Banner
tekst2naslovna 11

Električni automobili dobivaju Unreal Engine 5.2

Čini se kako razvoj električnih automobila ne ide samo dobro po pitanju pređenih kilometara, već će i sučelja od sada biti mnogo "oku ugodnija".

Danas se ponovno želimo osvrnuti na električne automobile ali ovoga puta nemamo namjeru pisati o njihovoj snazi i vizualnom identitetu, već o njihovoj unutrašnjosti.

Samsung ove godine donosi „Tri-Fold” telefon

Da budemo precizniji, želimo nešto više reći o samom sučelju električnih automobila koji će od skora biti još „realnije” (ako se ovaj plan ostvari).

tekst2sl1 6

Radi se o planu (koji se tek treba obistiniti) a dotiče se potpuno novog (drugačijeg) sučelja unutar električnih automobila. Odnosno grafički segmenti bit će značajno poboljšani jer će za njihovo korištenje i pokretanje biti zadužen upravo Unreal Engine 5.2.

Snapdragon 8 Gen 3 – izgled i konfiguracije jezgri

Znamo koje „dobre kritike” postiže Unrile Engine 5 u industriji video igara a čini se kako će djelić te atmosfere biti pretočen i unutar sučelja narednih električnih automobila.

tekst2sl2 4

Da ovo nije obično planiranje govore već i proizvođači poput Riviana i Volva koji su unutar svojih automobila već krenuli s implementacijom Unreal Engine 5.2 sučelja.

Huawei zakazao Europsko predstavljanje flagship uređaja za 09.05.2023.

Odnosno samo Infotainment u tim automobila već u je procesu izmijene i dorade (donošenja poboljšanja). U čitavoj priči glavnu riječ „vodi” Epic Games koji je i dao prijedlog da se Unreal Engine 5.2 implementira unutar sučelja električnih automobila.

tekst2sl3 5

Da se doista pokaže što može Unreal Engine 5.2 pripomaže i Rivian R1T. Gdje se u najnovijoj prezentaciji (pomoću Unreal Engine 5.2) prikazuje jednostavno moć i snage aktualnog engine grafičkog rješenja.

BYD donosi pametni sat koji zamjenjuje ključeve automobila

Sada je pravo pitanje: „Dali je zaista ovakva (vrhunska) grafika potrebna unutar automobila”? Naš je odgovor (i mišljenje) „Definitivno, da”. Jer svi ćete se složiti kako osim značajki i brzine koje donose električni automobili, jedan od glavnih čimbenika je svakako i sam Infotainment automobila.

tekst2sl4 2

A vjeruje se kako će baš Unreal Engine 5.2 tome pridonjeti najviše i najbolje. Kako smo i rekli, za sada su poznata dva (Volvo i Rivial) proizvođača automobila koja su se uključila u ostvarivanje ove zamisli.

BMW najavljuje i5- je li ovo novi BMW 5?

No mišljenja smo kako će se uskoro uključiti i ostali proizvođači autoindustrije uključiti u ovaj „projekt”. To bi značilo kako ćemo već „možda” 2025. godine dobiti električne automobile s potpuno novim sučelja infotainment sustava koje će pokretati Unreal Engine 5.2.

Jer već sada možemo gledati na električne automobile kao na prava „računala na kotačima” a ako su računala (što znamo da jesu) onda oni trebaju imati i vrhunsku grafiku odnosno sučelje unutar same unutrašnjosti vozila.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Nije više „znanstvena fantastika” kada kažemo da je moguće igranje igara unutar električnih automobila – to Tesla donosi već. Sada sve veći broj proizvođača čipova poput Snapdragona odnosno Nvidije žele da njihova rješenja budu implementirala unutar sučelja električnih automobila.

Samsung Galaxy Watch 6 modeli donositi će veću bateriju

Jer što prije shvatilo da su električni automobili ustvari „računala” – to ćemo jednostavnije razumjeti električne automobile.

Najčitanije