Banner
2 3

Meta i Ray-Ban razvijaju pametne naočale

Pametne naočale dolaze iz suradnje Mete i Ray-Bana!

Koncept pametnih naočala prati nas već duže vrijeme, a pionir u tom području bio je Google sa svojim Glass konceptom. Iako je ideja bila inovativna, projekt je nažalost propao.

3 34

No, to nije obeshrabrilo ostale tvrtke, pa smo u posljednje vrijeme svjedočili nizu različitih koncepata pametnih naočala.

Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Sukob VR headseta budućnosti

Jedan od najnovijih ulazi na tržište dolazi od Meta (krovne tvrtke Facebook-a) u suradnji s poznatim proizvođačem naočala Ray-Banom. Njihove pametne naočale opremljene su mikrofonom i kamerom, a omogućuju snimanje fotografija i videozapisa, kao i reprodukciju glazbe.

2 3

No, ono što ih zaista čini inovativnima je integracija umjetne inteligencije (AI). Uz AI na Ray-Ban Meta naočalama moći ćete koristiti kameru za prepoznavanje objekata i životinja, kao i za prevođenje govora (trenutno dostupno na engleskom, talijanskom, francuskom, njemačkom i španjolskom jeziku).

Internet divovi pod istragom EU

AI funkcionalnost se aktivira glasovnom komandom “Hej Meta” i trenutno se nalazi u fazi testiranja. Meta planira distribuirati ove značajke sljedeći mjesec.

Iako su trenutne funkcionalnosti prilično ograničene, prostor za rast i razvoj koncepta je ogroman. Pametne naočale imaju potencijal postati našim svakodnevnim pratiteljem, a integracija AI-ja otvara nove mogućnosti za interakciju s okolinom i komunikaciju.

Najčitanije