Banner
tekst2naslovna 5

Snapdragon 8+ Gen 2 uskoro bi mogao debitirati sa Kineskim modelima

Premda se donedavno mislilo a i mi smo to tako s vama podijeliti kako Qualcomm odmah prelazi na iduću generaciju „flagship” čipa (Snapdragon 8 Gen 3), izgleda kako će ipak manje „nadogradnje” biti.

Jučer smo na našim stranicama spominjali glasine vezane uz Snapdragon 8 Gen 4. Iako smo mislili kako on neće toliko zainteresiranost pobuditi kod naših čitatelja, čini se kako smo se prevarili.

Snapdragon 8 Gen 4 – glasine govore o velikim promjenama

Na „krilima takve čitanosti” danas donosimo glasine vezane uz nešto „bliži nam” Snapdragon 8+ Gen 2.

Motorola Razr 40 Ultra otkriva svaki detalj u videu

Premda se donedavno mislilo a i mi smo to tako s vama podijeliti kako Qualcomm odmah prelazi na iduću generaciju „flagship” čipa (Snapdragon 8 Gen 3), izgleda kako će ipak manje „nadogradnje” biti.

tekst2sl1 6

Ona će dolaziti u obliku Snapdragon 8+ Gen 2 koji bi se od još uvijek aktualnog modela Snapdragon 8 Gen 2 trebao razlikovati samo po jačem radnom taktu.

A1 ponovno po džepu udara građane – ostali operateri čekaju „pravi trenutak”

Za sada se provode testiranja Snapdragon 8+ Gen 2 čipa no izvori navode kako bi se u trećem kvartalu 2023. godine na tržištu mogli pojaviti Kineski modeli pametnih telefona upravo pogođeni Snapdragon 8+ Gen 2 čipom.

tekst3sl1

Naravno testiranja provode proizvođači poput: Xiaomi, Meizu, OPPO te iQOO štoviše, ističe se kako bi prvi pametni telefon sa Snapdragon 8+ Gen 2 čipom mogao biti iQOO 11s.

Tesla se okreće „reklamiranju” i Musk “predstavlja” nove modele

Osim njega (odnosno nakon njega) pogonjen Snapdragon 8+ Gen 2 čipom mogao bi biti Xiaomi Redmi K60 Ultra koji bi na tržište trebao odmah nakon iQOO11s modela.

tekst1naslovna 8

Za sada nema točnih podataka za koji će postotak biti bolji „plus” u odnosu na „obični” Snapdragon 8 Gen 2. Ali pojedini internetski kolari navode kako bi to moglo biti nešto u razini „For Galaxy” verzije Snapdragon 8 Gen 2 čipa.

YouTube uvodi reklame (bez prekida) od 30 sekundi – korisnici ludi!

One koje Samsung napokon dovodi na globalnu dostupnost Samsung Galaxy S23 linije iako su tu već priče kako se Samsung dolaskom Galaxy S24 serije „već vraća” na dobro nam poznati Exynos.

tekst1sl2 8

U odnosu na „obični” Snapdragon 8 Gen 2 onaj inačica „For Galaxy” donosi do 5% brži CPU te 5,7% brži GPU. Ovdje ne treba očekivati sada neke veće novine u odnosu na aktualni model, već kako smo i rekli samo malu „nadogradnju” i svojevrsnu pripremu za dolazak Snapdragon 8 Gen 3 predstavnika, koji bi na tržište trebao u listopadu 2023. godine.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra – specifikacije i renderi

Ono što se može očekivati dolaskom Snapdragon 8+ Gen 2 čipa jesu poboljšanja u samom radu pametnog telefona i njegovoj snazi i u pojačanom korisničkom iskustvu.

tekst1naslovna 3

Ono što je zanimljivo za istaknuti je to kako će „For Galaxy” izvedba Snapdragon 8 Gen 2 čipa biti uskoro dostupna i za ostale Kineske proizvođače poput: ASUS-a, OnePlus-a, Redmagic-a i Xiaomi-a. Naravno ali s drugim imenom koji naravno neće biti „For Galaxy”.

Najčitanije