Banner
cc

Apple 2026. planira predstaviti sklopivi uređaj – zamijenit će iPad Mini

Napokon je pred nama svojevrsni potvrda da Apple planira predstaviti sklopivi uređaj, doduše tek 2026. ali "dobro su se sjetili".

Prisjetite se kada smo 2022. godine pisali o konceptu  sklopivog iPhone telefona pod naslovom: “Apple iPhone V – kada neće Apple tada drugi rade sklopivi iPhone“, e pa čini se kako smo dvije godine nakon dobili prve “naznake” da će sklopivi iPhone zaista i doći.

iOS 18 – Povijesno ažuriranje s naglaskom na AI

U posljednjim vijestima koje kruže tehnološkim svijetom, Apple se navodno upustio u istraživanje tržišta sklopivih uređaja, s ambicioznim planovima za lansiranje uređaja veličine od 7 do 8 inča.

Samsung Galaxy Ring – Što očekivati od prvog pametnog prstena?

Korejska publikacija The Elec izvijestila je da bi taj inovativni uređaj mogao vidjeti svjetlo dana između 2026. i 2027. godine, stvarajući uzbuđenje među ljubiteljima Apple tehnologije širom svijeta.

iPad Mini 6 #3

Međutim, izvještaji su pomalo kontradiktorni, budući da se također spominje razvoj OLED iPad Mini-a, s glasinama koje sugeriraju da bi se to moglo dogoditi već 2026. godine.

Honor Magic6 Pro: baterija je postojana i na -20°C 

Ovakve spekulacije ostavljaju pitanje otvorenim – radi li se o sklopivom iPhoneu ili iPadu? Bez obzira na to, saznali smo da Apple surađuje s ključnim dobavljačima zaslona, Samsungom i LG-om, kako bi osigurao vrhunske komponente za svoje buduće sklopive uređaje.

iPad Mini 6 #2

Ključna komponenta ovog potencijalnog tehnološkog čuda su sklopive ploče veličine 7 do 8 inča, a iza kulisa, Samsung je navodno predvodnik u utrci za njihov razvoj.

Apple Vision Pro i popis prvih 600 aplikacija

Međutim, izvješća sugeriraju da postoje nesuglasice između Applea i dobavljača poput Samsunga i LG-a, posebno u vezi s ultratankim staklom, pokrovnim prozorima i dizajnom šarki. Ove razlike u stajalištima mogu dovesti do kašnjenja u masovnoj proizvodnji sklopivih uređaja Applea.

iPad Mini 6 #1

Ako se, međutim, Apple odluči za lansiranje 2026. godine, navodno će koristiti postojeću Samsungovu OLED proizvodnu liniju koja se već koristi za iPhone.

Apple Vision Pro Baterija: Detaljna analiza i performanse

Zanimljivo je napomenuti da postoje glasine koje sugeriraju i razvoj većeg sklopivog uređaja, čak i do 20,5 inča, iako ostaje nejasno kada bi se taj uređaj mogao pojaviti na tržištu.

tekst4naslovna 2

Oblik i funkcionalnost Appleovog prvog sklopivog uređaja ostaju tajna, ali tekući događaji sugeriraju da kompanija ozbiljno razmatra ulazak u ovu tehnološku sferu.

Hrvatski Telekom gasi 3G

S obzirom na trenutnu dominaciju etabliranih igrača poput Samsunga i Huaweija u području sklopivih uređaja, pitanje koje se postavlja jest kako će Apple izdvojiti svoj proizvod u ovom rastućem tržišnom okruženju.

iPad Mini 6

Jedan od ključnih izazova na koje Apple može naići jest usklađivanje s već etabliranim proizvodima i pružanje jedinstvenog iskustva korisnicima.

GTA VI trailer II donosi datum izlaska igre

Iako su sklopivi uređaji postali sveprisutni, svaki proizvođač ima svoj pristup i inovacije koje ih čine jedinstvenima. Apple, kao uvijek, može donijeti nešto novo na stol i postaviti standarde u industriji.

Apple iPad#2

S obzirom na povijest inovacija, ne bi trebalo iznenađivati ​​ako Apple donese nešto revolucionarno s njihovim sklopivim uređajem. No, istovremeno, konkurencija će biti žestoka, a potrošači će pažljivo pratiti svaki korak tehnološkog diva.

Jony Ive imao je u planu spojiti Pro i Air u jedan MacBook – Apple nije dao odobrenje

Ostaje nam samo čekati službene najave i potvrde od strane Applea kako bismo saznali više o ovoj uzbudljivoj perspektivi sklopivih uređaja. Do tada, tech zajednica ostaje u iščekivanju, spekulirajući o tome hoće li Apple ponovno promijeniti igru i postaviti nove standarde u svijetu mobilne tehnologije.

Najčitanije