Banner
tekst2naslovna 2

Sony PlayStation 5 Pro više nije samo ‘priča’, evo kada stiže!

Sony PlayStation 5 Slim i PlayStation 5 Pro bit će iduće generacije ove konzole. Jer svako tri godine Sony izdaje novu generaciju konzole, tako je to bilo u prošlosti a tako će biti i u budućnosti.

Više smo puta na našim stranicama spominjali razvoj iduće generacije PlayStation 5 igraće konzole. Sony PlayStation 5 Slim i PlayStation 5 Pro bit će iduće generacije ove konzole.

Samsungov najnoviji teaser otkriva tajnu zaklapanja Samsung Galaxy Z Flip 5!

Jer svako četiri godine Sony izdaje novu generaciju konzole, tako je to bilo u prošlosti a tako će biti i u budućnosti. Sony će lansirati PlayStation 5 Pro s GPU i RAM poboljšanjima za bolja 4K i 8K igraća iskustva.

tekst1sl1

Prema novom izvješću iz prethodno pouzdanog izvora, Sony razvija PlayStation 5 Pro pod kodnim imenom Trinity sa znatno bržim RAM-om i obnovljenim GPU-om.

Samsung Galaxy S24 iznenađuje s neugodnim korakom unazad u selfie kameri

Vjerojatno sadržava isto toliko računalnih jedinica kao AMD Radeon RX 6800, a isti je izvor, među ostalim detaljima, također naznačio rok za izdavanje Sonyjeve sljedeće Pro konzole.

PlayStation5

Tom Henderson je podijelio nove informacije o PlayStationu 5 Pro, nakon što je nedavno raspravljao o mogućnosti da Sony izda PlayStation 5 Slim kasnije ove godine. Prema Hendersonu, Sony razvija ono što će postati Pro-branded model ‘od početka 2022.’ pod kodnim imenom ‘Trinity’.

Najnoviji izazov: Huawei uvodi Dynamic Island s Mate 60 serijom telefona

Za referencu, čini se da je Trinity još jedno kodno ime inspirirano The Matrixom nakon ‘Neo’ i ‘Morpheus’ za PlayStation 4 Pro i PlayStation VR.

tekst2sl3 3

Osim toga, Henderson inzistira na tome da Sony nije otkazao nijedan projekt vezan uz PlayStation 5 Pro. Umjesto toga, Trinity je bio jedini PlayStation 5 Pro razvojni uređaj od svog početka. Štoviše, očekuje se da će Sony na tržište plasirati PlayStation 5 Pro koji pruža dosljednije 4K iskustvo i novi 8K način rada.

PlayStation 5 dobio podršku za 1440p i kreiranje mapa

Priča se da igraća konzola također nudi ubrzano praćenje zraka, iako vjerojatno ne na 8K. Navodno će PlayStation 5 Pro moći pružiti ova poboljšanja performansi kroz promjene GPU-a i RAM-a, pri čemu je potonji povećan za 28,5% s 14.000 MT/s na 18.000 MT/s.

tekst2naslovna 4

U međuvremenu, smatra se da će GPU sadržavati 30 procesora radne grupe (WGP), od kojih postojeći PS5 ima 18 ili 36 računalnih jedinica (CU). Kao što primjećuju oni koji vole Wccftech, ovo bi sugeriralo da PlayStation 5 Pro ima GPU sa 60 CU-ova, koji odražava Radeon RX 6800.

Samsung predstavlja novu generaciju Grafičke Radne Memorije – GDDR 7

Navodno, Sony cilja na izdanje PlayStation 5 Pro u studenom 2024., četiri godine nakon izlaska trenutnog PlayStation 5 i PlayStation 5 Digital Edition.

tekst2sl4

Henderson dodaje da iako Sony već organizira demo događaje za PlayStation 5 Pro, razvojni kompleti neće stići do ‘većine studija’ prije kraja studenog 2023.

Širokopojasni Internet značajno usporava svoj razvoj od 01.12.2023. – korist ima HT

Što bi značilo kako ćemo do kraja ove 2023. godine imati prilike vidjeti Sony PlayStation 5 Pro, dok ćemo iduće 2024. godine dobiti Sony PlayStation 5 Slim model konzole.

Najčitanije