Banner
tekst1sl1 1

SMS poruke dolaze u Subotu – testira se novi sustav „uzbune od opasnosti”

Nakon što je jučer predstavljen novi „Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama” u Subotu (03.06.2023.) slijedi prvo „bezopasno” testiranje.

Ako još niste čuli (a sumnjamo da niste) u Subotu (03.06.2023.) će svi zaprimiti SMS poruku s istim sadržajem: „Poštovani/a, primili ste TEST poruku Sustava civilne zaštite za rano upozoravanje i uzbunjivanje.

Motorola Razr 40 Ultra – 3,5” (144Hz) vanjski zaslon, postao je stvarnost

Ne odgovarajte na poruku. Više na poveznici: LINK”. Riječ je o testiranju sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama. Nakon što je jučer predstavljen novi „Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama” u Subotu (03.06.2023.) slijedi prvo „bezopasno” testiranje.

tekst1sl1 1

Važno je navesti kako će SMS poruka biti poslana sa „broja” HR112ALERT. Da bi se smanjila te dovela na minimum moguća histerija oko pripadajuće SMS poruke, čak je i izdan „plan” slanja SMS poruke prema županijama:

  • Vukovarsko-srijemska: slanje u 9:00h
  • Varaždinska, Međimurska, Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska: slanje u 10:00h
  • Požeško-slavonska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Brodsko-posavka: slanje u 11:00h
  • Sisačko-moslavačka, Zagrebačka, Karlovačka: slanje u 11:30h
  • Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska: slanje u 13:00h
  • Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska: slanje u 10:30h
  • Grad Zagreb: slanje u 12:00h

Još jednom ponavljamo ovo je testiranje sustava koji prvenstveno služi za našu dobrobit. Odnosno da nas upozori pravovremeno na neke moguće opasnosti i neprilike, poput poplava, potresa i tome slično.

UPDATE: rezultati megatesta low light kamera, najbolji je…?

Ostale zemlje Svijeta ovakav sustav već imaju dugi niz godina i poprilično je učinkovit a nadamo se kako će tako biti i kod nas.

Najčitanije