Banner
tekst2naslovna 2

Sony predstavlja „Next One” pametne telefone – Xperia 1 IV i Xperia 10 IV

Sony danas (11.05.2022.) predstavlja Xperia 1 IV (flagship), Sony Xperia 10 IV i Sony Xperia 5 IV pametne telefone. S planom ponovnog dolaska na tržište pametnih telefona i učvršćivanja tržišne pozicije te ponovnoj staroj slavi.

Kako smo ne tako davno navodili Sony danas (11.05.2022). predstavlja novi flagship pametni telefon. Upravo bi se taj model trebao nametnuti na tržištu i trebao bi se potruditi uzeti dio tržišnog kolača koji za sada uveliko uzimaju Samsung, Xiaomi, Apple.

*Ispratimo skupa “Next One” predstavljanje Sony Xperia pametnih telefona (Xperia 1 IV, Xperia 10 IV, Xperia 5 IV) modela za 2022. godinu*

Sony Xperia 1 IV bit će pametni telefon sa svojim značajkama pravog flagship pametnog telefona. Kako smo i spominjali u članku na našim stranicama, Sony Xperia 1 IV bit će prvi pametni telefon s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipsetom kao i ostalim značajkama koje se mogu deklarirani u flagship cjenovni razred.

Sony 11. 05.2022. predstavlja novi Xperia flagship „Next ONE”

Tu ponajprije govorimo o 6,8” zaslonu koji će dolaziti s 4K kvalitetom prikaza i HDR i OLED tehnologijom. Nadalje šuška se kako će Sony Xperia 1 IV donositi 12GB radne te 128GB ili 256GB interne memorije, za sada nije potvrđena podrška eksterne memoriju u obliku microSD kartica.

Sony Xperia 1 IV imat će IP68 certifikat što je garantira otpornost na udarce, prašinu i prodor vode. Veliku većinu vas zasigurno zanima koje će kamere imati Sony Xperia 1 IV, kažimo jednostavno kako će one (sve tri) biti u znaku 12MP.

Sony razvija senzor kamere od 1.1” – Exmor IMX800

Dakle i glavna i širokokutna te makrokamera donosit će 12MP dok će ona prednja (selfie) raspolagati sa (navodnih) 8MP. Nadalje dobro je za reći kako će cijena (ona očekivana) Sony Xperia 1 IV pametnog telefona kretati se negdje oko 1300$.

S druge pak strane osim današnjeg predstavljanja flagship modela, Sony Xperia 1 IV pametnog telefona Sony će predstaviti i još jednog člana svoje Xperia obitelji. Riječ je o Sony Xperia 10 IV modelu koji će biti unaprijeđen u odnosu na svojeg prethodnika, još uvijek aktualni model.

Sony Xperia ACE III – „Compact” za Japance

Sony Xperia 10 IV imat će 6” OLED zaslon sa stražnjim modulom trostruke kamere. O ovom modelu pametnog telefona i ne znamo baš previše, stoga je potrebno pričekati predstavljanje da bi se nešto više moglo reći o Sony Xperia 10 IV pametnom telefonu.

Šuška se kako će Sony nešto više reći (predstaviti) i još jedan model Sony Xperia pametnog telefona a riječ je o Sony Xperia 5 IV pametnom telefonu. Upravo bi ovaj model Xperia 5 serije napokon trebao dobiti Snapdragon 8 Gen 1 chipset.

Sony PlayStation 5 dobiva mnoštvo noviteta

Kada se gledaju modeli pametnih telefona s dizajnerske (vizualne) strane i ne očekuje se tako veliki odmak (skok) u odnosu na prethodnike.

Samsung web browser 17.0 unaprijedio sigurnost i privatnost

Ipak dok čekamo početak predstavljanja link na praćenje prijenosa je unutar članka, donosimo vam rendere (prikaz) Sony Xperia 1 IV pametnog telefona a na predstavljanju ćemo i vidjeti dali su renderi bili točni u svojim pretpostavkama.

Najčitanije