzirom da osigurava znatno više informacija te obavlja značajno više funkcija od samo jedne fotografije pohranjene na telefonu, Cat S61 štedi vrijeme. Omogućava mjerenja duljine i visine, te analizu prostora, a zatim i čuvanje tih detalja pohranjenih uz sam vizualni zapis prostora, sve to na jednom mjestu, na jednom zaslonu.

CAT S61 1

Koristeći aplikaciju ‘Measure’, korisniku je moguće u vrlo kratkom roku napraviti procjenu potrebnih materijala za bojenje zidova ili drugih površina, uređivanje podova, popločavanje ili oblaganje zida ili neke druge površine, dok snimanje kompletnog izgleda prostora unutar kojeg želite nešto raditi omogućava da prije početka radova vizualizirate kako bi se koji predmet ili ideja uopće uklopili u taj prostor.

Senzor za unutrašnju kvalitetu zraka

Obzirom da omogućava mjerenje visokih razina zagađenosti u nekom zatvorenom prostoru (Volatile Organic Compounds ili VOC), Cat S61 može putem senzora kvalitete zraka pratiti uvjete u unutrašnjem okruženju u kojem se nalazite, a aplikacija „Air“ potaknut će vas da otvorite prozor ili izađete na svjež zrak ukoliko detektira nezdravo okruženje i visoku razinu VOC-a.

CAT S61 10

Najčešći izvori VOC-a su boje, otapala, tepisi, namještaj, te proizvodi za čišćenje, a svi su uobičajeni u okruženjima tipičnima za korisnike Cat telefona. Ova funkcionalnost se također može koristiti za očitanje razine temperature ili vlažnosti što je korisno kada se nalazite, primjerice, u prostorima bez ventilatora ili kada otvaranje prozora ne može u potpunosti otkloniti vlagu. Senzor također možete iskoristiti da vam naznači kada je svježe ožbukani zid suh i spreman za bojenje.

Ključne značajke Cat S61:

 • Vodeće značajke čvrstoće
  • Pojačani aluminijski lijevani okvir
  • MIL Spec 810G
  • Izrađen da izdrži ponavljanja ispitivanja pada na beton od 1,8 m
  • Otporan na prašinu i vodu s IP68, ispitan u vodi do 3 m na 1 sat.
  • Zaslon zaštićen s najnovijim Corning® Gorilla® Glass 5
 • FLIR toplinska kamera: Lepton
  • Povećan mjerljivi raspon temperature scene od -20 °C do 400 °C
  • Poboljšana aplikacija MyFLIR s prijenosom toplinskih slika uživo
  • Poboljšana razlučivost FLIR MSX slika
 • Mjerenje udaljenosti i područja uz pomoć lasera do 8 m
 • Mjerač VOC-a u kvaliteti unutrašnjeg zraka i senzor vlažnosti
 • Android™ Oreo (s nadogradnjom na P)
 • Svijetli FHD zaslon od 5,2”, optimiziran za vanjsku uporabu
  • Dodirnim zaslonom može se upravljati rukavicama ili mokrim prstima
 • Baterija velikog kapaciteta od 4500 mAh, kompatibilna s QC4.0
 • Stražnja kamera od 16 MP, prednja kamera od 8 MP, video od 4 K
 • 4GB RAM, 64GB ROM (proširivo s MicroSD)
 • Oktajezgreni procesor od 2,2 GHz (Qualcomm Snapdragon 630)
 • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
 • Poboljšani GPS, BT5.0, NFC, dvopojasni WiFi (2,4 GHz/5 GHz)
 • Organizirani katalog aplikacija za korisnike čvrstih uređaja
Najčitanije